Gradnja in obnova > Stavbno pohištvo
Lesene podstrešne stopnice

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Lesene podstrešne stopnice
#1
V Merkurju so 76 EZR in se mi zdijo malo skromne, spodnja plošča ni končno obdelana.

Na sliki so lepe v katalogu TOPDOM za 159 EUR. Dodatno ponujajo tudi pokrov za 149 EUR.

Kaj boste vi montirali?
#2
Jaz sem montiral skoraj identicne, kot so te iz merkurja. Neka poceni bau bau verzija, seveda tudi z neobdelanim pokrovom. Sem potem ta pokrov resil s knaufom. Res pa je, da sem se kar precej zafrkaval z izolacijo nad njimi, ker imam hladno podstresje.
#3
Najugodnejše stopnice sem dobi v OBI in sicer model EURO TREND bele z kovinskim okvirjem, proizvajalec MINKA Holz za ceno 110 EUR.

Imajo tudi cenejše stopnice z imenom STANDARD za 60 EUR, ki pa nimajo končno obdelanih vrat.

Iščem še cenovno ugoden izolacijski pokrov.
#4
Izolacijski pokrov? A se ga sploh da kupiti? Če imajo stopnice mehanizme ki se zložijo navzgor, moraš upoštevati tudi to. V mojem spletniku je nekaj slik kako sem jaz izdelal zadevo.
LP,
Samojed
#5
Popravljam - slike niso v spletniku, ampak sem jih pripel v eni podobni temo o podstrešnih stopnicah. Poskusi najti.
LP,
Samojed
#6
Kar se tiče postrešnih stopnic se ene izmed najboljših dobijo pri podjetju Josef Steiner. Te stopnice imajo izoliran pokrov in so v celoti kovinske, res pa je, da so malenkost dražje od ostalih. Če pa že imate lesene zmontirane, pa je najboljša varianta, da se oglasite v Timu v Laškem, kjer izdelujejo stiropor in si naročite kocko debelo 26-30 cm, ki jo dobite za drobiž in le to postavite na vrh stopnic in ste rešili zadevo z izolacijo.
#7
Samojed Napisal:Popravljam - slike niso v spletniku, ampak sem jih pripel v eni podobni temo o podstrešnih stopnicah. Poskusi najti.
slike iščem in iščem, pa ne najdem
Prosim za kakšno novo.
#8
Res tudi sam ne najdem. Tri slike, kjer zadeva še ni dokončana pripenjam. Za tem je bil "tunel" še malo dvignjen ter nameščen dodarni, izolirani pokrov.
LP,
Samojed
#9
Samojed, kaj imaš to za ene plošče po tleh. Tudi sam moram izolirati podstrešje (betonska plošča nad mansardo), imam nekaj volne, pa me zanima, kako imaš tole narejeno.

Hvala in LP
#10
Dobil sem precej velike kose stare iverke, zato sem naredil podkonstrukcijo (late 4x5, iz istih lat noge cca 35 cm, pod nogami kos dilce in kos stirodurja). Po vsej plošči (betonski) je med 30 in 35 cm izolacije, nekaj zraka in nato omenjena iverka.

Naknadno sem luknkjo nad stopnicami še dvignil in izoliral, ker mehanizem od stopnic pride cca 40 cm visoko ko so zaprte.
LP,
Samojed
#11
Hvala za slike Samojed.

a) Ali prav razumem izolacijo mansarde od spodaj navzgor:
1. betonska plošča
2. 30-35 cm mehke steklene volne
3. 5 cm zraka
4. nosilna lesena konstrukcija iz lat
5. iverke položene bolj narazen, da prehaja zrak

b) Ali na sliki prav vidim v zidu odprtino za zračnik ali majhno okno?
#12
Točno tako. Sicer je pod v dveh nivojih - na sredini je pod škarjami in ni skoraj nič lufta, na obeh straneh je pa nad šjarjami in je pač več lufta nad izolacijo, vse ostalo si pa prav uganil. Na obeh straneh je tudi lina za prezračevanje podstrešja - izdelal sem lesen okvir in nanj pripel mrežico.
LP,
Samojed
#13
Pozdrav!
Eno simpl vprašanje. A lahko kvaliteto podstrešnih stopnic enačim z max. priporočljivo obremenitvijo? :?:

Ker stopnice rabim in nisem suhec in nimam dnarja za take z alu ogrodjem, dodatnim ročajem in s svarovski kristali (pa če jih še tko hvalijo) :!:

Mam ene ogledane za 120 EUR, max obremenitev je 170 kg, so navadne lesene in malenkost izolirane. (izolacijo bom nafriziral s super folijo, ki ne zavzame veliko prostora in je baje fajn zadeva)
#14
Ker ne bi rad odpiral nove teme bi si kar sposodil tole temo. Upam,da avtor ne bo hud :wink: .
Vprašanje za znalce-mojstre!
Imamo mansardno stanovanje,kjer je strop izdelan iz knaufa. Nad knaufom (1.5cm) je cca 1.2-1.8m stojne višine do slemena . Ker je to hladna streha me skrbi kondenziranje, če bi v obstoječ knauf naredil podstrešne stopnice s pokrovom in jih dodatno izoliral z recimo 10cm stiroporja. Porajajo se mi vprašanja:
-ali je možna hoja po tem 1.5cm knaufu in koliko težak človek?
-ali sploh lahko vgradim stopnice v 1.5cm knauf in na kakšen način oz. pozna kdo koga za nredit to in koliko stvar cca stane?
-naj povem, da je to spuščen strop na obešalih,nad stropom je alu folija,rgb oranžne cevi za elektriko in 20-25cm volne Ursa LIF. Nato pride hladno podstrešje in deske 3cm,letve,kontra letve,prezračevalni kanal ,kritina Tondach.
-zamenjat bi moral odduh zračnika Tondach. Ali je možno to narediti iz zgornje strani brez da bi rezal streho. Ali pa je bolje izvesti stopnice in to narest od znotraj iz strani mansardnega stanovanja in imeti potem eventuelni revizijski zasilni izhod ob raznih primerih,...

Hvala za uporabne odgovore!
#15
Citat:je to spuščen strop na obešalih,
Če je obešeno na špirovce, ne boš zgoraj hodil. Lahko pa dodatno vgradiš škarje (horizontalna povezava špirovcev, če jih še ni) in nanje položiš pohodne deske.
Nimam časa - sem v penziji!


Skok na forum:
Zadnje novice