Gradnja in obnova > Napeljave
Mala čistilna naprava - POMOČ!

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mala čistilna naprava - POMOČ!
#1
Odločamo se za nakup male čistilne naprave. Vse, ki karkoli veste o tem področju vas prosim za nasvet.
Če jo je kdo nedavno kupoval, prosim za naslov podjetja. Katere čistilne naprave so najboljše? Kako je z njihovim vzdrževanjem?

Hvala vsem za pomoč

Peter
#2
Mi smo jo kupili od Aqua Tehnika Maribor, betonska greznica + čistilna naprava (še ni zagnana, zato še brez izkušenj), imaš pa tudi en kup plastičnih, ki so lahko tudi cenejše, imaš tudi en kup stvari na internetu. Odpri iskalnik in vtipkaj čistilna naprava...
#3
Tudi mi imamo to čistilno napravo. Deluje od meseca avgusta lani, zdaj smo delali teste za čistočo, pa ji manjka čisto malo. ( PH je bil 8, naj bi bil pa 7-7,5)
Zelo zadovoljni!!!
#4
Kakšne so pa dimenzije čistilnih naprav za hiško-3 osebe? Kakšna je cena v primerjavi z montažno troprekatno greznico? V čem je prednost čistilne naprave? Se čistilna naprava uporablja predvsem na vodovarstvenih območjih? Hvala za odgovore.
lp pavel
#5
Kakšni so pa letni stroški za nadzor, čiščenje? Mi imamo v planu greznico, razmišljamo pa tudi o čistilni napravi. Pa me zanima še to.
#6
poglej v zadnjo številko revije moj dom ki prihaja zraven nedeljskega.Maš v vse lepo razloženo glede tega.

lp
#7
greznica je veliko cenejša jest sem za glani prekat postavu dve meterski cevi eno na drugo za prekate sem dal dvakrat po eno fi 80,smo 4 članska družina praznim na dve leti
upam da me ne boste bolj ekološko usmerjeni čist skritiziral :oops:
#8
Saj ne, da sem ekološki, ampak pri nas bi bila taka greznica v nasprotju z zakonom. Tole prav gotovo drži: MČN je gotovo cenejša kot cca 15m3 neprepustna greznica brez izliva. To velja vsaj za LJ, kjer je gradnja pač nekoliko dražja.
#9
Pozdravljeni

od oktobra 2007 se bo na podlagi zakona zelo zaostrilo zato je montaža hišne čistilne naprave v primeru novogradnje zelo dobra investicija.

Dober članek na strani 56-57 na linku (9Mb)

http://www.energetik.si/mags/energetik51web.pdf

Za 4-7 oseb se pa dobijo že za 600.000SIT, jih Novomeška komunala prodaja...

Lep pozdrav!
#10
Zadnje čase dosti slišim ljudi, vsaj kar se tiče čistilnih naprav, govoriti o firmi Roto d.o.o.. Baje kar dobra roba, čeprav osebno ne poznam še nobenega, ki bi jo imel. Drugače se pa izplača pomoje poklicati (vsaj za informacije) še firmo Hidroinženiring ali pa Regeneracija.
#11
Tudi mene zanima glede čistilne naprave.Je novogradnja,v papirjih piše da je greznica pretočna in se izliva v greznico stare hiše in nato naprej,vendar koker sem prebral v reviji Moj dom je greznicam(pretočnim) čas štet.In sedaj me zanima sledeče;kaj se mi najbolj splača in kolikšna je investicija?Pri tem gre za eno družinsko hišo(4 osebe-eventuelno 7,če se priklopi še stara hiša)Pri vsem tem je tudi vprašanje same kanalizacije,ki naj bi bila narejena v prihodnosti,pri tem pa nihče ne ve kdaj!
#12
Pozdravljeni še enkrat

Pretočnim greznicam so časi v vsakem primeru šteti, od oktobra 2007 bodo tudi zakonsko prepovedane, tko da bo potrebno imeti zaprti sistem z obveznim izčrpavanjem večkrat letno, odvisno od kapacitete. Če ne bo klapalo stanje m3 na računih izdanih od podjetja, ki je izčrpavalo s stanjem povprečne porabe vode, zna kak inšpektor zaračunati lep znesek.
Glede priklopa kanalizacije v prihodnosti:
Hišne čistilne naprave niso nepremičnina, v primeru, da je več ne potrebuješ jo vedno lahko izkoplješ, izprazniš in prodaš naprej - besede dobrega prijatelja, ki se ukvarja s čistilnimi!
Če pa že imaš klasično večprekatno greznico pa vem da se dobijo tudi samo neke potopne črpalke z dodatki, ki jih potopimo v greznico in prečiščujejo odplake, kaj več pa ne vem, mi ni aktualno...

Pa še en podatek. Morda je bil kdo zaveden s ceno, ki je bila zapisana v članku v prilogi Moj dom, in sicer da se cena čistilne naprave začne od 700-900€. Mišljena je bila kao cena na enoto - osebo - torej, če najdete kjerkoli čistilno cenejšo od 600.000 prosim povejte, imam še nekaj časa za odločitev.
Sem pa ravno danes dobil ponudbo od podjetja Prosigma, ki je imelo reklamo in tekst tudi v članku v Moj dom, za čistilno za 3-7 oseb za 788.000 (cena tudi v reklami na njihovi strani).

LP
Sašo
#13
Kaj pa če sam zabetoniraš manjši volumen greznice (nepretočno!), prav za namen , da vanjo potopiš tisti komplet za prečiščevanje? Kakšna je cena te naprave?
#14
Citat:Kaj pa če sam zabetoniraš manjši volumen greznice (nepretočno!), prav za namen , da vanjo potopiš tisti komplet za prečiščevanje? Kakšna je cena te naprave?


Naša čistilna naprava (od AT Maribor) je prav takšna: Montažna betonska greznica, na steno med prekati pa je namontirana čistilna naprava. Čistilno napravo lahko namontiraš tudi v navadno troprekatno greznico, njena cena pa je cca. 600ksit (samo čistilna naprava).

Kar se pa tiče nove zakonodaje pa je stvar precej bolj zapletena, inšpekcija bo precej manj učinkovita, kot pa vsi mi upamo (že zaradi vode, ki jo pijemo), pa tudi konec leta 2007 bo prepoved greznic z izlivom začela veljati na najbolj ogroženih območjih. Postopoma pa še drugje, najkasnejši rok pa je 31.12.2017. Ampak važno, da se premika.

Vsak naj pač ravna po svoji vesti in pameti...
#15
Kako pa je kaj z rastlinskimi čistilnimi napravami?
Glede na to, da imam dovolj prostora in predpostavljam, da bi tako ČN lahko zgradil sam sem začel razmišljati o tej varianti.
Pri ponudnikih rastlinskih ČN pa ne gre brez projekta, ki je vsaj 200000 in ni po tem nič cenejša od male ČN. Ne vem za kaj projekte personalizirajo, saj je za isto število oseb potrebna enaka ČN. Ni tipskih načrtov!
Ali lahko tako ČN zgradim sam - bez projekta? Nekaj napotkov že imam, rabil bi še kaj. Če delam brez projekta ali bo taka ČN veljavna? Se morda dobijo tipski projekti?
sandi


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »