Objave: 50
Teme: 0
Ocena:
2
Sam bom šel verjetno v reprogramiranje. Iz prve mi je SKB ponudil FOM 1.8 na 15 let. S tem, da se bo še dalo nizati.
Čakam kaj bo ponudil sedaj NLB kjer imam kredit (FOM 2.9).
Objave: 30
Teme: 5
Ocena:
0
@larsson
Si se uspel kaj zmenit na NLB?
Potreboval bom tudi sam v kratkem hipotekarni kredit na 20let. Pa ne vem ali bi sel raje v smeri se menit s FOM ali pa variabilno. Zadnji podatki, ki jih imam so vecinoma o varibilni, ki je bila med 1,40-1,50% (NLB in SKB). Imate kaksno idejo, nasvet, zadnje sveze podatke dame o OM s strani bank?
Hvala.
Objave: 2
Ocena:
0
@rrasho
Moji “sveži” podatki.. Pogajanja sredina novembra - 20 let FOM 1.85-2.05 (unicredit, skb, dh, nlb).
Objave: 54
Ocena:
1
@ozajris
Kakšno oobrestno mero si dobil na Dh? So bili še kakšni drugi pogoji?
Objave: 2
Ocena:
0
Ker se gre za hipotekarni kredit, je bil edini pogoj zavarovanje nepremičnine+vinkulacija - pri katerikoli zavarovalnici. Je pa bil to pogoj pri vseh.
DH (matična banka) 2.00% na podlagi druge ponudbe, brez nje so vztrajali na 2.7%..
Ocena:
0
Hvala za pomoč.
V naslednjih tednih grem na turnejo po bankah pa sporocim ponudbe katere dobim.
Lp
Objave: 20
Teme: 4
Ocena:
0
V začetku februarja informativno vprašal na NKBM (matična banka). So dali ponudbo 2,1% FOM na 15let s pripombo, da se bi dalo že kaj znižati, oz. če prinesem boljšo ponudbo izenačijo.
Objave: 3
Ocena:
0
Večina bank pri katerih smo ta mesec iskali kredit je ponujala 1,3% spremenljive in okrog 1,8% FOM na 20 let. Zmagal je SKB ker je 1,8% FOM pogojeval zgolj s prenosom plače (+ zavarovanje nepremičnine pri katerikoli zavarovalnici) in ne z raznimi dodatnimi življenjskimi zavarovanji / varčevanji kot pri drugih bankah. Najslabša izkušnja je bila pri NKMB in Intesi, kjer so takoj povedali da brez kontra ponudbe ne nižajo OM in so ponudili takšno kot je navedena na spletnem kalkulatorju.
Ocena:
0
Vrednost kredita cca 300.000,00 eur na hipoteko na 20let
Fix
SKB 1,60
NLB 1,65
Sparkasse 1,75
Spremenljiva + 6M Euribor
NLB 1,00
Sparkasse 1,15
SKB 1,20
Unicredit - neresni s ponudbo (preko 2% za fix, spremenljiva čez 1,6%)
DH - bi sedalo približat s konkurenčno ponudbo
NLB- pogoj življenjsko, naložbeno in premoženjsko
Sparkasse&SKB - samo premoženjsko kjer hočeš
Objave: 10
Teme: 2
Ocena:
0
Zdravo.
v kakšnem deležu so na skb pripravleni izplačat kredit v gotovini? meni so ponudili max 35.000 pri 200.000 kredita.
Ter v kolikšnem času moraš kredit počrpati (meni so ponudili 9 mesecev)?
hvala za info.
Objave: 62
Teme: 6
Ocena:
0
4.3.2021 ob 17:31
(*Zadnja sprememba objave: 4.3.2021 ob 17:32 uporabnik disc.)
@rrasho - Koliko te pa potem pride mesečni strošek kredita??
Torej, kakor berem so pri NLB ratali precej konkurenčni pri kreditih?
Me pa zanima, kako je pri novogradnji. Ali gredo banke isto samo do 80% investicije?
@Primoz88 - v tvojem primeru se je šlo za novogradnjo, ali nakup obstoječe nepremičnine??
Objave: 60
Teme: 3
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Imate kakšne izkušnje z Sparkasse?
Ponujajo tako imenanova "Moratorij". V roku 2 let moraš izčrpat kredit.
Izplačujejo direktno na TRR po obrokih (10k€-30k€), Ko pošlješ sliko določene faze (po njihovem seznamu) ti nakažejo nov del. V tem primeru, je občutek kot da vse dobiš v "kešu".
Kolikor sem razumel, ni potrebno dostavljati nobenih računov in ostalih dokazil, le slika objekta.
Za 120k€ na 20let so ponudili 2.05 EOM Fiksna.
Ima kdo izkušnje z njimi? Kako funkcionira t.i. Moratorij?
Ocena:
0
Sodelovec je vzel kredit pri njih in je bil kar zadovolen. Je pa pošiljal slike , glede na fazo gradnje. Če sem pravilno razumel imajo tudi ostale banke tako.
2,05 FOM se mi zdi pa zelo dobra. Jaz sem bil sao na eni banki do sedaj, pa so mi ponujali 2.5 FOM na 20 let. Verjamem pa, da bi se dalo še zmenit, po tem, ko dobiš ponudbe še od drugih.
Objave: 54
Ocena:
1
Sparkasse v bistvu v primeru "moratorija" nakaže celoten znesek kredita na Bonus račun, kjer vsoto zamrznejo (njihov varčevalni račun) in ti potem s tega računa nakazujejo na TRR. Je res, pošlješ sliko izpolnis obrazec za črpanje in dobiš nakazano. 1,90 ponudba, na 1,80 se da brez težav spravit. 105k na 20 let.
Ocena:
0
Je kdo kdaj gradil z minimalnimi prihranki? Je možno, da banka krije kompletno gradnjo oz je tvoja soudeležba npr 15%?