Objave: 3792
Teme: 4
Ocena:
17
18.11.2020 ob 22:50
(*Zadnja sprememba objave: 18.11.2020 ob 22:50 uporabnik sašo65.)
kake OČ mate to, da tako ropočejo? Wilo stratos para na 7 dela nič glasneje, kot bi brencelj bil v kurilnici....je pa original v Fujitsuju
PS sem pa tudi jaz grel termosifonsko, ko sem bil na KO tudi bojler imam "v zraku" tako da tudi pri SV nisem rabil OČ je pa montirana IMP let. tam 92 tudi dokaj tiha
Objave: 5750
Teme: 1
Ocena:
32
Spomnite se, da so nekateri imeli probleme z glasnostjo v Estiah, kjer so bile montirane
frekvenčne črpalke od Grudfosa. Kot je omenil Sašo, v Fujitsutu je Wilo stratos, dela pa neslišno na max. moči, tudi poraba je smešna.
Objave: 24
Teme: 1
Ocena:
3
Eno vprašanje za vse, ki imate sekundarno vodno črpalko in ste na radiatorskem sistemu: ali vam med izvajanjem defrosta toplotna črpalka izklopi sekundarno obtočno črpalko?
lp,
Aljoša
Objave: 3853
Teme: 0
Ocena:
0
Meni sekundarna OČ deluje ves čas. Izklopi se le v primeru, da je zunaj topleje od 15°C, ko se izključi delovanje TČ in s tem ogrevanja.
Šumenje v radiatorjih pa je posledica hitrosti vode in zmanjšanega preseka. Presek se zmanjša običajno na ventilu, še posebej če je na njem termostatska glava. Če je OČ dovolj močna se pretok ne spremeni , zato se posledično mora povečati hitrost vode. To pa povzroča šumenje. Če je pri vas ta težava lahko preverite tako, da ob pojavu šumenja malce priprete ventil.
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
Tudi pri meni imam jaz na sumu termostatske ventile, ki povzročajo šumenje. Spomladi bom na enem radiatorju zamenjal ventil za navadnega, da vidim razliko.
Objave: 12759
Teme: 12
Ocena:
-503
19.11.2020 ob 11:33
(*Zadnja sprememba objave: 19.11.2020 ob 11:36 uporabnik sassapo.)
Tale Grunfoska je ziher ena najtišjih črpalk na trgu namenjenih toplotnim črpalkam.
Kolikor vem imaš nekaj močnejšo toplotno črpalko, pa omenjena Wilo tako nima kaj iskati, saj je prešvoh. Posledično ti cel sistem šepa.
kakšno pa imaš med zunanjo enoto in zalogovnikom?
Ps. Boljše - dražje črpalke imajo večji rotor kateri se vrti počasneje, kot manjši v cenejših črpalkah. Zato nastane razlika v hrupu.
Objave: 710
Teme: 27
Ocena:
3
kakšna je pa razlika v glasnosti med:
GRUNDFOS CPD 11 - 25/75
ter
GRUNDFOS UPM GEO 25-85 130