Objave: 636
Teme: 0
Ocena:
0
Če bo keramika in na steni tisti keramični rob, ponavadi 8cm ne rabiš iti prav pretirano do tal, greš čim nižje ni pa treba da tisti rob pokriješ v celoti, toliko glej da se kasneje nad robom ploščic ne bo videlo. Ni ti treba spodaj ravno lepiti traku, ti samo kitaj preko te cone normalno.
Da ne bo pomote na te stene ki so strojno ometane ne rabiš kitat na predebelo.
Objave: 11392
Teme: 16
Ocena:
16
Kitas 15 cm nad tlemi. Po keramiki dokitas do konca
"Ko bom velik, bom malo manj majhen"
Objave: 789
Teme: 22
Ocena:
4
Le čemu pa bi si 2x delal delo? Kitaš do estriha, potem keramika. Če delaš drugače, imaš tik nad keramiko vse vegasto. Ometarji ravno spodaj velikokrat naredijo ,pukl' ometa. Lahko celo, da boš moral omet malo pobrusiti in skitati v ravnino do estriha.
Robne ploščice po steni pa dobro držijo tudi na pokitani steni.
Ocena:
16
Ploscice se ne lima na gladke izravnalne mase.
Objave: 1951
Teme: 2
Ocena:
0
Res je, je podobno sexu z gumico...... 8) :!:
Objave: 181
Teme: 17
Ocena:
0
Se eno vprasanje,sem sel danes ze brusit stene z 120 in 200 brusnim papirjem in so stene gladke ko šipa,pa me zanima je res potrebno kitat in ali je kasneje kj narobi ce ni pokitan.bi kar z akrilom premazal in pobelil z jupolom,cr je to vredu
hvala,lp
Objave: 1951
Teme: 2
Ocena:
0
Če si šel skozi s papirjem granulacije 200, in če so stene gladke, moraš obvezno nabavit še verige za mačka, da se mu ne bo drselo pri nanašanju barve. :wink:
Drugače pa odpraši stene, premaži z emulzijo in gasa..... 8)
Objave: 125
Teme: 1
Ocena:
10
Mene pa zanima, ali ste dajali emulzijo na zbrusen jubolin (klasik).
Stene sem sam delal, strop sem imel ravnokar neke majstre..., vglavnem oni mi pravijo da naj ne dajem emulzije pred beljenjem, pa vecina malarjov, ki so delali pri sosedih isto... Proizvajalec pa pravi da je potrebno...
Stene so ometene, ampak se vedno ce po njih potegnez s prstom, je prah gor
Torej zanimajo me stranski ucinki emulzije, predvsem na gladkost stene...
Itak jo imam se na bajti, tko da jo lahko dam gor, predvidevam da bo barva v vsakem primeru potem bolj prijela, po drugi strani pa vsi'profesionalni 'malarji kar na 'prasne' stene belijo, pa jim nic dol ne pade... A je to preprosto sparanje, a dejansko mogoce celo bolje izpade brez emulzije? Belil bom pa z jupolom in naceloma bo to tudi koncna barva.
Hvala za komentarje
Objave: 649
Ocena:
5
Emulzija ni zaradi izgleda.
Emulzija omogoči, da zid enakomerno "pije" in počasi suši. Da ne potegne zid prehitro vode.
Objave: 125
Teme: 1
Ocena:
10
ja to vem, pa verjetno poskrbi tudi pa se prah 'sprime' z podlago...,
Torej ma kaksno funkcijo emulzija, recimo da postane bolj groba povrsina skupaj s prahom, ki ostane od brusenja... A je brez emulzije direkt jupol tudi poskrbi za dober oprijem in potencialno bolj gladko steno...?
Nekaj tacga mi je govoril kao 'izkusen' malar, drugace govorijo v Jubu, pa sprasujem...
Objave: 649
Ocena:
5
Stene je potrebno razprašiti.
Najboljš da pokličeš tehnološko službo v Jub-u, ti bodo vse razložili do potankosti.
Objave: 30
Teme: 5
Ocena:
0
Pozdravljeni,
Ali je cena 2,5 eur + ddv korektna za 2x kitanje in brušenje sten? Navedena cena je brez materiala.
lp, Luka
Ocena:
16
Bo kr prow