Kar naredi dom > Tempo življenja
Obnova kolesa

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Obnova kolesa
#16
Kaj predlagate za obnovo enega ponija... vse "razšraufat" in ščistit, zbrusit, in potem pokitat in nato nanos barve... je kdo to delal pred kratkim v lastni režiji in bi dal kakšen nasvet Smile ?
#17
O marička kako stara tema na katero sem čiiiiisto pozabila :oops:
No da odplačam svoj dolg ... slikice "pred" nimam imam pa slikico "po" in to je vse kar mi je od njega ostalo ... pred parimi leti sem se začela več vozit s kolesom, ne samo v službo, in ker je imel ta prestave spodaj na drogu in ne na balanci, je bilo to sila zoprno prestavljat in sem si kupila novega ... No tole je pa fotka, na kateri pa ni več hudo udobnega zica, ker sem ga prmontirala na novo kolo :wink:

@maqito, kot sem napisala (8 let nazaj :lol: ) ... kolo sva z očetom zazmontirala, malo pobrusila s finim brusnim papirjem, razmastila, zaščitila kar se ni dalo odmontirat z okvirja in pobarvala z barvo v spreju za kovine. Kolo je super služilo svojemu namenu in barva se ni luščila naslednjih par let ...


Priložene datoteke
.jpg   kolo.jpg (Velikost: 179,81 KB / Prenosi: 825)
Več glav, več ve ...
#18
Vse "razšraufat" in potem speskati ogrodje/platišča.Nato lahko barvaš (če hočeš lepoto/enakomeren nanos tega nikar ne počni s čopičem).
#19
"Geštel" osvoboditi vse opreme, ga dati profesionalno speskat in prašno pobarvat (Grašič v Kranju?? http://www.lakiranje-cinkanje.si/o-podj ... dstavitev/). Nato pa vse dele lepo očistiti (s Purolom za kromarijo), razmastiti, zamenjati obrabljene in sestaviti. Bo kot nov.

Ali pa samo malo temeljiteje oprati in očistiti, podmazati, pa bo uporaben "300 na uro"!

Smile
#20
Citat:Ali pa samo malo temeljiteje oprati in očistiti, podmazati, pa bo uporaben "300 na uro"!
To je najboljši recept! Seveda , če ne moti sam izgled...
Mal rje ''tu in tam'' ne predstavlja ovire za vožnjo..., tud če to zgolj premažeš z kakim mazivom, je ''zaščiteno'', ter malce manj vpadljivo (grdo) . Še vedno pa manj privlačno za zmikavte, ki običajno vzamejo ''lepše'', če je stvar tud tega vprašanja...
Peskanje, prašno barvanje, kaki novi deli (lepši ali uporabnejši deli npr. sedež, balanca ipd.., preperete ali znucane gume...) pa si kmal na ceni kake nove pocen robe ali dokaj dobro ohranjenega rabljenega, ker prodajalec ''nujno'' nuca novo... :mrgreen: :wink:
p.s. če delaš vse v lastni režiji se splača...; seveda, če ne menjaš ''pol delov''
#21
Za ponija lahko menjaš vse, pa ne bo hudine.
Jaz sem šel danes za mulca iskat oba žlajfa in osovino za sprednje kolo. 250 evrov. Piz...
Koliko konjev rabiš, da premakneš enega osla!!??
[Slika: logo2.png]Verjeli ali ne,    400 ni dovolj!!!!


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »