Splošno > Kr neki
Plačljive SMS storitve

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Plačljive SMS storitve
#1
Ne vem, če je že kdo kaj pisal o tej temi, a rad bi opozoril na zavajajoče poslovanje nekaterih podjetij, ki vas lahko stane kar nekaj denarja.
Gre za plačljive SMS storitve, ki jo z mobitelom vkljopiš, tako da pošlješ n.pr. rešitev nagradne igre na določeno številko. Te številke so praviloma štiri mestne, n.pr. 4224, 3333 itd.
Meni se je pa dogodilo, da se m pričel dobivati taka sporočila, NE DA BI POŠILJAL kakšen tak SMS. Mobitel je priznal, da se je to lahko zgodilo tako, da je nekdo preko e-maila pošiljal številko mojega mobitela, kot pomotoma. Izgledalo pa je tako, da sem dobil plačljiv SMS, ki se ga ni dalo izbrisati, ne da bi preje obiskal stran mobilnega interneta, ki je bil naveden v samem sporočilu.
Po urgenci na Mobitelu, so mi sporočili, da so pri podjetjih ki tržijo tovrste storitve, HARDLAB d.o.o., THREEANTS in DIMOCO, zahtevali da mi odklopijo te storitve.Napisali so še, da s tem nimajo nič, da oni samo zagotavljajo komunikacijsko pot.
Že toda kdo pa zaračunava te usluge kot mobilni operater, torej ima ravnotako interes tržiti storitev. Sicer pa je mogoče naklučje da je sedež podjetja HARDLAB samo nekaj hišnih št. stran od Mobitela na Vilharjevi cesti.......
Primer zavajanja je v brezplačnem časopisu Žurnal24ur, ki vabi, da pošljete na št 4224 , z vsebino rešitve nagradne igre. Nikjer nič ne piše, tudi v drobnem tisku ne, da se boste zapletli v kaj takega, kot se je moja prijateljica, ki je poslala rešitev križanke, kar jo je na koncu stalo 25€. Izklop storitve pa je morala urgirati.

Toliko o tem. Zanimivo je mogoče prebrati na katerem drugem forumu, kjer kakšen nasamarjen uporabnik mobitela, piše kaj o tej zadevi v mnogo manjk kulturnem jeziku, kot sem napisaj jaz.

Lep pozdrav! P. K.
#2
Meni se je podobno zgodilo pri reševanju neke križanke (Žurnal24ur - se mi zdi), vendar sem opazil zadevo šele čez kake pol leta, ko sem nekaj izpiske preverjal Smile je pa od tega že toliko časa preteklo... so bili v bistvu šele v povojih te stvari in nihče na Mobitelu - info center - mi ni znal povedat, kako se od tega odjaviš... šele čez čas so mi dali kontaktno številko na koga naj se obrnem...
Spoštujte uporabnike portala | Opišite svoj problem čim bolj natančno - vključno z naslovom | Preden postavite vprašanje uporabite ISKALNIK | Pišite v slovenščini; KRIČANJE ni dovoljeno | Komercialno oglaševanje ni dovoljeno
#3
grda stvar je to,e nategovanje ja...
jaz sem tudi dobival neke vsebine ...mesečno za 15 eur redno...nisem pa vedel

no, ko sem ugotovil sem klical na simobil, in so blokirali vsa taka ''komercialna sporočila....enostavno jim moreš rečt, da naj blokirajo komercialna ....to je to...
to each his own...
#4
(3.10.2009 ob 09:59)volkds Napisal: grda stvar je to,e nategovanje ja...
jaz sem tudi dobival neke vsebine ...mesečno za 15 eur redno...nisem pa vedel

no, ko sem ugotovil sem klical na simobil, in so blokirali vsa taka ''komercialna sporočila....enostavno jim moreš rečt, da naj blokirajo komercialna ....to je to...

