Kar naredi dom > Sobne rastline in dekoracija
oranžen cvet

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
oranžen cvet
#1
Z dragim sva dobila idejo, da bi na stekleno klubsko mizico iz spodnje strani s prozorno foljo, dala oranzen cvet, ki bi se ujemal z dnevno sobo. Mišljeno je kot alternativa vazi s šopkom. Je že kdo kdaj delal kaj podobnega? Kaj se vam zdi, bi bilo bolje, da bi bil cvet umeten? Naraven bi se verjetno posušil, kljub vakumu, ki bi ga ta folija ustvarila.. Kakšnega bi mi priporočali? Želela bi nekaj velikega, marelično oranžnega. Hvala za pomoč!
#2
Od velikih oranžnih cvetov mi pride na misel samo sončnica. Ampak ta nima zveze z marelično. :?

Najlažje je, da postaviš mizo na glavo in s spodnje strani naslikaš cvet. (... ali pa daš za pir nekomu, ki ima roko za slikanje...) V tem primeru lahko barve čisto prilagodiš prostoru.

Tukaj imaš še eno možnost: http://www.svetidej.si/index.aspx?source...deje&id=78 (Gugl res vse ve! Big Grin ) - pač, valda, miza namesto krožnika in cvet namesto olive.

Drugače je pa za tovrstne dekoracije najbolj hvaležen material suho cvetje. Prave rože, ki imajo že v osnovi nekako "slamnate" cvetove in se potem lepo trajno posušijo in tudi kar dolgo ohranijo barvo. Točno take, kot jih prodajajo na tržnici:
[Slika: sopek_main_site.jpg]

Šopek razstaviš, po potrebi razrežeš in uporabiš za karkoli. Nekaj časa sem delala sveče v kozarcih; iz prozornega "voska" in suhega cvetja, storžkov, školjk... Lahko se vlije tudi v kako okrasno bučko, pa brez stenja ( = kot aranžma, ne kot sveča). Razmišljam, kako nekaj podobnega izvesti za primer mize.

Glede prozorne folije sem pa malo v dvomih...


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »