Gradnja in obnova > Energijski viri
TČ Toshiba Estia z/v

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TČ Toshiba Estia z/v
Hmmm za defrost ni neke posebne ikone na displayu oz. kako bi človek to vedal?

Evo zdaj mi žene pumpo že kakšno uro na +5, kompresor je na 65%, parametra pa sta sedaj na 26 in 32 stopinj se pravi 6 stopinj razlike.
Lep pozdrav.

Zasledil sem ta forum sem kupil hišo v kateri je vgrajena toshiba estia 5 hi power, pa me čudi poraba preteklega lastnika je bila namreč zelo visoka. Zanima me če bi mi lahko kdo predlagal nastavitve za hišo v kateri bodo na novo dani radiatorji 33, hiša nima fasade je pritlična proti postrešju je pa izolirana z 20 cm izolacije. Vezana je tudi na 300 literski bojler ugotovil sem že, da je tipalo za tempb. viselo kar prosto v zraku na pa v odprtino za tipalo sedaj pa ugotavljam da na grelcu če dam tempb. na več kot 45 stopinj celzija lučka sveti ampak grelec pa ne dogreva nič... Mislim da je vse nekaj zmešano...   Hvala vnaprej.
Tempreraturo sem ze dvignil in opazoval kaj se dogaja tako notri kot zunaj. Na zunanji enoti je vse ok, notri se vklopi kompresor in tempreratura raste, nastane razlika med vstopno in izstopno temperaturo. Ko se kompresor ustavi cez cas temperatura zacne padati, scasoma se izenacita, vedno pa sta na koncu nizje kot je nastavljena temperatura. Cudnih zvokov ni.
Spremljam pa samo funkciji 6 in 7, ostalih ne poznam kaj sploh spremljat.

Je mozno da kaksen senzor ne kaze prav in zato ne dela pravilno? Laicno se mi zdi da najprej vodo pogrejem potem pa z hladnejso ‘hladim’ talno gretjeSad

Ve kdo za kaksnega serviserja z izkusnjami v okolicI LJ? Sploh obstaja uraden servis v Slo?
Sassapo samo to vseeno meni ne štima nekaj...

06 Water inlet temperature (TWI) °C
07 Water outlet temperature (TWO) °C

Se pravi pri meni je vhodna temperatura 25 stopinj (06), izhodna pa 28 stopinj (07).

Pri sliki ki si jo pa prilepil ti pa je Supply line 32 stopinj, return line pa 28 stopinj.

Se pravi ravno obratno? Pri meni je vhodna temperatura vode nižja kot izhodna, pri tvoji sliki v tvojem primeru pa je vhodna temperatura višja in izhodna nižja????

Pa verjetno zdaj pumpa ni v defrostu?
Oboje je enako in pravilno. Obratno je v primeru hlajenja in v času defrosta.
Voda ki pride iz toplotne črpalke, Outlet je ogreta.
Voda ki pride v toplotno črpalko, intlet je oddala toploto in je hladnejša.
dobre teoretične rešitve so včasih v praksi neumne http://www.klimasapo.si
Se pravi nimam bojazni pri teh podatkih? In še vedno sem v okvirjih? Sedaj sem prišel domov, kompresor ne laufa, oba 06 in 07 sta pa na 25 stopinj.
kako ti nikakor ni jasno Confused Huh

torej v režimu ogrevanja mora biti vedno inlet temp. (vhod, povratni vod,) nižja od outlet (izhod, dvižni vod,) drugače nebi imel tople radiatorje, talnega gretja.

cikel defrostov se pričenja od nekje <4C in visoki zunanji vlažnosti, ko se ogrevalni cikel ustavi, temperature (inlet, outlet) niso več pomembne, seveda se počasi izenačijo, odstopajo, sploh če OČ nonstop laufa....
Se opravičujem svoji nevednosti... Jaz sem si to tako predstavljal... in sicer inlet temperatura je temperatura dvižnega voda torej vode ki gre v talno gretje, tja not pride topla voda določene temperature. Outlet pa si predstavljam kot povratni vod, torej vodo oz. temperaturo vode ki se vrača nazaj iz tega talnega voda in nekako mi je logično da se ta voda za nekaj stopinj ohladi v tem času ko kroži po ceveh talnega gretja? Ali...? Prosim za laično pojasnilo tebi, ko si tehnične stroke ali morda celi nisi in ti je vse tako zelo jasno. Res se v življenju nisem ukvarjal s sistemom centralnega ogrevanja, kaj šele TČ in talnega gretja. Hvala
Do zmede pride, ker se besedi "inlet" in "outlet" nanašata na TČ, ne pa na hišo. Zato je vse obratno. Torej, "inlet" je voda, ki prihaja v TČ, "outlet" pa voda, ki gre ven iz TČ v hišo. Pri gretju mora "outlet" imeti višjo temperaturo kot "inlet", kar glede na vaš opis tudi ima.
Odlično, hvala Bojan da si brez nesramne opazke bedaka ki ni iz "faha" in ki ni s tem nikdar imel posla poučil. To bi pa mi res moralo biti samoumevno in jasno.... Smile
Bojan, pri vsej stvari me je tudi zmedlo to, da ko sem sassapa vprašal ali je to normalno, da mi je napisal "Seveda ne, verjetno je v defrostu". Prav tako je bilo na sliko njegove TČ ki jo je prilepil iz aplikacije ravno obratno.
Kar se tiče nastavitve krivulje imaš pri Toshibi možnost da jo spreminjaš po mili volji. Sicer imaš v meniju za uporabnika le varianto +/- 5 vendar pa lahko nadalje v servisnem meniju spreminjaš krivuljo tako rekoč kakor ti srce poželi, lahko ročno določaš izhodiščen točke zunanje temperature in pa pripadajočo temperaturo dvižnega voda. Mislim, da imaš 5 ali 6 točk na razpolago....


Skok na forum:
Zadnje novice

Si tudi vi želite na svoje?
22.10.2021 ob 12:31:47
Si tudi vi želite na svoje?
Banka s posluhom za mlade in mlade družine je lahko vaš najboljši zaveznik pri reševanju stanovanjskega problema.... Beri dalje »
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
17.09.2021 ob 12:00:26
NLB Stanovanjski kredit | Podarimo 100x 3 mesečne obroke
Tvoja priložnost veselju dati nov naslov Pridite v NLB na posvet k strokovnjaku za kredite ali nas pokličite prek video... Beri dalje »
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
02.06.2021 ob 13:07:02
ENOSTAVNO DO PONUDBE ZA KREDIT. Oddajte povpraševanje več bankam naenkrat.
V življenju so stvari pogosto nepredvidljive. Velikokrat nas presenetijo dogodki, ki so vezani na večjo, neobičajno porabo finančnih... Beri dalje »