Objave: 212
Teme: 71
Ocena:
0
Pozdravljeni,
prosim za pomoč. Nabavljamo dimnik in mi je znanec rekel, da je pametno sedaj predvideti za dimniški regulator vleka. Naj pustimo v dimniku priključek (isto kot za peč, samo malo nižje). Ogrevali se bomo na drva. Po vsej verjetnosti bomo dali peč z uplinjevalnim kotlom. Gre za novogradnjo. Za peči VW therm priporočajo ta regulator vleka. Ne vem pa kako je pri drugih. Ali je to priporočljivo ali ne? Centralnar pravi, da to ljudje dajejo zelo malo. Da mogoče pride v poštev pri starih dimnikih, pri novih ni takšne potrebe. Ne vem kaj storiti. Hvala.
Objave: 7826
Teme: 17
Ocena:
-189
Obrni se na WV term, ti bodo kaj več povedali, tudi o obliki priključka. Jaz bi vzel...
Lp J.
Objave: 793
Teme: 2
Ocena:
0
Da, regulator vleka je zelo priporočljivo vgraditi, če pa je dimnik visok pa skoraj obvezno. Drugače bo vlek dimnika prevelik in bo totalno zmešal regulacijo na kotlu.
Mi imamo WVtermov kotel TR25, in po prvem kurjenju je bilo popolnoma jasno da bo treba vgradit regulator, saj ko se je dimnik razgrel (visok je okoli 10m), je bil vlek tako močan, da je kar bučalo v kotlu.
Pa tudi zdaj se vidi ko je zmontirana da je praktično vedno malo odprta loputa, saj jo vlek dimnika aktivira takoj ko kotel doseže delovno temperaturo. Kadar pa je zunaj zelo vetrovno je pa še regulator premalo, saj je odprt ves čas na polno.
Objave: 12377
Teme: 192
Ocena:
8
Kako zgleda ta regulator?
Kje ste ga kupili?
Strošek?
Kam ga je najlažje montirat brez večjih posegov?
Imam klasično peč in schidel 160.
Sem mislil da uplinjaki s pomočjo ventilatorja "kontrolirajo" vlek dimnika.
edit: mislim da je bila enkrat že neka podobna tema tule na forumu. Samo ne vem kdo je pisal. Nabavil pa na Fiužinah v Lj strošek nekaj 10 evrov. Pišem po precej starem luknjastem spominu. Bi moral iskalnik uporabit, pa se mi na gsm " ne ljubi"
Objave: 212
Teme: 71
Ocena:
0
Ja dimnik bo visok 9 m (fi 18). Na VW Therm sem se že obrnil in so mi točno skicirali kako naj bi to izgledalo. Samo sedaj me bega ali to potrebujem tudi, če vzamem kakšno drugo peč ali ni potrebno? Ne vem še namreč katero peč bomo vzeli.
Objave: 793
Teme: 2
Ocena:
0
Ja, praktično za vsako peč je to zelo zaželjen dodatek.
Objave: 157
Teme: 26
Ocena:
0
Pozdravljeni,
imam montirano peč od wv terma LT20 in vgrajen regulator vleka, pa vsakih ko je zakurjeno vidim funkcijo tega regulatorja, ga cel čas počasi odpira in zapira.
Tako, da ga kar kupite in vgradite. Menim, pa da je pri ostalih pečeh tudi priporočljivo, v primru, da ga pa ne boste rabili pa se odprtina lahko zapre z rozetko.
Lp
Boštjan
Objave: 109
Teme: 1
Ocena:
0
tudi jaz imam vplinjevalno peč na polena. Tudi meni je regulator stalno odpiral loputo za izravnavo vleka. kljub temu sem ga zalepil, ker je ventilator pogosto preusmeril dim in pepel skozi regulator namesto skozi dimnik
Lahko da je za to težava kriva tudi poškodba tuljave, sumim da mi je centralar ob montaži prebil tuljavo in omogočil prehod dima tudi v zračnik.
Kako se tak preboj sanira? Ali bom moral počakati na konec kurilne sezone ali se ga lahko popravi v enem dnevu in nato dimnik takoj uporablja?
Ocena:
0
1Bogdan, pod kakšnim kotom pa imaš priključek dimnika iz peči v sam dimnik,
jaz imam pod 45 stopinj pa se mi ni še nikoli zakadilo nazaj, imam pa regulator vleka cca 1m pod priključkom.
Lp
Boštjan
Ocena:
0
Pod 90 stopinj. Priključek sem imel na predvidenem mestu za peč, vendar mi je centralar zamenjal peč, ki pa je imel apriključek višje. Zato mi je na novo prebil dimnik pod stropom, na staro mesto pa montiral regulator vleka. Med njima je slab meter. Spodaj pri tleh pa je rešetka za zračnik.
Ko ventilator dela na polno mi je znal potisniti dim skozi regulator, zato sem ga zalepil. Zdaj pa mi ga porine skozi zračnik, zato sumim da je pri preboju poškodoval tuljavo in jo ni saniral.
Ocena:
0
Bogdan1
priključek pod 90 ne bo v redu, jaz sem isto najprej naredil pod 90, pa mi je izvajalec povedal, da se mu je pri stranki v Postojni zelo kadilo nazaj že pri prvem zagonu. Zato sem jaz zadevo predelal pod kotom 45 stopinj in zadeva deluje zelo v redu.
To da se ti pa pokadi čez zračnik pa je sigurno nesanirana cev tuljave. Jaz sem tukaj zadevo lepo zatesnil ob strani. V trgovini se dobi kit ki zdrži do 1200 stopnj in je za kamine, poskusi s to zadevo, samo potem več ne smeš premikati spoja, ker ta masa ni fleksibilna in potem poči in si spet na istem.
Lp
Boštjan
Objave: 6534
Teme: 76
Ocena:
5
Jaz imam dimnik fi12 že zgrajen, nismo pa vgradili regulatorja.
Dimnik je predviden za manjško kaminsko pečko, kot pomožni vir poleg TČ.
Potegnili bomo pa še dovod zunanjega zraka, to še ni izvedeno.. Ali je možno kontrolirati vlek na vhodu (zajemu zraka)? Tu bi še lahko dal neko regulacijsko rešetko... Torej neko ročno regulacijo.
Je to sploh potrebno za tako pečko? Kurili bi na polena ali pelete (zalogovnik imajo že vgrajen).
Ocena:
0
bnemec80
kako hitro pa se ta kit suši. Ali se lahko takšna stvar sanira v enem dnevu ali je potrebno čakati dlje časa, da se kit posuši. Glede na količino dima in pepela, zna biti tudi ta odprtina precej velika
Ko dim in pepel butneta iz zračnika zgleda podobno kot bi bruhal vulkan
Ocena:
0
1bogdan,
pri meni se je posušil prej kot v enem dnevu, samo to pri tebi pa je hudo, spet en dokaz da so izvajalci nekvalitetni in se jim gre samo za denar. Luknja je očitno kar velika, daj pripni kakšno sliko izvedbe pa da vidimo kako je to izvedeno.
To kar sem ti jaz predlagal je kot kit in če je luknja velika boš težko saniral do konca in v enem dnevu.
Lp
Ocena:
0
Bom prilimal sliko, ko se vrnem domov.
Bi pa rad to sanacijo obesil na stroške izvajalca in še malo razmišljam kako naj se lotim.