Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
začasno prebivališče

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
začasno prebivališče
#1
Ojla,

imam starejšo domačijo (hiša s hišno številko), kjer nameravam zgraditi hišico (verejtno nadomestno). Zanima me, ali se mi splača prijaviti na ta naslov (začasno ali stalno prebivališče). Kakšni so sploh plusi in minusi tega?
Ker bi nadomestno hišo delal cca 20m od stare, sem mislil, da bi se prijavil kot da stanujem v stari. V tem primeru nebi mogli ("kje pa naj živim za čas gradnje?") na upravni enoti zahtevati, naj zgradim nadomestno na točno istem mestu, kot stoji stara hišica. No, plus tega jo je zalilo v včerajšnjih poplavah.

Torej: plusi in minusi začasnega in stalnega prebivališča.

Hvala za odgovore!

lp, Damo
#2
Smisel nadomestne gradnje je ravno v tem, da se zgradi namesto stare zgradbe, ki pa ne more biti prav daleč od le te. Glede prijave bivališča pa je tako, da mora biti oseba po Zakonu o prijavi prebivališča stalno prijavljena tam, kjer dejansko živi. Začasno v vašem primeru ni smiselno, če že imate hišno številko, pa se prijavite v tisto kjer zares živite. Za prijavo bivališča pa je tako potrebno predložiti dokazilo.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »