Splošno > Sam svoj mojster
Poškodovan parket

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Poškodovan parket
#1
Zanima me kak najbolje in najhitreje popraviti praske na parketu. nekaj jih je manjših nekaj pa je mest kjer je ostri rob od zlomljnega kovinskega kolesa od sedežne popolnoma uničil lak in naredil jamice v parket. če ima kdo izkušnjo s popravili z voskom ali kako dručače prosim za uporaben nasvet kaj bi uporabo. kakšne so rešitve?
#2
če gre za vdrtino v lesu, lahko poskusiš s paro. parni likalnik nastavi na spuščanje pare in paro usmeri v vdrtino. vlakna se bodo nekoliko napihnila in jamica se bo zgladila, poznalo se bo pa žal še vedno. uničenega laka se ne da popravit drugače kot z brušenjem in ponovnim lakiranjem - ajd vsaj tako ne, da se ne bi poznalo.
#3
Jamice v parketu lahko pokitaš s kitom za les. Uporabljajo ga tudi modelarji. Trgovina v BTC pod Emporiumom : MLADI TEHNIK
#4
Lp
Samo moraš kit potem polakirat, ker drugače se bo z časom umazal, prav tako vosek.
#5
Zdravo! nisem hotela odpirati nove teme, pa kar sem pišem.

V stanovanju se mi je poškodoval parket, popravili smo kolikor smo lahko (zamenjali smo 2 ploščici), sedaj pa se vidi odstopanje v parvi. Ima kdo idejo, kako bi se lahko svetel del "pobarvalo" ali pa kakorkoli obdelalo, da ne bi bilo potrebno menjati oz. brusiti celotnega parketa?

[Slika: imag0625.jpg]

že vnaprej se zahvaljujem za kakršnokoli pomoč :wink:

LP
#6
Z lužino barve hrasta in pobarvati druge ni
#7
Druge ni?A je to popolnoma expertizno mnenje? Odvisno,če ne moti razlika v odtenku,potem je to napol rešitev.Kot vidim je to star parket in karkoli narediš se bo poznalo.Najlažje vzeti lak in polakirati ta del.(mislim da z kakšnim kislinskim lakom ali poliuretanskim bi dobili cca podoben odtenek,ker z temi laki parket potemni,z vodnim lakom bo šele hudič,ker ta pa parket posvetli).Če smo realni,z temi rajsami na tleh,te 2 dilce čisto nič ne bojo motile.če so malo drugačne.Če smo pa picajzlasti,pokliči lokalnega majstora in naj sobo obnovi.Tako se pa sigurno ne bo nič videlo.
#8
sicer je bil ta del že polakiran, ampak se mi zdi da ravno z vodnim lakomSmile bi morala prej prašati..bomo probal še z kašnim drugim omenjenim lakom. Drugače je res, da parket ni v najboljšem stanju, ampak sem vseeno mislila, da je kašna enostavna možnost. bomo pa preživeli tudi če ostane v takem stanjuSmile

hvala zaenkrat!
#9
Ampak kar koli boste probali prvo ta del zbrusiti,ker zna priti do kemične reakcije.
#10
Zdravo - tudi jaz imam poškodovan parket (stol brez zaščite).
Kako bi najlažje to za silo saniral oz ali je pripravljen priti kakšen mojster to uredit v Slov. Bistrico? 
Vem, da je najbolj primerno brušenje celotnega parketa, ampak trenutno to ne pride v poštev.

Hvala


Priložene datoteke Predogledne slike
       


Skok na forum:
Zadnje novice

S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
24.11.2021 ob 07:30:41
S hranilnikom do nižjih stroškov v podjetjih
V Oslu, svetovni prestolnici e-mobilnosti, je že vsak tretji avtomobil električni in e-avtobusi izrivajo tiste, ki imajo motorje z... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »