Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Projektna dokumentacija za pokablitev daljnovoda

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projektna dokumentacija za pokablitev daljnovoda
#1
Pozdravljeni,

Po sredini moje parcele poteka 20kV daljnovod in mi onemogoča postavitev stanovanjskega objekta. Na elektro sem poslal prošnjo za prestavitev daljnovoda in odgovor je bil sledeč: da nimajo v planu predvidene nobene rekonstrukcije daljnovoda, da pa so vseeno pripravljeni sodelovati pri pokablitvi. In sicer so meni naložili da moram pridobiti projektno dokumentacijo (IDZ,PGD,PZI in PID) za pokablitev daljnovoda skozi celo vas in zamenjavo transformatorske postaje, stroške izvedbe pa krije elektro. Prav tako je potrebno vpisati služnost za elektro na moji parceli. Ponudba elektra za projektno dokumentacijo je 10k€.

Zanima me če je kdo imel podoben primer in kako ga je reševal?
Oziroma če lahko to dokumentacijo izdela tudi kdo ki ni na elektru?

LP
Mare
#2
Sumljivo je da so sploh kaj ponudili. Se mi dozdeva da imajo zadeve speljane na "črno" . Imajo kakršnokoli dovoljenje, služnost, podpis, odločbo o razčastitvi, da lahko teče njihova elektrika in kabli čez tvojo parcelo? Če nimajo, bodo morali sami poštimat svoje zadeve.
Če imajo, je ponudba dokaj fer do točke, kjer naj bi ti plačal projekte za celo vas.
LP,
Samojed
#3
Za daljnovod elektro nima sklenjenih nobenih služnosti in mi pravijo da jim tudi ni potrebno, ker potekajo daljnovodi po parcelah že cca 40let. Predlagali so mi naj se zmenim s sosedi, ki bi se jim parcela sprostila, da bi si delili stroške dokumentacije. Ponudili so tudi odkup dela parcele od soseda, kjer stoji TP ki je pravtako postavljena na "črno". Meni se strošek dokumentacije zdi pretiran če bi ga kril v celoti sam.

LP Mare
#4
je imel še kdo podobne izkušnje?

Lp
#5
Živjo mmarko, upam da še kaj bereš tale forum da mi posreduješ kakšno informacije, z možev imava približno enak problem čez parcelo poteka 20kV daljnovod. Pogoj da dobiva gradbeno dovoljenje za hišo je pokablitev le tega. Do sedaj sva uredila do faze ko sva dobila gradbeno dovoljenje za pokablitev. Vendar ko pogledaš predviden strošek te kr mal premakne. Kako si se dogovarjal glede izvedbe ali si prepustil vse njim in jim plačal ali si se kako spogajal, vsaka informacija mi pride zelo prav.
#6
Mesec nazaj smo končno pridobili gradbeno dovoljenje za pokablitev, sam sem za gradnjo hiše dobil gradbeno dovoljenje že v začetku leta. Tako da smo pričeli z gradnjo v juniju in sedaj hiška čaka še na streho. Ravno ta teden so prišli z Elektra in zamenjali dva obstoječa drogova da so povišali daljnovod. Tako da sedaj lahko izdelamo streho. Za izdelavo projektne dokumentacije sem dobil še eno ponudbo in sicer 6.600€. Obrnil sem se tudi na občino, ki je pristala na plačilo polovice. Meni je elektro dal v pogoje da pridobim projektno dokumentacijo oni pa imajo izvedbo. Sedaj čakam še na izvedbo pokablitve, ki pa naj bi se izvedla v roku dveh mesecev.
#7
V bistvu še manj kot tretjino, ker sem vključil še dva soseda, katerima se tudi sprostijo parcele. Eden se je že vključil drugi pa še ne verjame čisto da bodo zadevo speljali do konca. Sem pa vložil v zadevo zelo zelo veliko energije in živcev.
#8
Zanima me še za dolžino trase ker je cena PGD kar visoka, kakor razumem si naslovil problem na občino in na elektro, in če razumem je tvoj PGD soseda pa imasta parcelarni del in kdo je na koncu ko je treba postaviti temelj, drog, omarico,...
#9
Gre za pokablitev daljnovoda čez celo naselje cca 400m in postavitev nove trafo postaje. PGD projekt naj bi bil v celoti moj saj so mi tako napisali v projektne pogoje. Sam pa sem nato vključil še dva soseda preko katerih poteka daljnovod ki se bo odstranil.
#10
No dobila sva gradbeno dovoljenje za pokablitev kaj pa sedaj?

lp
#11
ciklama Napisal:No dobila sva gradbeno dovoljenje za pokablitev kaj pa sedaj?

lp

Zdravo.

Tudi sam imam podobne težave s 20k daljnovodom, ki poteka preko moje parcele, na kateri bom gradil. Ko sem klical na elektro celje, so mi dejali, da so stroški kabliranja vrtijo v desettisoče evrov in da moram vse financirat sam. Punca je izvedela, da elektro nima služnostne pravice na tej parceli. Imam občutek, da na Elektro me želijo prestrašit z visokimi stroški ter me odvrnit od kabliranja.

Kaj mi svetujete? Kako naj se lotim zadeve?
#12
Ogledujem si parcelo, ki bi jo kupil, problem pa je, da čez njo poteka 20kV kabel. Se pravi, kabel je pod zemljo, problem pa je, ker poteka ravno čez polovico zazidljive parcele. Zanima me, če se da tak kabel prestaviti na rob parcele, koliko bi to stalo, zanimajo pa me še vplivi elektro magnetnega sevanja, do kje je vplivno območje?
#13
Zanima me kako si uredil glede prestavitve kabla in kako je glede sevanja?

LP
#14
Opustil sem misel na nakup take parcele.
#15
Jaz imam tudi pravkar iste probleme, cez parcelo mi gre 20kV dalnovod, ko sem Elektru Cerlje poslal da naj dajo pogoje za prestavitev drogov ali kabliranje , je bil odgovor da seveda krijem vse stroške sam! Kako naj se dogovorim z njimi, slišal pa sem da naj bi se za cca 2 leti cela vas kablirala!


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »