Gradnja in obnova > Energijski viri
GUNTAMATIC BIOSMART

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GUNTAMATIC BIOSMART
Pozdravljeni

Na sejmu v Celju mi je bil predstavljen kotel z lambda sondo BIOSMART. Baje, da gre za nov kotel, ki je izredno dober. Kakorkoli danes sem prejel ponudbo, ker sem iz firbca vprašal za ceno.

Lahko samo rečem, da sem prejel ponudbo za komplet kotlovnico z zalogovnikom, bojlerjem, ekspanzijo in vsem kar spada zraven za zelooooo zanimivo ceno.

Zakaj zanimivo? Zato, ker sem že plačal predračun za kurilnico s funke sigma plus pečjo, ki je za moje pojme precej slabši kotel. Razlika v ceni z montažo vred je samo 1600€.

Sedaj mi je kar malo žal, da nisem mogel še malo počakati. Ali pa - zakaj sprašujem za stvari, ki imam že rešene Sad

Lp
Delam ko ostali spijo  Smile
Tale sigma plus ti na zalogovnikih ne bo deloval prav nič slabše. Tistale lambda sonda pride do izraza, če zalogovnikov nimaš oziroma niso dovolj veliki. Zato se ne preveč obremenjevat s tem.
http://www.telmos.si - enostavne rešitve so vedno najboljše!
@petek: Lahko poveš kaj več o ponudbi? Kakšna je končna cena, kaj vse je zajeto? Glede na napisano je zanimiva zadeva.
Kot sem rekel. Zajete so ekspanzije, bojler, zalogovnik, peč, mešalni ventili, črpalke, prevoz, montaža...

Cena dobrih 9300€.

Lp
Sem zasledil njihovo sejemsko ponudbo na nasledni povezavi.

http://guntamatic.si/uploads/esogunt/pu ... art_sl.pdf

Mi je pa ta peč izredno simpatična na pogled in tudi finančno dostopna. Menim daje storjen prvi korak k večji dostopnosti sodobnih peči na biomaso.

Lp Marjan

PS:V kurilnici me čaka njihov BMK2o in komaj čakam na začetek 4. kurilne sezone.
Se povsem strinjam. Ampak jaz sem malo prehitel in se bom moral zadovoljiti s Funke-jem.

Lp
Kaj zajema montaža? Ali montažo kotla, ali montažo sistema?
Sistema
Jaz bi bil kar malo skeptičen glede "montaže na ključ", upam staviti, da manjka še precej stvari
mikula Napisal:PS:V kurilnici me čaka njihov BMK2o in komaj čakam na začetek 4. kurilne sezone.

Nič ne bo narobe, če poveš kaj več o tej makini. Kako je zasnovan sistem (moč kotla, zalogovniki), kaj ogrevaš (m2, izolacija), predvsem pa koliko€€€...
Se strinjam z predhodnikom. Me pa tudi zanima, če se je kdo odločil tudi za Biosmart?

Lp
Evo več podatkov o kotlu boš dobil na proizvajalčevi uradni strani:

http://www.guntamatic.com/index.php?id=165

Zakaj sem se odločil prav zato peč? Imel sem prostorske probleme in takrat v kurilnico nebi mogel spraviti KWB-ja ali Frolinga, kateri sta po vgradni dolžini bistveno daljši. Impresjonirala me je tudi izvedba izgorevalne komore, ki je pri tej peči nameščena vzporedno z nalagalnim prostorom za drva.
Cena za peč, 2000l zalogovnik, vremensko vodeno regulacijo z nadzorom v dnevni sobi,regulatorjem vleka na dimniku, "rucklauf"kompletom in prvim zagonom je bila cca 2M naših tolarjev. Montažo mi je naredil lokalni mojster.
Ogrevam cca 200m2(dva stanovanja), hiša nima prave izolacije(19cm modular blok+5 trda pena+12cmm modular).Preteklo sezono sem pokuril cca 15m3 izključno borovih drv(beli bor) s tem, da je bila hiša cel dan ogrevana.
Kurjenje je pravo veselje saj si pri peči 1x dnevno če so temperature tam nekje do -5C. Če se temperature spustijo pa jo treba filat še enkrat. Seveda si moraš pridobiti malo občutka za drugo nakladanje in upoštevati koliko je že nafilan zalogovnik.
Pepel odstanjujem 1x na tri do štiri dni, odvisno od intenzivnosti kurjenja. V celi sezoni pa ga pridelam ene 150l.

Še kaj? Vprašaj.

Lp Marjan
Hvala za izčrpno povratno informacijo.
Edino kar mi ne gre skupaj je cena. Dobrih 8.000,00€ za cel paket je neverjetno poceni.
Gledam za nekoliko večjimi pečmi ala synchro ali BMK pa vidim da so tudi te med 7 in 10 (samo peč). Vidim pa da so šli na stranski odvzem ognja in ne več spodnji. Razmišljam kaj je bolj logično? (pa ne morem kaj preveč ker so zunaj poplave)
Glede montaže, pri meni je samo montaža sistema z materijalom (ekspanzije, cevi fitingi črpalke, priklop na dimnik in ostalo), koštalo skoraj tri jurje. Tako da če je cena res prava je to zelo ugodno.

Skok na forum:

Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »