Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Kitanje, beljenje sten

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kitanje, beljenje sten
Letvice za omet...

Letvice za omet...

Letvice za omet...

Letvice za omet...

faking stupid forum...

faking stupid forum...

faking stupid forum...

faking stupid forum... mah...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Se pravi med plastiko okvirja okna in špaleto mislim.
Te letvice bi morale najbrz biti vgrajene z ometi ali se jih v fazi kitanja vgradi? Ali lahko kaksen link prosim da vidim kako to izgleda?
Ometne letvice bi morale biti vgrajene pred ometi oziroma se jih vgrajuje ob izdelavi ometov ( https://www.lorencic.si/ometni-spaletni-...3965_3.htm). Če tega ni, potem je omet do okenskega okvirja in tu ni kaj dosti razmišljati, pokita se do okenskega okvirja in stik zelo na tanko in previdno obdela z akrilnim kitom (čeprav sam tega ne bi naredil, bi raje pustil brez akrilnega kita) in če bi se naknadno pojavile "razpokice", bi mogoče naknadno to "akriliral".
Našel en video na to temo https://www.youtube.com/watch?v=DEvdVUcV...TEICIUCa.s.
Hvala Blokovec za video. Ja to so mi vgradili med izvedbo ometov, se spomnim. Ampak to je pod ometom, ob oknu, se pravi ni vidno. 
kako sedaj obdelati ta stik, okvirja okna in špalete? Ali nanesti kit do stika, ali rahlo čez stik, se pravi potegnem malo na okvir okna ali silikon ob stiku?

Se popravljam, tale letvica je vidna. Zgleda da mi jih v kleti niso vgradili ob oknih, ker jih nisem opazil med kitanjem. V ostalih nadstropjih so vidne. Je pa res da je ponekod tudi razpokalo ob letvici...
Daj pripni slikico. Če so ti ometne letvice pustili gor, če so krilca še gor, potem je to super (krilca je tisti del profila, na katerega se nalepi polivinil oz. zaščito pri delu in na koncu se to odlomi, ker ima že oslabljeni del), potem kitaš do tega, pobrusiš, pobarvaš in potem odlomiš ta del in je to narejeno potem pravilno. Ta letvica ti omogoča ravno to, da tistih 2 mm pene, ki je nalepljena na okenski okvir, prevzame vse raztezke in skrčke.
(11.9.2020 ob 15:00)Blokovec Napisal: Daj pripni slikico. Če so ti ometne letvice pustili gor, če so krilca še gor, potem je to super (krilca je tisti del profila, na katerega se nalepi polivinil oz. zaščito pri delu in na koncu se to odlomi, ker ima že oslabljeni del), potem kitaš do tega, pobrusiš, pobarvaš in potem odlomiš ta del in je to narejeno potem pravilno. Ta letvica ti omogoča ravno to, da tistih 2 mm pene, ki je nalepljena na okenski okvir, prevzame vse raztezke in skrčke.

Ok, hvala. Bom jutri pripel sliko ampak mislim da so oni to že odlomili ko so zakljucevali omete, ker je poravnano s steno oz špaleto. Pripnem jutri, lp
Pripenjam dve slikci in prosim za usmeritev kako to obdelati.

Se ena razpokana


Priložene datoteke Predogledne slike
       
Pokitaš do robčka. Ne na peno zadnja 2 mm.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ok, hvala
Pozdravljeni

Ker nisem expert iz tega področja, prav tako pa nimam dveh levih raje vprašam za nasvet, preden naredim nekaj preveč po svoje.

Nad balkonskim oknom iz notranje strani se je vsako leto pojavila razpoka. Stanovanje je staro 10 let. In vsako leto sem jo pokital in pobarval tako je bil za 1 leto spet mir. Sedaj sem pa odluščil kakšne pol centimetra zunanjega sloja in vidim da je notri ogromno praznega prostora.

Prilagam sliki kako zgleda trenutno, ko sem malo razkopal. Glede na to da že, ko naslonim roko čutim, da piha hladno verjetno ni prav, da tole samo zagipsam?
Kakor vidim je stiropor na spodnji strani luknje na zgornji (špaleti) pa beton.

Ali bi bilo tole pametno zapolniti z kakšno purpeno in potem zagipsati + mrežica. Ali dam na koncu akrilno tesnilno maso?

Hvala za nasvet

lp, Damjan


Priložene datoteke Predogledne slike
           
Purpen, mrezica in bandaza...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Na kaksen nacin ali s katerim orodjem si pomagate da dobite 90 stopinski kot?

Ali z tistim orodjem ki ima dve ploscici v 90 stopinj ali na kaksen drugacen nacin?
Vprašal bi glede brušenja sten z žirafo dvakrat pokitanih sten z jubolin p25 in sicer na kakšen način brusiti. 
Sem videl da nekateri to delajo v temi in da jim nekdo sveti s strani z reflektorjem. In tudi kako to naredite kar se tehnike tiče.
 Ko sem brusil omete pred kitanjem sem šel čez celo steno od leve proti desni ne preveč hitro in nato še malenkost hitreje v krožnih gibih čez celo steno. Za kote sm vzel kocko in jo ovil v šmirgl papir in brusil kote. Je kar dobro izpadlo.
Prosim za kaksno usmeritev, da bom čimbolje pobrusil. Za brušenje ometov sem uporabil 80,za jubolin pa sem mislil 120.
Jubolin P25 lahko brusiš z granulacijo 100, za kote uporabljam gobico, na katero nalepim brusni papir točno na rob. Kupil sem jo v Mavrici, pa ne najdem nobene slike, drugače pa je nekaj takega. https://www.merkur.si/brusni-papir-drzal...-brusenje/

Brušenje v temi in reflektor 1 do 2 s strani pod dovolj ostrim kotom, da se vidijo neravnine, pa ne preblizu pa ne predaleč.


Skok na forum:
Zadnje novice

NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
26.05.2023 ob 13:26:45
NLB Stanovanjski krediti z jamstvom države
Mladi do 38 let lahko ob prvem reševanju stanovanjskega vprašanja pridobite stanovanjski kredit po pogojih Zakona o... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »