Splošno > Sam svoj mojster
Kamnita škarpa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kamnita škarpa
#1
Pred leti sem se postopil izdelati del škarpe okoli novogradnje, cca 50 m2. Izdelati moram še približno 30 m2. Prvič sem uporabil steno iz kamnoloma Verd. Pripeljali so mi velike neprane skale, nekatere so imele v premeru tudi 1m. Nato sem jih moral z največjo macolo manjšati na primerno velikost. Zanima me, če lahko kje v kamnolomu dobim že prane skale (steno) velikosti 30-50 Cm in po kakšni ceni. Menim, da bi mi to zelo olajšalo začetek, da pripravim skale primerne velikosti. Izdelati želim škarpo, ki nima nobenih simetrij. Torej velikost skal in fug je vedno različna, izdelati moram okrogline okoli zunanjih stopnišč itd. Za vsak namig in pomoč iz vaših izkušenj sem vam zelo hvaležen.
#2
Tole bi tudi jaz vprašal; kje na Gorenjskem-okolica Jesenic dobiti manjše skale, da se jih po teži še da ročno vsaj kotaliti za izdelavo škarpe? Nekaj smo jih dobili pri izkopu na parceli vendar jih bo premalo za utrditev brežine.
#3
Eno dilemo imam pri kamniti škarpi in sicer je vmes beton - fuge.
En mi pravi naj naredim miks 1:1 mivka in cement in premažem fuge. Z namenom da se napolnijo luknjice od betona da jih ne bo zmrzal in dež sčasoma uničila. Drugi mi pravijo da je to brezveze, da bodo fuge grše in da ne bo nobenega efekta z tem da jih premažem. Ali ima kdo mnenje? Škarpa je nova.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
28.10.2020 ob 10:32:56
Kako lahko banke mladim pomagajo pri reševanju stanovanjskega problema
Mladinske organizacije v zadnjih letih glasno opozarjajo na perečo in zaskrbljujočo stanovanjsko problematiko mladih. Da bi mladim... Beri dalje »