Splošno > Kr neki
Brnenje v hiši

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Brnenje v hiši
Brnenje ali "cviljenje"/piskanje?

Brnenje je bolj domena kakih kompresorjev (hladilnik, skrinja), električnih vodov, električnih naprav, preobremenjenih električnih razdelilnih postaj.

"Cviljenje"/piskanje pa kakih klimatskih naprav, toplotnih črpalk. Možno tudi kake veterne elektrarne. Odvisno od frekvence, ki se pojavi za kraki veternih elektraren.

Če je pa kje kako pokanje (zjutraj/zvečer, ko postaja mrzlo), je pa krčenje kovinskega materiala. npr. pločevinasta streha kakega nadstreška.

Lahko pa tudi kaj pride v resonanco in ojača zvok, katerega drugače ne bi slišali in ne bi bil toliko moteč.

Ali pa se kje kaki ptiči gonijo po strehi oz. kake zverince (polhi, veverice, kune, ...) podijo po podstrešju/strehi/kleti.
LP, steklenička
Jaz slisim nizkofrekvencno sumenje/brnenje...ne slisi vsak, vendar se najde se kdo, ki slisi. Ko se vlezem v posteljo prav cutim vibracije, ceprav s pomocjo aplikacij nisem zazanala kaj dosti. 
Elektriike ni bilo, pa je bilo se vedno slisati, vodovodne cevi pregledane.  Ne najdem nobenega vzorca ali z vremenom, dnevi, uro....vcasih je mir en teden, ali par ur, potem pa spet drugic brni v eno non stop. 
Zivim na vasi s 5 hisami, sredi gozda, nobenih drugih motenj. Idealen dom, pa vendar se mi bo pocasi zmesalo, ce ne njadem vzroka.
https://zdravstveninasvet.triglavzdravje...e-v-usesu/
Blokovec hvala, vendar to ni moj problem Wink
Isce se nasvet kako najti sum v hisi...usesa so ok.
Morda opišem mojo izkušnjo s "fantomskim" zvokom, če komu pomaga.

Pred leti, ko smo v neki fazi ravno zaprli hišo je v bodoči spalnici (prazen prostor) nastal precej močan zvok. Zvok je bil prisoten samo v spalnici. Če sem odprl okno in dal glavo ven, je bil zvok sicer še vedno prisoten, a manj močen in malenkost drugačen. Ko smo v spalnico namestili pohištvo, je zvok izginil.

Prilbižno 500m od hiše zračne linije je neka proizvodnja s sesalnimi ali prezračevalnimi napravami, ki so oddajale ta zvok. Prazna spalnica je ta zvok precej močno ojačala. Ko smo namestili pohištvo, se je karakteristika prostora spremenila in prostor ni bil več resonator za te frekvence.
Objavil Anaka - "Jaz slisim nizkofrekvencno sumenje/brnenje...ne slisi vsak, vendar se najde se kdo, ki slisi. Ko se vlezem v posteljo prav cutim vibracije, ceprav s pomocjo aplikacij nisem zazanala kaj dosti. 

Elektriike ni bilo, pa je bilo se vedno slisati, vodovodne cevi pregledane.  Ne najdem nobenega vzorca ali z vremenom, dnevi, uro....vcasih je mir en teden, ali par ur, potem pa spet drugic brni v eno non stop. 
Zivim na vasi s 5 hisami, sredi gozda, nobenih drugih motenj. Idealen dom, pa vendar se mi bo pocasi zmesalo, ce ne njadem vzroka."

Zvok se prenaša po trdnih, tekočih in plinastih materialih. Da so bile vodovodne cevi pregledane, še nič ne pomeni. Pomembno je, kako je vodovodna povezava med hišami in kdo ter kdaj v hišah živi. Mogoče bi bilo dobro spremljati, katera hiša je mogoče brez stanovalcev (lahko so kakšni vikendaši...), kadar brnenja ni. Ali se to brnenje sliši tudi v ostalh hišah?
Skrinja, hladilnik.

Lahko se pa igramo zdravnike.

Ima kdo od vas sončno elektrarno? Potem je električni pretvornik "preobremenjen" oz. dela na obratih.

Ima kdo od vas toplotno črpalko? Potem je ali kompresor toplotne črpalke preobremenjen ali pa ventilator na obratih.

Imate v vasi razdelilno trafo postajo? Potem je kdaj pa kdaj preobremenjena.

Imate v vasi elektrovod, stikališče? ... No ja, to ponavadi skoz brenči. Ob nevihtah toliko bolj. Lahko tudi ob preobremenjenosti.

Ste na eni izmed lokacij, kjer imate v okolici veterno elektrarno? Odvisno od kje oz. kam piha veter. Tukaj se pa pojavijo tudi kake čudne frekvence. In, odvisno od prej omenjenega vetra, ni glih stalno.

Imate kje v bližini kako tovarno? Lahko prihaja tudi od tam. Samo, če se to pojavlja občasno, ... Na kaki kmetiji, kak kompresor za hlajenje mleka?

Lahko živite tudi v bližini kake prometne povezave. Samo od tam ponavadi ni brenčanja. Ampak lahko trese posteljo. Železnica, še celo, med tednom lahko tudi škripa in cvili ter piska, predno priropota vlak mimo. In lahko tudi trese, če ste blizu proge. In to ob taki progi, kjer vlaki med vikendom ne vozijo.

Ali pa mož kje v bajti kaj skriva. Če se to dogaja samo v vaši, celi, hiši in ne samo v določenem prostoru. Niti zunaj hiše oz. točno določeni strani le-te.

Lahko ste pa ameriška priseljenka in vas tuji tajni agenti zvočno maltretirajo ... ko imajo glih čas nagajat sosedom.

Lahko pa tudi lovite kako radijsko postajo od bližnjega oddajnika ...

Lahko vam pa kdo iz onostranstva želi kaj sporočiti, ali pa kak "zelenček" iz vesolja kliče in ne znate dešifrirati oz. razvozlati sporočila ...
LP, steklenička
Se zbudim, pa nekaj čudno brni v omarici. Sumil, da katera varovalka ima probleme, čeprav vse deluje. Nekako po eliminaciji z nekaj šraufanja, pridem do ugotovitve, da je zvok brnenja zvonec, vgrajen v omarico:

https://www.eti.si/produkti-storitve/zvo...ell-buzzer

Do zdaj je bil par let "priden". Če pozvonim, zvoni normalno. Menjat?
Si menjal tipko zvonca z novo, ki ima lučko notri?
Ne, nima lučke.


Skok na forum:
Zadnje novice

Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
18.06.2024 ob 09:24:25
Marlesu srebrno priznanje Štajerske gospodarske zbornice za inovacije
Ljubljana, 18. junij 2024 – Na tradicionalni podelitvi priznanj podravske regije za inovacije, ki jo organizira Štajerska... Beri dalje »
Pri zelenem kreditu izberite modro
14.06.2024 ob 08:20:35
Pri zelenem kreditu izberite modro
Kam po zeleni kredit? Vse več ljudi se odloča za gradnjo energetsko varčnih oziroma pasivnih hiš, saj na ta način ne zgolj... Beri dalje »
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
13.06.2024 ob 09:17:31
Rast povpraševanj slovenskih strank po nepremičninah na Hrvaškem
Na nepremičninskem portalu Indomio je bilo v prvi polovici leta 2024 zabeležena izjemna 20-odstotna rast povpraševanj... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »