Kar naredi dom > Dom in male živali
Mačja loputa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mačja loputa
#16
Mi lahko kdo priporoči mačjo loputo - vrata na trtotelziher bucni-z-glavo odpiranje brez elektronike? Pa da so vratca vsaj približno diht na prepih.
#17
Jest sem imel zelo zelo podobna takale vratca na magnet z indikatorjem kam je maček šel.

http://www.petnet.hu/termek/Ferplast_Swi...-186-16697

Je trotlzihr in je delovalo dokler nista mačka zgubila magnete. Pol sem jima še enkrat kupu nove magnete in ko so še ti šli po gobe sem pač obrnu na normalno odpiranje brez zatiča.
#18
Jože,
malce poglej pod Staywell pet door, sigurno boš našel nekaj dostopnega zase. Pri nas ga prodaja Zoohit. Tudi preko neta. Imaš pa variante brez vsega, na magnetni obesek, RFID obesek, še najbolje se obnese pa na čitalec mikro čipa, ki ga ima žival pod kožo. Tistega pač ne more izgubiti. Na vratih pritisneš gumb, porineš mačko skozi i nspet pritisneš gumb. Fertik. Domača pride noter, tuja nikoli. Imam doma tri gracije, ki vse uporabljajo ta vrata. Dodatne funkcije teh vrat so pa še "zaprto, odprto, enosmerno noter, enosmerno ven".
#19
Vse kar rabim je, da je ta mačji tunel z loputo prehoden in da ga, če jaz tako hočem, lahko mehansko zaprem. Nobenih čipov magnetov in podobnega sranja. Simpl loputa, kot na mačjem stranišču. Ve kdo za tak model? Jaz ga ne uspem najt.
#20
Kaj se ti res ne da pogledat na net? Dobiš vse napisano, na pladnju, pa nič od .....
Naroči tole potem. Brez vse tehnologije, prehod mačk pa določaš z plastičnim preklopnikom na vratih (tega imajo vsa taka in podobna vrata po defoltu in ni neka vesoljska tehnologija)

http://www.zoohit.si/shop/psi/pasje_ute ... ?rrec=true

Naj te tisto magnetno zapiralo ne zmoti - pomeni da je obroba vratc namagnetena in ostane v vertikalnem položaju, da ni prepiha skozi vrata in nima nič z tehniko.
#21
Arbajter hvala za dober nasvet in potrpežljivost. Sem na ebayu vzel aluminijasto Staywell loputo, ki je pri nas v najmanjši verziji ki je primerna za mačke, ni v ponudbi.
#22
Vgrajeno.

[Slika: TYGDJa.jpg]


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »