Nepremičnine > Gradbena dokumentacija
Hišna številka

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Hišna številka
Ponovno je treba najeti geodeta da izdela elaborat spremembe vpisa stavbe.
Več glav, več ve ...
Anja Napisal:Nic ne pozivajo ali opominjajo seenkrat.
Očitno imajo posamezne GU različne prakse.

Pri nas po 3 mesecih še enkrat pozovejo stranke k vrisu stavbe, šele nato predajo zadevo inšpektoratu.
Pri nas in v okolici take prakse ni. Prvi poziv ti izreče že referent ko sprejme vlogo za HŠ, drugi poziv dobiš po pošti na dom in to je to.

Kolikšen jim dajo pa rok v tem novem pozivu?
Več glav, več ve ...
Gt001, če te prav razumem si v par dneh dobil domov odločbo s položnico? Jaz sem urejal zase v ponedeljek, pa mi je (Lj) referentka dala takoj položnico, in rekla da se čaka cca 1 mesec (za oboje, tablico in odločbo).
Saj sem se matral razložiti, da rabim hišno številko čim prej zaradi elektrike (in nadaljnjih faz gradnje) ampak mi ni nič omenjala, da bi odločbo lahko dobil v parih dneh...
Tako da upam, da mi je to pozabila omeniti Smile. Ker čakati en mesec ali malo več samo za hišno številko se mi ne zdi zelo razumno...
jura2004,
praviloma sklep o HŠ izdajo v nekaj dneh, tablico pa se čaka dlje časa, ker jo dajo v izdelavo

je pa res, da je v LJ praviloma večja gneča, pa še zdaj so dopusti, tako da lahko, da se pri njih zadeva dlje časa vleče
jura2004 Napisal:Gt001, če te prav razumem si v par dneh dobil domov odločbo s položnico? Jaz sem urejal zase v ponedeljek, pa mi je (Lj) referentka dala takoj položnico, in rekla da se čaka cca 1 mesec (za oboje, tablico in odločbo).
Saj sem se matral razložiti, da rabim hišno številko čim prej zaradi elektrike (in nadaljnjih faz gradnje) ampak mi ni nič omenjala, da bi odločbo lahko dobil v parih dneh...
Tako da upam, da mi je to pozabila omeniti Smile. Ker čakati en mesec ali malo več samo za hišno številko se mi ne zdi zelo razumno...
Ja, dva dni po obisku sem dobil po posti obvestilo o hisni stevilki, poloznico ter poziv za vpis stavbe v kataster stavb. Samo tablico sem dobil 5 tednov kasneje po posti na dom.
Podjetje Gorenc jih naredi, potem jih poslje na lokalno GU v kontrolo, GU pa potem na dom. To sem izvajal v Celju v zacetku marca - takrat je bila se norija glede urejanja podatkov zaradi pricakovanega nepremicninskega davka.

ps. za urejanje priklopa na infrastrukturo se nisem imel h. st. in je niti nisem potreboval. To bi tudi tebi pri tebi moralo iti brez stevilke skozi.
Hvala za odgovor. Pri meni je tako, da imam trenutno elektriko po domače (podalješk od soseda). Ker pa se hiša bliža koncu gradnje (manjka TČ, beljenje, talne obloge), bi rad pred montažo TČ uredil elektriko (torej gospodinjski odjem, ne gradbenega). Na seznamu papirjev, ki jih morem prinesti na elektro, da mi dajo gospodinjski odjem je tudi hišna številka.
Prosim popravite me če se motim, ampak kot kaže pri nas gospodinjski odjem (ali kakorkoli se prav reče) ne gre skozi brez hišne številke.
zdaj ne vem, ce je elektro ljubljana tako strogo. pri nas sem komplet vse priklope (voda, elektrika, oboje gradbeni in gospodinjski prikljucek) urejal brez hisne stevilke, oz. pred pridobitvijo le-te.
eni so napisali n.n., drugi so napisali: poleg hisne stevilke (sosednje hise)...
Bom poskusil, ampak o elektru sem pisal v eni drugi temi in se kar preveč držijo pravil. Vodo pa že imam brez ene komplikacija Smile.
Nič, počakam da dobim nazaj podpisano pogodbo o oskrbi z el. energijo pa grem na elektro poskusiti srečo.. Ko sem spraševal kaj rabim za priklop, so mi dali seznam 13ih zadev, od katerih jih par ne rabim, par že imam, zrihtati sem moral pogodbo o oskrbi in hišno številko..).
Midva ravno sedaj urejava tudi za elektriko. Poslala sva jim Vlogo za sklenitev pogodbe, oni naj bi nama že poslali pogodbo, upava da jo danes prinese poštar in da ni priporočena.
Kot sem včeraj z njimi govorila so rekli da to pogodbo podpiševa in jim pošljeva nazaj. V parih dneh naj bi bila elektrika in potem imajo električarji 5 dni časa da naredijo testiranja in da jim še to posredujejo.

Po telefonu se je slišalo enostavno upam da tudi v resnici bo tako
Se opravičujem če ni prava tema.

Kje kupiti hišno številko? Midva ne bi rada imela klasične rdeče in iščeva bolj moderne.

Malo sva pogooglala in našla v K-print kar nekaj izbire.
povezava: hišna številka

Je potrebno kaj pripraviti za montažo, je potrebno potem vrtati? Preden bo fasada končana bi rada pripravila in nama je vodja rekel da se to s silikonom pritrdi?? Skrbi me, da to na silikonu ne bo držalo??
pri kitajcih imaš za drobiž
https://www.aliexpress.com/wholesale?cat...door+plate
(4.3.2020 ob 14:03)darkside Napisal: pri kitajcih imaš za drobiž
https://www.aliexpress.com/wholesale?cat...door+plate

Sploh nisem pomislila na Aliexpress, ima kdo izkušnje oz. je kdo kupil tam? Ta hišna bo kar visoko nekje 3 m in bi rada dobro kvaliteto.
Nisem še tako daleč a bo 100% s kitajske. aliexpress pa uporabljam preveč pogosto da ne bi zaupal. cena je pa tretjino tega kar je pri nas


Skok na forum:
Zadnje novice

Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
30.06.2020 ob 18:59:11
Kaj pomeni nizka začetna investicija v talno ogrevanje?
Vse več ljudi se odloča, da bo prostore ogrevalo s talnim gretjem. Prednosti, ki jih prinaša ta vrsta ogrevanja, so... Beri dalje »
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
08.01.2020 ob 09:51:21
Na kaj morate biti pozorni preden naročite stopnice
Pred nakupom stopnic je dobro vedeti:   da lahko izberete stopnice ne glede na obliko in izgled stopnišča v enakem... Beri dalje »
Video: Ko zagori olje na štedilniku
20.12.2019 ob 10:02:03
Video: Ko zagori olje na štedilniku
V posnetku si oglejte, kako ga pravilno pogasiti in kaj lahko pomeni napačna odločitev. Še en v nizu čisto navadnih dni. Po... Beri dalje »