Opremljanje doma > Pohištvo
Ležišče, postelja

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ležišče, postelja
#31
Nebomgabiksal Napisal:Kar se higiene tiče pa nič ne prekaša vodne postelje. 0,5cm pregrinjalo, če je potreba odneseš v čistilnico, vodna jedra očistiš/pobrišeš in to je to. Je pa res, da se svinjarije kar nabere... raje ne razmišljam o 20 let starem jogiju.


Na kolk časa je treba pa vodo menjat :?: Confusedhock: :wink:
#32
Se ne menja, ampak vsako leto dodaja sredstvo proti algam (dobrih 10€). Ko sem se loteval adaptacije, sva morala posteljo izprazniti in konzervirati... ven je tekla, sicer obarvana voda, ki pa ni smrdela.
211 konjev sreče v ovinkih...
[Slika: r53supercharged.jpg]
JOHN COOPER WORKS evolucija
#33
KARMEN1 Napisal:Ali ni standardna mera 180x200 :oops: ? Jaz bi se vedno odločila za enotno ležišče, zaradi "črte", ki nastane vmes, pa tudi z vidika feng shuia ni primerno imeti ločeni ležišči. Razmišljam pa celo o dim.200x200 :wink: .

Pri 180 širini je za dva zelo veliko prostora (če se imata rada, pa sploh), za moj okus se na 200 širini izgubiš... Pa še nekaj je Smile Preverjeno, da je 200 širino težje postiljat.

Ko sem nabavljala vzmetnico, sem se brez težav odločila za veliko. Razlogov je kar nekaj, čisto praktičnih in logičnih.

- veliko lažje se je gibati (ne gre samo za "tisto" gibanje) po vzmetnici, ki je cela. Glede na to luknjo vmes, oziroma rob, ki vedno nekaj riba ali tišči, pa tudi če si čez z roko ali nogo.
- rekli so mi, da je dve vzmetnici lažje obračati, ker sta seveda manjši.. ok, ja kolikokrat na leto pa ju bom obračala? Vsekakor manj krat, kot bom spala na njej. Pa tako je ne rabiš obračat sam, za dva para rok je pa itak vseeno.
- posteljnina je res morda na videz dražja (aja, tudi posteljnina je v celem), pa ko zračunaš ceno za 2 x majhno ali 1 x veliko, smo na istem, če ne celo na nižji ceni.
- tu na forumu sicer sem in tja preberem, da imajo eni raje ločene vzmetnice, ker imajo radi miren spanec. No, večina vzmetnic je danes taka, da se gibanja in obračanja več ne zaznava na drugi strani postelje. Sicer pa je za mirnejši spanec še vedno dobra skodelica toplega kakava in če ne drugega, prijazen pogled z druge strani postelje.
- Feng shui je absolutni zagovornik ene spalne površine. To ni zanemarljivo, če hočeš seveda dobro spati tudi v bodoče Smile
- največji faktor, da sem se odločila za eno veliko vzmetnico pa je bil pogovor z enim arabcem, ki je vmes navrgel, da ni čudno, da je v Evropi toliko ločitev, če pa vsi delamo na tem, da imamo vsak vse svoje, vsak svoj avto, vsak svojo omaro, skratka nič skupnega, še vzmetnice nimamo skupne...

Ja, sem se zamislila. No, sicer vsakemu svoje, moje mnenje je pač tako, pa zaenkrat ni nič narobe, oziroma je vse prav.

Kakor koli se kdo odloča, naj ne pozabi na praktičnost cele zadeve. Pa dobre odločitve želim.
#34
Spalnica je en najpomembnejših prostorov v življenju vseh - še posebej za zakonski par. Izbira sloga notranjosti, pohištva in postelje ima velik vpliv na zadovoljstvo z okoljem, kar lahko tudi resnično vpliva na počutje in regeneracijo.
#35
kaj zdaj so začeli še nizozemci oglaševat tukaj?


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »