Kar naredi dom > Sobne rastline in dekoracija
Rastline za sončno stanovanje

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rastline za sončno stanovanje
#1
Počasi se selim v novo stanovanjce in me zanima, katere rože bi mi svetovali za v stanovanje. Rada bi čim več zelenih rastlin, poleg tega pa bi si želela tudi sobno drevo za v dnevno sobo - kljub temu, da ni velika, bi prostor za drevo žrtvovala.
Kuhinja in dnevna sta v istem prostoru in imata 2 okni in 2 panoramski okni, od tega je eno navadno okno obrnjeno na zahod, ostala okna pa na jug. Tako da je stanovanje zelo sončno.

Sinetova soba je obrnjena na zahod in bi tudi v njegovo sobo vnesla kakšno rastlino.

Kaj bi mi priporočali in kje naj rastlinje nabavim?

Hvala Smile
#2
Res imaš srečo, v sončno stanovanje gredo skoraj vse rastline, pomembno je le, da jih skozi šipe ne pripeka poletno sonce. Stopi do katere vrtnarije, tam ti bodo znali svetovati.
na hitro ti jih naštejem nekaj, kolikor se spomnim imena: difenbahija(pazi, ob zaužitju je strupena), dracena, spatifil, flamingovec, adamov list, kakšne vijolice za na okenske police, razne praproti (rabijo vlago), kakšna okrasna palma. Glede sobnih dreves imaš sobno lipo, kakšen fikus (napr.benjamin), morda bi uspeval bananovec (ne vem, jaz ga imam na vrtu, pozimi pozebe),...
Morda se še kaj spomnim :wink: .


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »