Nepremičnine > Finančna plat
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Trenutno najugodnejši STANOVANJSKI kredit
Pardon - sem videla, da imaš varčevanjeSmile
lily 72 Napisal:a mi ni všeč to, da ga moraš počrpati v 6.mesecih.
Počrpaš ga na depozitni račun takoj in si miren. Drugačen kredit, kot keš na roko, pa itak ne pride v poštev!!
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
počrpaj ga

dvigneš in ga daš na drugo banko
Fery,

kako keš na roko? večinoam težijo z računi,šele potem gotovina,... :S
ef100179 Napisal:počrpaj ga

dvigneš in ga daš na drugo banko

Šlo je za primer rastoče hipoteke. Oni ti dajo prvi del denarja, ki ga moreš zapravit v dveh mesecih, potem pridejo na parcelo pogledat, kaj se je naredilo in dobiš drugi del, nato ista zgodba do tretjega dela...vse to v šestih mesecih....Tako sem jaz razumela :? :?:
Keš!!!!
Ne pristajajte na neke kvazi dokazila in račune.
Zakaj keš?
Stroški kredita in obresti so kar naenkrat pol manjši, če imaš gotovino za plačevanje obrtnikov.
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!
Fery Napisal:Keš!!!!
Ne pristajajte na neke kvazi dokazila in račune.
Zakaj keš?
Stroški kredita in obresti so kar naenkrat pol manjši, če imaš gotovino za plačevanje obrtnikov.
Če kupuješ material z 20% DDVjem z gotovinskim kreditom ali z 8,5% s hipotekarnim - je stvar zrela za izračun. Četudi kupuješ material brez DDV-ja, je gotovinski kredit lahko še vedno dražji od hipotekarnega.
saj Fery ne govori o gotovinskem kreditu ampak o hipotekarnem kreditu izplačanem v gotovini.
180.000€ na 20 let 6m euribor +1,8
zavarovanje hipoteka v vrednosti 250.000
stroški odobritve 200€
anuiteta cca 1060eur

Ima kakšna banka trenutno boljše pogoje?
BKS bank
Na Abanki WTC so mi včeraj ponudili za 100.000 € na 30 let 6M Euribor+1,9%; če bi vzel na 20 let, bi lahko šli na +1,8%.
So pa čudni pogoji za črpanje: 50% na račun, 50% po računih (seveda interkalarne obresti za čas črpanja).

Še ostale:
Unicredit: 3M+2,1%, vse takoj na račun.

Volksbank: bi se približali ponudbe Abanke; rastoča hipoteka; napredek/namensko porabo dokazuješ s slikami in računi (kar imaš).
tudi mi smo v fazi iskanja stan.kredita, sicer za adaptacijo, tam nekje 25.000 eur..in mi gredo na živce banke ki težijo s 80% računov, potem pa šele ostala gotovina... :S kakšne izkušnje imate z bankami,kako ste dobili gotovino? Izgleda misija nemogoče !! :S
Ne ni misija nemogoče, celo zelo preprosto je sploh, če gre za adaptacijo. Govorim o hipotekarnem kreditu. Bankam je važno, da svoj kredit zavarujejo. Če začneš iz nič je seveda problem kaj dati pod hipoteko - sploh, če parcela ni veliko vredna. Zato v tem primeru banke dajejo rastočo hipoteko (z gradnjo seveda tudi vrednost nepremičnine raste) in zahtevajo predračune. V nasprotnem primeru bi lahko vzeli 100k€ kredita in odšli na Havaje :lol: Banki pa bi ostala zastavljena parcela vredna 15k€. Pri adaptaciji se bo banka zavarovala z obstoječo nepremičnino, ti pa boš dobila gotovino v celoti.
Se strinjam, seveda se mora banka zavarovati, in tudi pravilno se mi zdi če je stanovanski kredit da se ga porabi za stanovanje,ne Havaje Smile Ampka hipoteka povleče takoj več stroškov, notar,cenitev itd,.. tako da bi se raje odločli za zavarovanje prek Zavarovalnice. v tem primeru pa je gotovino izredno težko dobiti:S
Z zavarovanjem prek zavarovalnice bi moralo biti še lažje saj rizik prevzame zavarovalnica. Priznam pa, da s takimi krediti nimam veliko izkušenj (razen manjši zneski, do 5k€) zato ne bom modroval. Pri kateri banki si pa že bila?

Skok na forum:

Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »