Nepremičnine > Finančna plat
Zavarovanje toplotne črpalke

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zavarovanje toplotne črpalke
#16
Očitno tudi agenti različno tolmačijo...meni je bilo rečeno , če jo zavaruješ naj bi bilo za direktni, ne pa indirektni udar .
Kaj pa piše drobni tisk , ne vem...ker ni zavarovana.
Da spraznijo denarnico običajno obljubljajo vse mogoče, ko bi morali kaj dat od sebe , se zadeva običajno zakomplicira .
#17
Okrog zavarovanja kraje zunanje enote se konkretno pozanimajte in ne ugibajte iz besedila zavarovalne police.
Ko sem jaz spraševal naokrog so le redke zavarovalnice imele v določene (bolj "premium") pakete imele vključeno tudi to.
Pri večini so to zavarovali dodatno, na zahtevo zavarovanca in to za precej veliko letno premijo.
Načeloma mora biti zunanja enota dejansko omenjena na zavarovalni polici.
#18
Jaz imam pri grawe zavarovano hiso in je kraja zunanje enote vkljucena v zavarovanje do 5000€. Je pa to samo pri polnem paketu za nepremicninski del police.

Poslano z mojega LG-H815 z uporabo Tapatalk
#19
TČ se lepo da zavarovati pri ZM
#20
V mojem 'B paketu' pri Triglavu je upoštevan neposredni udar strele. Torej, če ti strela zadene v tvojo lasti in imaš tako zavarovano vse-torej tudi TC, ki je del oz je povezana s hišo.
V primeru, da strela poči nekje drugje in imam okvare na hiši, zavarovalnica tega ne krije-torej tudi pri TC ne.
#21
"V primeru, da strela poči nekje drugje " to je indirektni udar (neposredni)... Kar je edino smiselno za strelo... kolikokrat udari direkt v hišo? in kolikokrat "scvre" zadeve tudi če udari 500m proč?
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#22
Velikokrat. Nam v mestu nikoli ne prenese napetosti, če udari kakšnemu sosedu-medtem ko v drog ne more udarit, ker je vse pod zemljo.
Pri punci, ki je doma izven mesta udari strela velikokrat kakšnemu sosedu ali v drog-takrat vsem skuri minimalno komunikatorje, ruterje,...
#23
firefly Napisal:"... to je indirektni udar (neposredni)...
direktni = neposredni
indirektni = posredni
#24
Ko hočeš zavarovanje po indirektenem (ali tudi drugih zavarovanjih) , se rade začno komplikacije (odvisno tudi od zavarovalnice), čeprav se prej ''lepo'' zavaruje...pove kak kolkor tolk fer zav. agent..., ali izkušnje izigranih...
#25
Wink ja... slovenščina... Smile indirektni se "splača" (in je za doplačilo). Direktni se ne splača Smile
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
#26
Da malo obudim temo... glede na to, da sem v zadnjem času med novicami zasledil tudi članek ali dva o kraji toplotne črpalke iz objekta in načrtujem letos investicijo v toplotno črpalko sem se pozanimal pri svoji zavarovalnici (Triglav) kako je s tem in odgovor je bil preprost:

"zunanje enote se pri zavarovalnici Triglav ne da zavarovati proti kraji"


Kot kaže bo ob investiciji v toplotno črpalko potrebno zamenjati tudi zavarovalnico ...

JF
#27
Ali pa naredis boks. Zelezni profili pa armaturna mreza. Pa fiksirano v tla.

Malo grdo zgleda ampak bo pomagalo. Lahko pa potem okoli naredis leseno konstrukcijo z dovolj razmika za zajem zraka.

Poslano z mojega SM-N950F z uporabo Tapatalk
#28
Seveda ... tudi kakršenkoli videonadzor bi (bo) pomagal, pa nadzor z magnetnim stikalom vezanim na alarm, kakšna senzorska svetilka, švasanje vijakov za montažo etc etc ampak vseeno bom povprašal še pri drugih zavarovalnicah. Namen zavarovalnice je ravno to, da nimaš takšnih skrbi.

Najbolj hecna mi je bila obrazložitev, da se zunanje enote ne da zavarovati, ker je "zunaj" Smile ... no, moj avtomobil je tudi zunaj ... torej?

JF
#29
Zadnjih pet let nisem šel niti z ene bajte dol, brez da bi na zunanjo enoto potegnil tisti Liycy kabel 2x0,5+4x0,22mm2 in ga povezal na protivlomni sistem. Tisto magnetno stikalo košta 2 ojra.
Ampak ko bereš komentarje, ko se zavarovalnicam fučka za tržno nišo, banda pa kako vseeno sune, bi pod pokrov moral naštimat štango dinamita, pa naj jo potem ukradejo...
Video nadzor pomaga natanko toliko, kot lanski sneg. Oziroma si z posnetkom lahko tazadnjo obrišeš. Ko ti pride z kapo preko obraza. Alarm ga bo neprimerno prej odgnal.
#30
Check out some quirky pop art mugs


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »