Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Kitanje, beljenje sten

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kitanje, beljenje sten
Letvice za omet...

Letvice za omet...

Letvice za omet...

Letvice za omet...

faking stupid forum...

faking stupid forum...

faking stupid forum...

faking stupid forum... mah...
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Se pravi med plastiko okvirja okna in špaleto mislim.
Te letvice bi morale najbrz biti vgrajene z ometi ali se jih v fazi kitanja vgradi? Ali lahko kaksen link prosim da vidim kako to izgleda?
Ometne letvice bi morale biti vgrajene pred ometi oziroma se jih vgrajuje ob izdelavi ometov ( https://www.lorencic.si/ometni-spaletni-...3965_3.htm). Če tega ni, potem je omet do okenskega okvirja in tu ni kaj dosti razmišljati, pokita se do okenskega okvirja in stik zelo na tanko in previdno obdela z akrilnim kitom (čeprav sam tega ne bi naredil, bi raje pustil brez akrilnega kita) in če bi se naknadno pojavile "razpokice", bi mogoče naknadno to "akriliral".
Našel en video na to temo https://www.youtube.com/watch?v=DEvdVUcV...TEICIUCa.s.
Hvala Blokovec za video. Ja to so mi vgradili med izvedbo ometov, se spomnim. Ampak to je pod ometom, ob oknu, se pravi ni vidno. 
kako sedaj obdelati ta stik, okvirja okna in špalete? Ali nanesti kit do stika, ali rahlo čez stik, se pravi potegnem malo na okvir okna ali silikon ob stiku?

Se popravljam, tale letvica je vidna. Zgleda da mi jih v kleti niso vgradili ob oknih, ker jih nisem opazil med kitanjem. V ostalih nadstropjih so vidne. Je pa res da je ponekod tudi razpokalo ob letvici...
Daj pripni slikico. Če so ti ometne letvice pustili gor, če so krilca še gor, potem je to super (krilca je tisti del profila, na katerega se nalepi polivinil oz. zaščito pri delu in na koncu se to odlomi, ker ima že oslabljeni del), potem kitaš do tega, pobrusiš, pobarvaš in potem odlomiš ta del in je to narejeno potem pravilno. Ta letvica ti omogoča ravno to, da tistih 2 mm pene, ki je nalepljena na okenski okvir, prevzame vse raztezke in skrčke.
(11.9.2020 ob 15:00)Blokovec Napisal: Daj pripni slikico. Če so ti ometne letvice pustili gor, če so krilca še gor, potem je to super (krilca je tisti del profila, na katerega se nalepi polivinil oz. zaščito pri delu in na koncu se to odlomi, ker ima že oslabljeni del), potem kitaš do tega, pobrusiš, pobarvaš in potem odlomiš ta del in je to narejeno potem pravilno. Ta letvica ti omogoča ravno to, da tistih 2 mm pene, ki je nalepljena na okenski okvir, prevzame vse raztezke in skrčke.

Ok, hvala. Bom jutri pripel sliko ampak mislim da so oni to že odlomili ko so zakljucevali omete, ker je poravnano s steno oz špaleto. Pripnem jutri, lp
Pripenjam dve slikci in prosim za usmeritev kako to obdelati.

Se ena razpokana


Priložene datoteke Predogledne slike
       
Pokitaš do robčka. Ne na peno zadnja 2 mm.
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Ok, hvala


Skok na forum:
Zadnje novice

Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
15.09.2020 ob 10:26:54
Tiki z novo globalno vizijo še močneje na tradicionalne trge
Spoznajte novo generacijo toplotnih črpalk Tiki. Odlikuje jih energetska varčnost, prijaznost do okolja in najsodobnejši... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »