Opremljanje doma > Talne in stenske obloge
Kitanje, beljenje sten

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kitanje, beljenje sten
hvala... Smile , pa se spravim najprej na strop in pol stene; ker še nimam keramike , grem do konca po steni dol ali pustim tistih 6cm za rob keramike ?,
https://www.youtube.com/watch?v=V4OHTCliJfU Big Grin Big Grin lp
Če bo keramika in na steni tisti keramični rob, ponavadi 8cm ne rabiš iti prav pretirano do tal, greš čim nižje ni pa treba da tisti rob pokriješ v celoti, toliko glej da se kasneje nad robom ploščic ne bo videlo. Ni ti treba spodaj ravno lepiti traku, ti samo kitaj preko te cone normalno.
Da ne bo pomote na te stene ki so strojno ometane ne rabiš kitat na predebelo.
Kitas 15 cm nad tlemi. Po keramiki dokitas do konca
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Le čemu pa bi si 2x delal delo? Kitaš do estriha, potem keramika. Če delaš drugače, imaš tik nad keramiko vse vegasto. Ometarji ravno spodaj velikokrat naredijo ,pukl' ometa. Lahko celo, da boš moral omet malo pobrusiti in skitati v ravnino do estriha.
Robne ploščice po steni pa dobro držijo tudi na pokitani steni.
Ploscice se ne lima na gladke izravnalne mase.
Res je, je podobno sexu z gumico...... 8) :!:
Se eno vprasanje,sem sel danes ze brusit stene z 120 in 200 brusnim papirjem in so stene gladke ko šipa,pa me zanima je res potrebno kitat in ali je kasneje kj narobi ce ni pokitan.bi kar z akrilom premazal in pobelil z jupolom,cr je to vredu
hvala,lp
Če si šel skozi s papirjem granulacije 200, in če so stene gladke, moraš obvezno nabavit še verige za mačka, da se mu ne bo drselo pri nanašanju barve. :wink:
Drugače pa odpraši stene, premaži z emulzijo in gasa..... 8)
Mene pa zanima, ali ste dajali emulzijo na zbrusen jubolin (klasik).

Stene sem sam delal, strop sem imel ravnokar neke majstre..., vglavnem oni mi pravijo da naj ne dajem emulzije pred beljenjem, pa vecina malarjov, ki so delali pri sosedih isto... Proizvajalec pa pravi da je potrebno...

Stene so ometene, ampak se vedno ce po njih potegnez s prstom, je prah gor

Torej zanimajo me stranski ucinki emulzije, predvsem na gladkost stene...

Itak jo imam se na bajti, tko da jo lahko dam gor, predvidevam da bo barva v vsakem primeru potem bolj prijela, po drugi strani pa vsi'profesionalni 'malarji kar na 'prasne' stene belijo, pa jim nic dol ne pade... A je to preprosto sparanje, a dejansko mogoce celo bolje izpade brez emulzije? Belil bom pa z jupolom in naceloma bo to tudi koncna barva.

Hvala za komentarje
Emulzija ni zaradi izgleda.
Emulzija omogoči, da zid enakomerno "pije" in počasi suši. Da ne potegne zid prehitro vode.
ja to vem, pa verjetno poskrbi tudi pa se prah 'sprime' z podlago...,

Torej ma kaksno funkcijo emulzija, recimo da postane bolj groba povrsina skupaj s prahom, ki ostane od brusenja... A je brez emulzije direkt jupol tudi poskrbi za dober oprijem in potencialno bolj gladko steno...?

Nekaj tacga mi je govoril kao 'izkusen' malar, drugace govorijo v Jubu, pa sprasujem...
Stene je potrebno razprašiti.
Najboljš da pokličeš tehnološko službo v Jub-u, ti bodo vse razložili do potankosti.
Pozdravljeni,

Ali je cena 2,5 eur + ddv korektna za 2x kitanje in brušenje sten? Navedena cena je brez materiala.

lp, Luka
Bo kr prow
Poceni!

Skok na forum:

Zadnje novice

Pohištvo za spalnice
09.06.2023 ob 07:30:15
Pohištvo za spalnice
Pohištvo za spalnice iz salona Pohištvo MAROS Včasih nam razkošje predstavlja že lasten intimen kotiček,... Beri dalje »
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
05.06.2023 ob 07:27:58
Vsak CM šteje: Kako opremiti majhno kopalnico?
Ko gre za načrtovanje majhne kopalnice, je vsak centimeter pomemben. Ker je prostor omejen, je pomembno, da ga čim bolje... Beri dalje »
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
19.05.2023 ob 08:49:06
Kako izbrati pravo kombinacijo senčil?
S kombiniranjem notranjih in zunanjih senčil lahko ustvarimo prijetno in udobno vzdušje v svojem domu. Tudi ob poletni vročini.... Beri dalje »
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
17.05.2023 ob 12:20:44
Odkrijte prednosti bivanja v mansardi
Tondach rešitve za šarmanten dom Ko izbiramo nepremičnino, je zdravo in kakovostno stanovanje, v današnjem času... Beri dalje »