Po 10 letih od zadnjega sporočila se barabije še kar nadaljujejo s strani istega podjetja-DIMOCO.
Ko človek že misli, da ga nobeden več ne more nateg...., od izvajalcev pri gradnji hiše, prijateljev, sorodnikov, sosedov, ko človek misli, da je pripravljen na vse in z vsemi žavbami že namazan.... pride šok pri plačilu računov. Otroci so bili vsi podučeni, da nikomur ne smejo dajati svojih osebnih podatkov niti telefonske številke. No našemu najmlajšemu je vseeno spodrsnilo ob obljubljeni SMS nagradni igri mislim da €5000+ostale bogate nagrade. Zdaj ne bom niti raziskoval, če nagrade res obstajajo in so bile podeljene, ker niti nima smisla.
Ob obilici svojega dela nisem niti opazil, da že 3 mesece plačujem mnogo višji račun za mobi telefonske storitve do pred nekaj dnevi. Itak panika, kaj sedaj narediti, kako mulca odjaviti, da bodo nehali krasti denar. Takoj email na Telemach, kjer so mi povedali, da je telefonski priklop podpisala polnoletna oseba (jaz) in me pozvali, da naj plačam račune za prejete sms-e.
Kaj pošiljajo v SMS-ih, da je vredno €2,49? Včeraj sem ujel nekaj SMS-ov, ki jih sin še ni zbrisal; pošiljajo, da je pri erste card spremenil pin številko kreditne kartice od Diners kluba in to storitev zaračunavajo. in to 2x na dan. WTF? Kakšne kreditne kartice pri 13 letih? Niti nikoli nihče pri hiši ni imel kreditne kartice Diners club. Od začetka je bilo na mesec 6 sporočil, potem 8, zdaj so pošiljali že po 2 sms sporočila na dan. Se pravi, če nebi sedaj opazil, bi plačal €150 za samo en mesec. Tako sem/bom sedaj za 3 mesece +ostanek plačal cca. €100.
Sedaj sem zahteval prepoved zaračunavanja vseh komercialnih sporočil za vse družinske tel. številke. Kot trenutno vidim na svojem Telemachovem računu se je zaračunavanje ustavilo in trenutni dolg je €37 samo za ta mesec.
Tole sem napisal predvsem zato, da mogoče komu rešim trdo prigrane cekine, ki jih raje porabite za otrokove potrebščine, kot pa za futranje lopovskih firm, ki nudijo prazen nič za €2,49.
#5
to je za lupljenje ovc. žal je pač obdobje takšno da vsakemu ki mu obljubiš nek denar in za to ne rabi nič delati.
če ni vzet telefon in je zaradi tega naročnina, potem se je bolje prestaviti na hofer telekom. ima to že v osnovi blokirano in ne moreš sodelovati.

najbolje, da se mu lepo razloži da sms klubi niso resnični in ni to kar izgleda. da gre v resnici za to da vas čimbolj finančno opeharijo. s tem ko se sms potrdi se pač včlaniš. odjava je pa težka.
#6
(19.10.2019 ob 15:27)darkside Napisal: to je za lupljenje ovc. žal je pač obdobje takšno da vsakemu ki mu obljubiš nek denar in za to ne rabi nič delati.
če ni vzet telefon in je zaradi tega naročnina, potem se je bolje prestaviti na hofer telekom. ima to že v osnovi blokirano in ne moreš sodelovati.

najbolje, da se mu lepo razloži da sms klubi niso resnični in ni to kar izgleda. da gre v resnici za to da vas čimbolj finančno opeharijo. s tem ko se sms potrdi se pač včlaniš. odjava je pa težka.

Telefonske številke od cele družine so sedaj blokirane pred ekonomskimi sporočili, povečevanje dolga na računu se je zaustavilo, vendar ga še smeraj vsak dan preverjam za vsak slučaj.
Otrokom je bilo lepo razloženo in to večkrat, da so te nagradne igre larifari in da ne bo nobeden nič dobil. No najmlajši ni ubogal in je moral vseeno probati. Je pa ostalim v familiji dokazal, da je to točno to, kar sem jim govoril. Upam, da jim je to tudi šola za naprej v življenju, pa bo ta znesek-škoda v končni fazi majhna.
#7
Žal znajo tile kar dobro pihati na dušo tam "kjer najbolj boli" in to je ravno finance. Isto je ko dobiš kaki mail od filipincev, indijcev ali koga podobnega. Obljubljajo vsote itd., delat pa ne rabiš nič. Slej ko prej te zanese v kolikor nisi vešč da veš da so to nategancije.


Skok na forum:
Zadnje novice

Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »