Splošno > Skupinski nakupi
Skupinski nakup pelet Pomurje-okolica MS ?

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Skupinski nakup pelet Pomurje-okolica MS ?
#1
Ker se počasi zaključuje kurilna sezona bo treba razmišljati o nabavi pelet za naslednjo kurilno sezono. Po raziskavah pri ponudnikih se nakup pelet v veliki količini ( 24 t ) najbolj splača in to v razsutem stanju za letne zalogovnike pelet ali pa v Big bag vrečah.
Sam se nagibam za nakup pelet v Avstriji, ker so tam drugačna pravila igre kakovosti pelet kot pri nas in vsaj korektno objavljajo kalorično vrednost in ni tako kot pri nas , ki imajo nekateri mešani peleti 5,2 kW !? Sam bom porabil slabe 4 t Genol-ovih pelet-smreka to sezono in nimam pritožb. Imajo pepel , ter nekaj žlindre-sesanje peči enkrat tedensko in deluje brez problema.
Nakup pelet v April,Maju,Juniju,Juliju in Avgustu prinaša nekaj nižjo ceno kot v kurilni sezoni saj izdelovalci morajo skladiščit svoje izdelke,kar pa ni zastonj.
Sam vzamem 5t tako ostane še 19t za 3 ali 4 ali več za manjše količine.
Sprašujem,če se najdejo še 3- 4 v okolici Murske Sobote,ki so pripravljeni iti v zgoraj navedenem času v nakup pelet in v kakšnem pakiranju
- vreče 15 kg so najdražje
-Big beg 1000 kg srednja cena
-razsuto stanje silo-kamion najceneje- vprašanje dovoza,3 ali 4 osni kamion in v obroču
20 km vsi prejemniki
Vesel bi bil vaših mnenj,ter bi se nam mogoče uspelo dogovoriti za skupinski nakup.
#2
Sem takoj za. Vzel bi 6 ton peletov v vrečah po 15kg. Sem iz Radencev.


L.P.
#3
Pabst peleti v razsutem stanju 242 eur t z prevozom na današnji dan
#4
Imam silo kamion in prikolico nosilnost 24 t ter možnost prečrpanja iz prikolice
v komion (zaradi slabega dostopa) V kolikor bo dovolj interesentov za prevoz se lahko dogovorimo. Cena prevoza cca.28 eur po toni (villach - MS )

L.P brane
#5
Pozdravljeni!

Zanima me, če ste mogoče že kaj nabavljali omenjene pelete iz Avstrije. Tudi sam sem iz okolice MS in iščem koga za skupinsko naročilo (big bag ali v cisterni).

Hvala in lep pozdrav!
#6
Zbiram interesente, da naročimo celo cisterno peletov iz Avstrije, z vpihovanjem v zalogovnik, po možnosti na območju Štajerske. Več info na ZS


Skok na forum:
Zadnje novice

Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
02.06.2021 ob 13:07:02
Potrebujete stanovanjski kredit? Naredite si informativni izračun.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »