Opremljanje doma > Ostalo
Bazen

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Bazen
#1
V nedeljo sva postavila bazen, samostoječ, globine 90 cm, premera 3 m. Zanima me, kateri preparati (klor, proti algam in podobno) je vredu. V lanskem letu se nama je v jeseni naredila nekakšna spolska, rjavo-zelena obloga, katero sva potem čistila kot nora, letos pa si tega ne želim Smile Lani sva imela neko tekočino proti algam in klor v malih paketkih (bi morala pogledat če še imam kje embalažo). Prosim za nasvete kaj uporabiti.

No dober, ne spada bazen ravno v forum "vse za dom" pa vseeno :wink:
#2
Osnova za dobro vodo v bazenu je dovolj zmogljiv peščeni filter. Kartušni filtri ki jih ponavadi dobiš zraven so za vzdrževanje čiste bazenske vode na dolgi rok neuporabni.
Sam napolnim bazen v začetku sezone kar iz vodovoda. Ko je napolnjen, zmešam hitrotopni klor granulat v 10 l vedro z vodo. Raztopljen klor razlijem okrog ob robu v bazen in pustim čez noč ne da bi vklopil filter. Naslednji dan dam v plavajoči skimer veliko, počasi topno, multifunkcijsko tableto (MultiTab) ki skrbi za vse ter vklopim filter.
In to je to.
Voda je kristalno čista vse tri mesece. Ne uporabljam nobenega algicida ali Ph dodatkov. Peščeni filter dela preko timerja 6 ur na dan.
Pa bazena nikar ne pokrivaj, nikoli.
#3
Hvala za nasvete. Bazen moram pokriti, ker mi drugače letijo listi iz bližnjega drevesa vanj. Kaj pa dodatke proti algam ne uporabljaš? Filter bova pa vsekakor menjala.
#4
Nič drugega. Samo prvo kloriranje, nato vsak teden en multitab v plavajoči skimer.
Bazena ne pokrivaj, ker je ravno pomanjkanje kisika vzrok da se ti naredijo alge. Listje na drevesih je še v rasti tako da če pade tu pa tam kak list v vodo ji ne bo nič škodovalo. Jih pobereš z mrežo ali pa jih skimer posesa.
Prilagam ti današnje slike. Voda je v bazenu od 15.junija.
#5
Taubi in koliko je velik in koliko stane tak bazen?
#6
medo9 Napisal:Taubi in koliko je velik in koliko stane tak bazen?

Bazen je Intex Easy II - 457x122 cm. Cena novega je okrog 300 eur. Jaz sem ga kupil od kolega eno sezono rabljenega za 50 eur. Pa Intexa iz osebnih izkušenj ne priporočam nikomur. Material je izredno slab. Med polnjenjem sem na napihljivem robu opazil tri luknjice na različnih mestih, tako da ima zdaj tri 'flike' :lol: Pa pravilno je bil skladiščen čez zimo - ohlapno zložen. Prej sem imel 6 sezon original Bestway (malo manjšega) kupljenega v Avstriji, prestal vse vragolije malih otrok, pa brez greške. Material je bil dosti debelejši, kompaktnejši.
Za naslednjo sezono me mika montažna varianta:
http://www.intex.si/trgovina/montazni-b ... 370x120-cm
Samo je zopet Intex Sad
Bomo pa še malo googlali.
#7
Če boš kaj pametnega našel, objavi tukaj.
Meni tudi diši nekaj daljšega, da lahko vsaj malo zaplavaš, pa nisem niti vedel kje bi začel z iskanjem.
Bi imel nekaj takega, da bi tudi pozimi lahko uporabljal (za skok po savnanju)
Majhnih otrok pa nimam in jih ne načrtujem več :lol:
#8
Taubi, najlepša ti hvala za odlične nasvete. Bova upoštevala naslednje leto (prvo kloriranje), ker imamo letos že napolnjen bazen. Vsekakor pa ga bova pustila odkritega, ker praviš, da je bolje.
#9
Najbolš je uporabit kemična sredstva še bolš pa filter oz klorinator ki rabi samo sol in voda je čista, investicija je mal večja je pa potem mir. Klorinator ima intex in bestway, jaz sem imela več sezon od bestwaya in je delal super, sedaj se težje dobi od bestwaya ker vse takoj prodajo al nevem kaj. Intex se je nekam razpasel sam so slabši ker imajo preveč masovno proizvonjo in potem posledično je več škarta.
#10
Pri nas se prodaj intex izkjučno samo zaradi dobrega dobička trgovcev, ker ga dobijo zelo ugodno. Zadeva je sicer izključno za enosezonsko uporabo, ker naslednjo leto so že luknje na napihljivem robu.

Bo res potrebno iti k sosedom v Avstrijo tako kot nekoč, ker tam se dobi za malo več denarja boljša kvaliteta in ta se enostavo odtehta.
#11
Zunanji bazeni so itak katastrofa za vzdrževanje, ker se voda v njih ful hitro segreje. Sploh ti cenovno "ugodni" z napihljivim robom. Bolj je topla voda, bolj se razvijajo bakterije v njih in slabše delujejo kemikalije.

Izdelkov za odpravo alg v bazenu je na milijone. Eni dražji, drugi nekoliko manj, ampak vedno moraš najprej vzpostaviti normalno pH stanje v bazenu, ter nato fejst klorirati vodo, da uničiš alge. Šele nato dodaš flokulant, ki dejansko zbistri vodo in preprečuje nastajanje novih alg.

Na preprost način so vse težave in kako jih odpraviti napisali na strani
http://www.vse-za-bazen.com/news/articl ... o-v-bazenu

Tam je tudi seznam vseh artiklov, ki jih potrebuješ in sploh nadzorno s številkami prikazano kaj čemu služi.

Pa fino namakanje v teh pasjih vročih dneh!
#12
A še en članek o algah v bazenu in kako se jih znebite:
http://www.internetagencija.com/alge-v-bazenu
#13
Kaksen je postopek s flokulantom pri kartušnem filtru?
#14
Ali igra kako vlogo voda ki bi jo spustil prek mehčalne naprave?
Govora je za bazen 4.500 l.
Ali je to vseeno.
#15
Mogoče imamo samo srečo ler do sedaj nismo imeli umazane vode pa jo je 11500l.
Vsakih 10 dni dam veliko tableto klora , kartušna črpalka dela vedno r,es pa operem filter vsakih 10 dni, vso svinarijo ki jo skimer ne posesa poberem ročno. Bazen vseskozi pokrit. Pred parimi dnevi sem vsul v vodo 1/2kg soli bom poročal če bo kakšna sprememba.


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »