Nepremičnine > Finančna plat
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit
(24.5.2020 ob 18:09)augustini Napisal: Zdravo!

Trenutno imam ponudbo za 30000 -> 7 let, fiksna OM 1,8%, EOM 2,66%, brez hipoteke, plačam samo strošek rizika cca 700€. Odplačam kredit par € pod 32000.

Kaj pravite, bi se še dalo kaj stisnit al podpišem? Je v razmislek tudi spremenljiva, predvsem ker je na kratko dobo odplačevanja?

Največja napaka pri tem je, da bi vzel s fiksno na tako kratko dobo. Ni računice. V 7 letih bo se zmeri blizu 0.
Edino to imam tudi pomisleke... Trenutno kar sem primerjal med fiksno in spremenljivo, bi me prišla razlika v končno odplačanem kreditu cca 750EUR oz. 9EUR manj obroka, ampak dvomim da bo 7 let zdržal EURIBOR pod 0?
Šest let je že negativen tako da... Moraš pa nekako gledati da ti zdrži pod nulo vsaj prvo polovico odplačevanja kjer odplačaš največ obresti in v tem času ti tudi sprememba euriborja največ vpliva na višino obroka. Potem moraš pa še vedeti da ko je že na nuli mora še zrasti za razliko med fiksno in variabilno obrestno mero da si nekje na istem plus še malo zrasti da ujameš razliko med plačanimi obresti po varabilni in fiksni obrestni meri. Je pa tako, za določene kratkoročne kredite oziroma za krajše dobe in določene namene niti ne ponujajo več variabilne obrestne mere.
Kaj pa kredit na 25-30 let? Bolje fiksna ali računati na daljše obdobje nizkih obresntih mer? Je kdo zadnje čase jemal tak kredit?
Fiksno mi ponujajo 2.8%. Krajše obdobje ne bi jemal, ker sem še investiral v podjetje, bom pa sigurno odplačal prej. Do 10000€ letno lahko poplačam brez dodatnih stroškov
V 30 letih smo menjali države, valute, ureditev, se pridružili EU ipd itn. Toliko, da se da malo v kontekst, kaj pomeni 30 let pa kdo lahko kaj napoveduje za ta čas in koliko se lahko računa z bilocim...


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »