Nepremičnine > Finančna plat
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit
Pozdravljeni, 
vzel bi hipotekarni stanovanjski kredit s fiksno obrestno mero, 70.000 EUR, na 10 let. Vsaj pol denarja rabim v gotovini. Pri NLB smo pri 1,3 % + 1000 EUR življenjskega zavarovanja + notar. Drugih stroškov ni. Ali se mi splača sprejeti ali se naj grem še kam pogovarjati?
Hvala.
Dobi se pri SKB, unicredit, intensa, NLB
Kako je pa s pridobivanjem dobivanjem kredita nepremičnine v četrti gradbeni fazi?
Isto k z vsemi ostalimi, cenilec / višina kredita / višina obrestne mere ....
Zdravo

Danes bil na banki unicredit, da bi vzel nov hipotekarni kredit z fiksno obrstno mero in poplačal starega z spremenljivo obrestno mero.
73000 na dobo 20 let, 1.7 fiksna obrestna mera + cenilec 330eur + notar okol 500 + dobritev 525eur
Kako se vem zdi?
Vredu ponudba, samo zbij odobritev na 0 pa je to to, nimaš kaj razmišljat. Reci, da ti na drugi banki tudi ponujajo 1,70 FOM ampak brez stroškov odobritve. Lahko pa probaš še z nižjo obrestno mero, tako je meni uspelo (iz 1,85% + 500 € stroški odobritve na 1,75 brez stroškov odobritve --> letos aprila)
Pozdravljeni, da malo oživim temo. Prosil bi za izkušnje z:
- kolikšna je trenutno FOM pri visokih kreditih? (200k+)
- na koliko let se najbol izplača vzeti visoki kredit glede na obr mero?
- kolikšna je najmanjša pričakovanja soudeležba ki ste jo dobili pri bankah? (5,10% gre?) Pri kateri?
- je pri nas tudi ta praksa da banke dopuščajo za lastno soudeležbo privatni kredit? (recimo 50k na 10 let namesto 20% pologa?)

Hvala za odgovore, pomoč in priporočila.
Zdravo lobo, glede visokih kreditov je tako:
FOM pri visokih (200k +) kreditih je odvisen od dobe kreditiranja. Lahko ti povem primer, da je pri delavski hranilnici spremenljivi OM je EOM cca. 1,95% na 360 mesecev (fiksne OM za to ročnost nimajo v ponudbi), pri ročnosti 240 mesecev pri spremenljivi OM je OM 1,65%, pri fiksni pa cca. 2,25%

Na koliko let se najbolj izplača vzeti visoki kredit glede na obrestno mero, je odvisno od kreditne sposobnosti kreditojemalca. Ko sem jaz jemal, sem svojo preveril tu: https://www.delavska-hranilnica.si/osebn...sposobnost 
Pravilo je, da krajša ročnost pomeni manj plačanega kredita. Povprečna ročnost pri delavski je tam nekje okrog 200 mesecev, najmanjša pričakovana soudeležba je 20% (pogoj BASEL 2).

Tvojega zadnjega vprašanja ne razumem najbolje. Če se želiš za lastno soudeležbo /lastna sredstva zadolžiti drugje, bo to vplivalo na odobritev kredita, saj vsaka zadolžitev znižuje kreditno sposobnost.
Pozdravljeni

Potrebujem en nasvet glede kredita in sicer me zanima ali se sedaj splača vrniti oz predčasno odplačati kredit?
Torej kredit s fiksno obr mero in v znesku cca 60k€?

Ali je glede na trenutno inflacijo bolje kam drugam investirati?

Hvala za vsak nasvet
Glede na vprasanje... NE! Vrni kredit ce lahko.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Hvala za odgovor...verjetno bo to res najbolša varianta...
Živjo,

kakšne so trenutno aktualne obrestne mere za fiksno in variabilno?

Kaže mi, da bi konec mesec lahko šel po hipotekarni kredit. Zadnji info imam od lanskega leta : NLB in SKB sta bili najugodnejši. Vidim, da je Sparkasse ven iz ponudbe dala opcijo s fiksno OM, po znancih imam pa info iz maja za NKBM za fiksno, da so uspeli še dobiti po 1,5%.

Hvala in LP,
R
Trenutni info, ki ga imam je fiksna obrestna mera:

- 20let: 2,30-2,35%
- 25let: 2,60-2,65%

Velja za mesec julij, v avgustu gre pa gor samo se še ne ve.

Ima kdo mogoče še kakšno informacije glede FOM, ki jo ponujajo za 8. mesec za 240 ali 300 mesecev?

Hvala.

LP
Pozdravljeni, 

ali je kdo pred kratkim jemal stan. kredit da zaupa kaksno obrestno mere je dobil, na koliko let in na kateri banki. Trenutno vem da ima ekosklad 2,8% fiksno vendar so zahteve malo prehudo oz. beri se ne strinjam z zahtevami.

Hvala
maloveliki
Trenutno Gorenjska banka 3,5% če skleneš življensko in pripelješ še eno stranko.
Rabi pa gorenjska banka tudi 5 tednov, da odobrijo kredit, tako da se lahko pripraviš na čakanje če greš k njim.

Skok na forum:

Zadnje novice

Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »