Nepremičnine > Finančna plat
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit
Samo delam nekaj teh spletnih izračunov po teh podatkih pa so vsi tam-tam. okrog 2,4 fiksna so vsi.
Problem je ker jemljem na 20 let, na 10 let si na plačo ne morem privoščiti. Takrat se pa pogovarjamo o takšni obresti ja.
spletni izračuni za stanovanjski kredit so kot konfigurator novih vozil. če si še tko mutast pa nespreten, ne plačaš te cene. Fery tudi naklada, seveda, ker pač ima spet 5 minut cajta. Ampak fix na 20 let tam 1,8-1,85 je pa standard. Ampak bo pa pač treba izza kompjuterja vstat.
Fery ne naklada, dejansko imam zdaj ponudbe 1,50-1,75 na 20 let. 1,50 nepričakovano (vsaj zame) je dal SKB. GB 1,60.
Ja z vsem ne vem čem zraven, ki požre pribitek in se malo zraven doda. Če je pa kreda pod 100k€ pa se boljš. Brez pritiklin z osnovnim TRR za plačo prejemati, je 1,8 dobra FOM. Kar je pa še vedno daleč od 2,4 kolikor ponujajo spletni kalkulatorji.
moja situacija .... 200k€ za 20 let FOM, hipoteka za refinanc obstoječega, odplačujeta dva . En redno zaposlen z cca 1500 neto, drugi sp -normiranec

- NLB .... dva kredita, kar pomeni 2x stroški ... do obrestnih sploh prišli nismo
- Intesa - matična - prinesi konkurenčno in izenačimo .... moramo delat nov kredit z vsemi stroški in 1% glavnice obstoječega
- SKB ... nobenih problemov zaradi sp, upoštevajo največji procent prihodkov, ob prvem obisku 1.95 ... omenil da se pri njih refinanc dela z aneksom k pogodbi, kar stane 100€ ....
- Unicredit .... skupna kreditna OK, smo nehali pri obveznem uporabnem, smo zaključili pred novim zakon, ga uradno ne potrebujem in ga ne grem pridobivat, oni ga zahtevajo
- Nkbm ..... obrestna 1.85 ... nama nekaj zmanjka z apotrebno kreditno sposobnost, sicer bi potrebovala dva kredita, vendar do konca leta ne zaračunavajo strškov odobritve
- DBS ... obrestna 2 potem pa se jo niza z računi in podobnimi dodatnimi storitvami
- GB ... grem konec tega tedna, po telefonu pogojuje z življenskimi pri 3glavu, obrestna po tel 1.8
Pozdravljeni

Upam, da tukaj dobim odgovor.

Trenutno sem v fazi oddaje vloge za pridobitev stanovanjskega kredita. Sem zaposlen za določen čas, vendar menjam službo za določen čas po sistemu 3+3+6+nedoločen čas. Trenutni delodajalec mi je dal že potrdilo o zaposlitvi,vendar naslednji teden podpišem pogodbo z novim delodajalcem. 
Zanima me ali rabi banka vedeti, da sem zamenjal službo, če je bila vloga za kredit že oddana.

Lep pozdrav

Novinec
JaBK

SKB 1,50% FOM 105k fiksna, paket 5-9 eur, odvisno katerega izberes, 300 eur odobritev + cenitev tok kot je in to je to.

DH 1,75% fiksna, paket 4,5 eur, 1,5 eur, vodenje kredta, brez stroskov odobritve + cenitev.
vidim po drugih komentarjih da se ni do konca prebralo Big Grin v glavnem, 2,45% je v primeru da ne vzamem cenilca in denar porabim ko ga porabim. če je čez 5 let, je pač čez 5 let. pa tukaj je 60% računi, 40% gotovina.

drugače imajo pa 2,00%, isto 20 let, ampak s cenilcem in denar je treba porabiti v 6-8 mesecev. tukaj pa 80% računi, 20% gotovina.

ker se bo delalo v samogradnji ni šans da bi v pol leta porabil toliko če bi delal po službi in kakšen dan vmes dopusta. glede na to da sem s kmetije Wink
ob obisku skb sem dobil za poplačilo obstoječega pri drugi banki 38k na 10 let ponudbo FOM 2,15 ali variabilna 1,95 + stroški odobritve 300 + cenitev in hipoteka še cca 500... zavarovanje približno 800 eur...
moja boniteta več kot dobra...
na NLB pa FOM 1,25, ampak stroški preko 1000 eur
na NKBM FOM 1,95 brez stroškov odobritve, ostane cenitev in hipoteka (400-500 eur)ali zavarovanje, cca 800 eur..
na GB FOM 1,75%, stroški 780 eur....
vsi pogojujeo trr., s tem da imajo maksimalno bedaste pakete, nesmiselno življenjsko zavarovanje ki si ga sam skleneš bistveno boljše (ali če ga že imaš bi oni še enega za potrebe kredita)...
so pa razlike med poslovalnicami, en tip mi je kar prezentiral izračun na njihovi spletni strani:-) kot da tega ne znam sam:-)

ne vem od kod od eni dobite take dobre pogoje, za višje zneske in daljše dobe, ob slabših zavarovanjih... bo treba začet printat ta forum in jim nest pokazat....
Je, kdo pred kratkim vzel kredit pri SKB? Zanima me kako so kaj njihovi cenilci "radodarni", ker imajo svoje in si ga ne mores izbrat?
Katera banka pa se vam je zdela najbolj prilagodljiva, če lahko tako rečem? Imam namreč že najeto hipotekarno posojilo, pa bi ga poplačala plus najela dodaten znesek za obnovo - torej bi moral biti del posojila izplačan v gotovini. Pa še, ker je v glavnem pogoj prenos poslovanja, da imajo v redu pogoje tudi za poslovni račun.
Jamstvo in prilivi niso problem. Naredila sem par info izračunov in kot kaže, je trenutno za fiksno obrestno mero najugodnejša Intesa, prvi info pogovor po telefonu sem opravila samo z NKBM. Ta nima stroškov odobritve, Intesa pa kar 750 evrov (ne vem, kaj vse je vključeno v to).

NKBM nobenih težav če imaš prilive - iz novega kredita izplačajo do 20% v gotovini, min 80% mora biti namenskih (poplačilo stare hipoteke), nobenih drugih stroškov in pogojev razen cenitev in notar. Pričakuješ lahko še kakih 0,2% ugodnejšo OM kot je oglešavana na spletu.
Medica, hvala za tole.
Če mogoče še kdo ve - cenitev uradnega cenilca je od lani; bi jo upoštevali ali imajo svoje cenilce?
Pa še tole, ali bi recimo predračun izvajalca tudi šteli kot za namensko porabo?
Trenutno se da dobiti 1,45 ali 1,5 fiksne obrestne mere na 20 let... znesek 100k €
Kje se to dobi?

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »