Objave: 4
Teme: 0
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Imam že nekaj let peč Centrometal + Pelet set 14-35 kW. Težava, ki se mi zadnje čase pojavlja je sledeča (peleti):
- v prvi in drugi prestavi deluje pravilno, peč hitro pridobiva na temperaturi
- v tretji oz. četrti prestavi se začnejo peleti nabirati po cevi navzgor dokler ne pride do napake E3. Notranjost peči (okrog lukenj je črna, kot bi bilo slabo izgorevanje).
Do sedaj sem naredil sledeče:
- ponastavil peč na tovarniške nastavitve (edino max temperaturo sem znižal na 74 stopinj)
- kompletno očistil po vsakem delovanju notranjost gorilca
- kompletno razdrl in sčistil notranjost okrog ventilatorja in nazaj sestavil.
Peleti, ki jih uporabljam so podjetja Smart z Godoviča (90 % smreka, 10 % bukev, A1 kvaliteta). Pokuril sem jih že en zalogovnik in pol brez težav.
Ker izgubljam ideje (in tudi živce), prosim če mi da še kdo kakšno idejo, kaj naj storim.
Hvala za odgovore in lp.
Objave: 705
Teme: 27
Ocena:
3
Se ti mogoče pojavlja žlindra?
Razlika med 1 in 4 prestavo je samo v količini vmetanih peletov ter malenkost razlike v obratih ventilatorja, kar pa je zanemarljivo.
Če ti peleti ne pogorijo oz. se začnejo nabirati sta po moji logiki samo dve opiciji. Ali se ti nabere žlindra in blokira gorenje peletov ali pa nekaj ovira zrak, ki prihaja od ventilatorja. Vlek peči predvidevam da je vredu.
Ocena:
0
19.3.2021 ob 10:28
(*Zadnja sprememba objave: 19.3.2021 ob 10:30 uporabnik pingo.)
Pozdravljen.
Ja, pojavlja se mi tudi žlindra. Ampak ne vem kaj storiti, da se ne bo.
Vlek peči je v redu, kurim na drva v drugem kurišču brez težav.
Lp
Ocena:
3
19.3.2021 ob 11:02
(*Zadnja sprememba objave: 19.3.2021 ob 11:03 uporabnik some1.)
Če se pojavlja žlindra je zadeva jasna zakaj pride do blokad pri višjih prestavah. Žlindra je posledica nekvalitetnih peletov. Tudi pri meni se je pojavljala eno leto vendar je bilo v taki meri, da gorilec ni šel v errorr ( ni pa dosti manjkalo ). Malo sem stvar izboljšal s prilagajanjem število obratov ventilatorja ter čas vmetavanja peletov.
Če ti v 1 in 2 prestavi deluje normalno bi jaz nastavil peč na drugi program ( to je vrjetno 20kw ? ) dokler se ne porabi vseh teh peletov, ki povzročajo žlindro. Razen, če peč ne uspe doseči nastavljene temperature. Potem bo treba pa nastavljati gorilec, če želite porabiti te pelete.
Objave: 1415
Teme: 3
Ocena:
11
Zakaj je pa maximalna temperatura na 74°C in ali ti peč na začetku ko je vse očiščeno doseže to temperaturo?
Ker če jo, potem se verjetno začnejo obrati ventilatorja zmanjševati, hkrati pa se ne zmanjša dovod peletov v zgorevalno šalčko. Ker gori počasneje, vsi peleti ne zgorijo pravočasno, zato se zabije vse.
Objave: 927
Teme: 23
Ocena:
0
Predvidevam da imaš CPPL 35, ( Stanje kod isporuke
1. pelet plamenik CPPL-14 ili CPPL-35 ), in če je tako, je dejansko prva nastavljiva moč P3 - 20 KW. na ekranu se vidi v kateri fazi je gorilec, sam bi za začetek v prehodu v P3 pokukal v peč, ali je plamen kot se zagre, ali že bolj brli vse skupaj,dejansko tista črnina kaže na slabo izgorevanje, sam imam občutek da ko preide v P3, ti vse skupaj že bolj brli, in novi peleti samo še zadušijo tisto kar je v šalčki.
Ocena:
0
22.3.2021 ob 00:08
(*Zadnja sprememba objave: 22.3.2021 ob 00:09 uporabnik pingo.)
Jaz sem nastavil to temperaturo, ker več ne potrebujem.
Ko je očiščeno, doseže peč z muko to temperaturo (rabi nekaj ur), včasih jo pa tudi očiščena ne doseže.
Da, imam CPPL 35.
Ogenj začne pri P3, oz pri P4 dušiti.
Trenutno sem se malo igral z nastavitvami in naredil sledeče:
P1 in P2 ostajata enaki. P3 sem dal obrate višje (1450), nasuvanje peletov 4 sekunde, čakanje 11. Je za silo bolje. P4 sem izklopil.
Bom zamenjal tudi pelete z drugimi. Kak predlog za dobre pelete?
Lp
Objave: 485
Teme: 58
Ocena:
0
Jaz sem že pred časom nastavil gorilnik na najnižjo stopnjo in segreje brez problema. Ogrevam skoraj 200kvadratov.
3leta sem kuril Faš pelete brez zastoja, sedaj imam noname bele in dela bp.
Edini zastoj je bil zaradi praznega zalogovnika.
Pepel spraznim vsak tretji zalogovnik - se pravi na 600-700kg peletov. Edino šalčko na gorilniku spucam vsak teden - obvezno pobrati smeti pod šalčko.
Pri vsakem polnjenju očistim pepel iz zgornjega dela peči - 3min dela
lp
Ocena:
0
Pozdravljeni.
Saga s peleti se nadaljuje. Kljub menjavi peletov na pelete, ki so testirani tudi na enaki Centrometal peči in so 100 % smreka s certifikatom, peč na vsake toliko se ustavi.
Žlindre ni, peleti ne pogorijo do konca, ostanejo v šalčki. Cevi so ob normalnem gorenju čiste/svetle, ko se zgodi zaustavljanje so popolnoma črne.
Imate kakšen nasvet, kaj (razen čiščenja, ki ga opravim vsakič), kaj lahko še storim/zamenjam?
Hvala za nasvet.
Objave: 485
Teme: 58
Ocena:
0
Naredi reset programa in nastavi na manjšo moč gorilnika.
Potem pa čez čas povečaš moč, če je vse ok.
lp
Objave: 11
Teme: 1
Ocena:
0
6.5.2021 ob 20:29
(*Zadnja sprememba objave: 6.5.2021 ob 20:30 uporabnik gomez13.)
Pozdravljeni,
Imam težave s Peltecom in sicer mi v fazi D6 "kotel ugasne" izpiše napako I19 (ugasnitev plamena med delovanjem), pa čerpav ogenj še vedno gori,... kotel nato preide v fazo čiščenja in ponovnega zagona. Zamenjali smo fotocelico ampak napaka ostaja,... ima kdo kakšno idejo?
Hvala za morebitno pomoč
Objave: 51
Teme: 12
Ocena:
0
Živjo,
v kurilnici sem na C2MK modul dodal nov ogrevalni krog za talno gretje ( 100m2). Na hidravlično kretnico se je na prosto mesto priklopil montažni set od Seltrona - Wilo črpalka in mešalni ventil Seltron AVC 05 + sobni korektor in naležno tipalo od Centrometala.
Dodatni krog se je na peči vklopil in nastavila max temp. dvižnega voda + čas mešalnega ventila 120s.
Zadeva se zdi, da deluje, če jo v meniju ročno testiraš - pumpa dela, LED lučke na mešalnem ventlu / lučke na CM2K modulu/zaslona peči klapajo.
Problem je pa ko zadevo poženeš (začeli cikel sušenja estriha), pa ne drži nastavljene temperature oz. je ta očitno čisto naključna glede na trenutno temp. povratnega voda... niti se ne odziva na neko spreminjanje parametrov.
Kaj bi lahko bila fora?
Hvala
Objave: 1
Ocena:
0
14.12.2021 ob 22:55
(*Zadnja sprememba objave: 14.12.2021 ob 23:03 uporabnik Santero.)
Zdravo. Imam Centrometal 25 peč na pelete ,ki mi je do sedaj delala odlično. Se mi pa v zadnjem času pojavlja napaka, da mi občasno zapolni dovodno cev za pelete, ki peč zaustavi. Prosim, če kdo ve za razlog take napake. Hvala !
Ocena:
3
Možnosti je več zakaj se zapolni cev. Meni se je to dogajalo zaradi slabih peletov in posledično žlindre na šalčki. Saj ni težko odkriti vzroka. Cev na vrhu gorilca je direktno povezana s šalčko. Tako lahko hitro vidiš kje so se peleti ustavili.
Objave: 101
Teme: 8
Ocena:
0
Ko se zabaše cev za dovod peletov, katera napaka se vam izpiše na zaslonu E?
Ali vidite fizično, da je dovodna cev zabasana s peleti?
LP Jure
|