Sem gledal na ebayu.
Tam ponuja 13*19, jaz imam vratca 19*36. Pišem mere sedajle na pamet, upam da nisem preveč falil.
Če imaš link za večje, bi prosil. Cena za moje je slabih 30 evrov in 15 evrov poštnine.
pozdravljeni,
tudi jaz razmišljam da bi vgradil regulator vleka.
Ali se ga lahko vgradi nad (80 -100 cm) priklopom dimne cevi iz peči na drva.
Prej smo imeli še kotel na olje katerega smo vrgli ven in je bil priklopljen na isti dimnik sedaj bi ta priključek rad izkoristil (sedaj je gor rozeta da smo ga zaprli). Se pravi spodaj je priklopljena peč na drva, cca80cm nad priklopom pa je rozeta kjer bi sedaj dal regulator.
Do sedaj na vseh slikah sem videl regulator pod priklopom dimne cevi ali na dimni cevi.
Še nekaj bi vprašal TDP se gibljejo (odvisno kaj se kuri) 120-190c, vendar me moti da je stopnja CO2 7-9% v navodilih piše optimalno 12%. A je to dobro tudi če je nižja stopnja CO2?
lp
a mogoče kdo ve, kje lahko kupim dimniški regulator vleka za dimniška vratca? notranja dimenzija vratc je 14x20. dimnik je inox.
vse kar najdem je za vgradnjo v zidan dimnik. na ebayu so na voljo različne izvedbe upmann dimniških regulatorjev, pa vsaj kar je meni znano, niso primerni za zamenjavo z vratci.
vratca so taka -
vnaprej hvala za vsako informacijo. nekje v Ljubljani ali okolici iščem, preden naročim nek približek z ebay-a.
Iščem regulator vleka za inox dimnik 150mm, peč je Atmos 25 GD in mislim, da dimnik preveč vleče, prihaja do bobnenja v peči.
Prilagam sliko dimnika. Dimnik je karodi, vendar na njihovi strani ne najdem nič o regulatorjih vleka. Ima mogoče kdo kakšen link in predlog, kam ga naj zmontiram?
Iščem tudi termometer dimnih plinov... Hvala in lp
Regulator vleka ti na obstoječa dimniška vratca pripopa skoraj vsak vaški švajsar, ki ima MIG/MAG švajs aparat. Dimnikar taka vratca verjetno brez problema sname, drugo je, če je v svoji slaščičarski karieri kaj takega sploh videl. Za bimetalni termometer dimnih plinov malce poguglaj, jih je malo morje, izberi le pravilen obseg meritev. Hude točnosti najbrž ne potrebuješ. Sam merim s tisto pištolco, ki jo uporabljam za vino...
Dimniška vrata za čiščenje so zunaj, dimnik je ob hiši, torej tam ne pride v poštev. Ali pač? Verjetno kakšen veter ne vpliva najboljše na te regulatorje.
Kaj pa kaj takšnega, bi bilo? Cena je 120€ s poštnino. So sicer še cenejši. V naših spletnih trgovinah se nič kaj podobnega ne najde, kot da ne obstaja.
A za termometer potem samo zvrtam luknjo v dimnik, takoj za pečjo, ali kako? Pa zakitam z visokotemperaturnim silikonom?
Poglej v Termocenter na Zaloški v Ljubljani. Imaš regulator vleka in termometer za merjenje temperature dimnih plinov https://termocenter.si/
Najenostavneje boš oboje montiral na vertikalno cev odvoda dimnih plinov. V zgornjo tretino regulator, v spodnjo tretino pa termometer. Karodi bo to z lahkoto prilagodil. Sam imam z njimi zelo dobre izkušnje. Za termometer je potrebna samo luknjica, kjer dimnikar meri dimne pline. Ima že termometer konični nastavek, ki ga priviješ v luknjo in vanj vtakneš termometer. Termometer naj ima tipalo dolgo 14cm.