Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
lahko poves pri kateri banki je bilo to, ce ni skrivnost?
hvala,
lp
ps. kaksni so bili pa pogoji? prenos place, zavarovanja, etc.?
Objave: 598
Teme: 14
Ocena:
0
Solidno, sploh če ni še kakšnih "haklcov" in imaš možnost plačevati več v kolikor ti to razmere dopuščajo.
Objave: 38
Teme: 8
Ocena:
0
Pozdravljeni,
odločam se med naslednjim:
1. 3M euribor+1,9% (spreminjanje euriborja 2x letno)
2. 6M euribor+1,8%
Kaj je po vašem mnenju bolj ugodno?
Objave: 1811
Teme: 21
Ocena:
0
Objave: 44
Teme: 4
Ocena:
0
Pozdravljeni
Pred kratkim sem dobil, mislim da kar ugoden hipotekarni kredit in sicer:
abanka
80.000 €
30 let
pribitek 1,9+6m euribor
stroški kredita : 0 €, ker sem pripeljal novega komitenta, in sicer mami, ki je tudi dobila stanovanjski kredit:
15,000 €
61 mesecev
pribitek 1,9+3m euribor
stroški kredita: 0€
Sam sem komitent abanke že vrsto let in so bili daleč najugodnejši...v tem trenutku mislim da se težko dogovoriš za manjši pribitek brez dodatnih zavarovanj in vačrčevanj in drugih malenkosti ki ti na tako dolgo dobo lahko nanesejo precej dražje, kot tisti pribitek +/- 1!
Mislim da je zelo odvisno od banke do banke, kakšno je njihovo bilančno stanje tisti trenutek ko se pogajaš za kredit...cene kreditov zato lahko varirajo v dobi treh mesec zelo različno...kdor išče najugodnješi kredit, v različnih obdobjih, naj se pozanima pri vseh bankah, tako bo dobil realno stanje tisti trenutek! Se je pa treba mal pogajat pa tud ti jim moraš postavit kakšen pogoj
lp
Objave: 17
Ocena:
0
Jaz sem dobila takole ponudbo:
znesek:87.000EUR
doba:20let
Mesečno:500,00EUR
Obresti:3Meuribor+1,9
EOM:3,37%
Skupna obrestna mera: 3,284%
Zraven so trije pogoji,ki pa niso tak problem.
Kaj mislite na tako ponudbo.
Če prav razumem je do 20let brez hipoteke.
Aja, Banka Koper.
Objave: 53
Ocena:
0
Je pa zavarovanje kredita dokaj visoko. Konec koncev je bolje vzeti na hipoteko, če že pride do česa, se z banko da pogovoriti, z zavarovalnico pa ne, pa še ta se potem "vsede" na ta isto nepremičnino.
Objave: 227
Teme: 88
Ocena:
0
Kaj pa mi ko smo vzeli kredite pred leti? Ko berem te prispevke vidim da je moj kredit manj ugoden kot so sedaj
hipotekarni
55000 €
30 let
obrok 264€
eurobor 6m
pribitek 2,65
obrestna mera 1,37
skupna obrestna mera 4,02
A je smiselno iti na banko in prosit za znižanje?
Objave: 7504
Teme: 227
Ocena:
0
Seveda! Ampak rabiš orožje - to pa so konkretne ponudbe drugih bank (ali pa akcijski letaki). Se pa čisto lahko zgodi, da bo prehod na drugo banko in poplačilo kredita tudi čisto legitimna opcija.
211 konjev sreče v ovinkih...
![[Slika: r53supercharged.jpg]](http://shrani.si/f/P/Cm/2bVKGTTq/1/r53supercharged.jpg)
JOHN COOPER WORKS evolucija
Objave: 1
Teme: 0
Ocena:
0
pravkar sem dobila kredit pri BKS banki in sicer za 6 M euribor + 1,6 %
imajo sicer pogoj življensko zavarovanje za 50 % vrednost kredita, ki za 50.000 E kredita znaša 750 E in ga je treba plačati takoj.
Objave: 24
Teme: 1
Ocena:
0
na banki so mi ponudili tole:
znesek kredita: 40.000,00 eur
odplačilna doba: 120 mesecev
mesečna anuiteta: 392,74 eur
3 mesečni euribor +1,9 odstotne točke
stroški odobritve kredita: 300,00 eur
eom: 3,561022 %
skupna obrestna mera. 3,350000%
Kaj mislite?Hvaležna bom za vsak komentar.
Objave: 885
Teme: 53
Ocena:
1
Sliši se zelo ugodno,
za katero banko pa gre?
Objave: 189
Teme: 8
Ocena:
0
Meni pa se zdi, da vsi jemljete nenormalno nizke kredite  A mate vsi že hišo in parcelo brezplačno?
Trenutno, 150k € za hišo, efektivna obr. mera. na 30 let je 3,23% na leto.
Objave: 24
Teme: 1
Ocena:
0
Hmm, nenormalno nizke  je res da parcelo imamo, dogradili bomo prizidek k hiši staršev, za kej več in kredite ki so "normalno visoki" pa nimava dovolj visoke plače, kljub univ.dipl...
Ps.: Banka Koper.
Objave: 12
Teme: 5
Ocena:
0
Naj delim še moje izsledke pri dilanju za kredit, če bodo komu v pomoč.
Povpraševanje: 150k€ hipotekarnega kredita za 30let kar je 80% vrednosti nepremičnine,
mesečna anuiteta pokrije cca 45% moje neto plače.
- Banka Koper: kar je več od 1/3 pokritja plače in več kot 70% vrednosti nepremičnine, no go - zelo neprijazna odslovitev, me ne vidijo več
- Sparkasse: pri takih zneskih nujen porok, kar je kar huda zahteva. Sicer se veča pribitekm zagotovo nad +2.5%
- Reiffaisen: pogoj preostanek minimalne plače - kar je kul, ponudba s pribitkom +2,29%, obvezen cenilec, ni stroškov, če se odločiš za poseben paket Moj Dom. Nobenih zavarovanj, itd.
- Unicredit banka: pogoj preostanek 1/2 plače kar je ok, 3Mes. euribor pribitek +2%, možen +1,9% s kakim zavarovanjem, relativno visoki stroški odobritve, odvetnika.
- Abanka: pogoj preostanek 40% plače oz minimalec, 6Mes. euribor pribitek +2%, možen +1,9% s kakim zavarovanjem, manjši stroški odobritve.
- govori se daj je BKS banka ugodna s +1,6% pribitkom, nisem delal izračuna, ker lahko pridobiš do max 25 let dolg kredit, vendar za tiste ki rabijo
kredit za manjšo dobo, se splača preiskusit.
Še kaki vaši komentarji?
|