Opremljanje doma > Ostalo
Hofer - akumulacijski čistilec za okna

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hofer - akumulacijski čistilec za okna
#1
Prosim za opis izkušenj s to napravico, kdor jo ima ali pa pozna koga, ki jo ima. Ali je to uporabno za čiščenje oken čisto zares ? Ali potrebuje kakšno vzdrževanje, razen polnenja z elektriko ? Kako je s čiščenjem samega aparata - je enostavno ali ... ? Ali obstaja še kakšen podoben aparat ? Lp.
#2
Žena mi je danes nekaj sanjala. Ni akumulacijski, ampak akumulatorski. Pa pustimo podobnosti - verjamem da nekaj naredi. Je pa odvisno od pričakovanj. Sam se s tem ne lotim pucanja šip. Nič prej ni kot klasika, če je pa kaj bolje pa ne verjamem (klasika je zame mokra vileda, kak špric steleksa, nato pa suh kuhinjski servet/papirnat servet /avtokrpa - kar je pri roki.
LP,
Samojed
#3
@samojed, hvala ... tudi za popravek na "akumulatorski" .... :oops: sem danes nekaj študirala okoli talnega gretja in mi očitno še kar brni v glavi tisto "akumulacijsko ..." :wink:
sicer pa sem tudi sama precej skeptična do raznih aparatur, ampak kakšna pa je prav koristna ... no in tole sem tudi jaz (kot tvoja žena najbrž) danes zagledala v Hoferjevem prospektu in me je zamikalo ... ampak, lepo po vrsti in najprej poglejmo kaj pravi "glas ljudstva na forumu PSS" ... ta forum je pa čisto zares uporaben ... če ne drugega se marsikdaj nasmejem "sočnim ali sončnim" komentarjem .... lep večer želim še naprej
#4
evo, ženski glas - imam parni čistilec za okna, pa uporabljam navadno vodo, ki jo našpricam, nato z eno mikrokrpo prebrišem, nato pa z drugo suho le še pobrišem do suhega. Pri vseh načinih je to zame najlažji, saj ta krpa hitro vpije vlago.

uporabljam čisto navadne mikrokrpe iz Hoferja za par evrov.
Alea iacta est
#5
Jaz mam s tem aparatom dobre izkušnje. Se da fino čistit okna. Poškropiš, naneseš na celotno površino, nato lepo finalno brišeš in posesaš. Elegentno in hitro. Stekla so prej pomita kot s klasiko, je pa potrebno malo vaje da osvojiš aparat(ek). Keramike pa še nisem čistil s tem.
#6
Imam ta čistilec, oziroma da sem bolj natančen, kupljen v Obi-ju, mislim, da je sicer druga oznaka- če se ne motim ima moj oznako nekaj WV 50, ta v Hoferju pa ..WV45. Preveri, če ima Li-ion baterijo, ker se mi zdi da ko sem to primerjal je bila to razlika med njima- mogoče tudi širina?
Sicer pa tukaj: http://www.which.co.uk/home-and-garden/ ... v-50-plus/

No sedaj pa moje izkušnje z mojim:
Uporabljamo za čiščenje oken ko to pride na vrsto in zadeva funkcionira.
Glavni +/-
+ enostavnost,
+ hitrost dela
+ solidno vleče
+ lahko vlečeš v različnih položajih dol in prečno, razen na glavo ne
+ zelo uporaben razpršilec in krpica s katero naenkrat pošpricaš in takoj prebrišeš
+ dobro čistilo - karcher originalno čistilo lepo odstranjuje in tudi ne pušča sledi
- Vseh oken (pri meni cca. 20) ne moreš očistit naenkrat ker je treba vmes 1x filat. Upam da se to še ne poslabša prehitro, ko bi se baterija postarala.
-poleg moraš imet še krpo, ker nekaj vode in umazanije pride na spodnji rob okna ko vlečeš dol, kljub temu, da sicer lepo vleče, vendar nekaj ostane na sami metlici- gumi.
Poleg tega je fino z čisto krpo na koncu šipo še na hitro pobrisat, ker lahko ostane nekaj črtic- linij od vlečenja.
-včasih je težava lepo potegnit do spodnjega roba, če je spodaj blizu polica in zaradi same dolžine naprave nasedeš- to se sicer reši tako, da spodaj na koncu potegneš prečno

Skratka zaenkrat zadeva uporabna, upam da tako tudi ostane, da se ne pokvari prehitro oziroma da ne bo opešala baterija. Je pa res, da se nam kljub temu šip ne da ravno čistit večkrat letno- to pride na vrsto verjetno 2x-3x.
#7
Kakšen koncentrat čistila uporabljati za akumulatorski čistilec oken? sam imam od Karcherja strojcek... pa me zanima, ali koriscate kaksen drug koncetrat, ali od Karcherja?


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »