Nepremičnine > Nakup, prodaja in pravna vprašanja
DOVOZNA POT

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
DOVOZNA POT
#16
Če stvar ni bila vrisana že več kot 100 let? Priče in fotografije ti sicer lahko pomagajo. Pravdanje s sosedom je zoprna stvar. Najboljša rešitev je ko sta oba zadovoljna. Naj ti sosed predlaga kaj je najbolje tudi za njega pa poskusita najti sredino. Saj ni treba popuščat ampak se dogovorit. Ko boš iskal pravni nasvet ti bodo kot iz topa rekli "tu ni kaj, gremo tožit!". Sem videl 15 let izgube časa po sodiščih zaradi kolovoza in par napačno pristalih kravjakov. Nima smisla, na koncu so se eni postarali in obnemogli spet drugi umrli (tako tožniki kot toženi). Vse se je vrnilo spet po starem.

LP
sandi
#17
Če ne bo šlo sporazumno s sosedom, (če bo pač on vztrajal, da si cesto premaknil) in če nimaš fotografij oziroma verodostojinh prič, katere bi dale tebi prav TUDI na sodišču (ne samo vgostilni ob kozarčku) se posluži geodetske uprave (geodetskega zavoda?), kjer za enega dobrega cankarja (pred dobrim letom) dobiš kopijo aero posnetka iz preteklosti (mislim da imajo kar vsako leto poslikano vsaj kakih 40 let nazaj)
In potem sosedu vržeš tisto sliko na mizo in merilo ter zmerita koliko mm je cesta od neke fiksne točke, preračunata v metre in gresta na teren preverit.
Sonce naj sveti vsak dan!
#18
Parcelo daj odmerit, naj geometri povejo, kje gre meja. Jaz se s sosedom ne bi kaj dosti pregovarjala. Ko boš vedel točno mejo, bo tudi sporov konec. Po tem, da je hiša že imela enkrat cesto domnevam, da si kupil hišo, ki že nekaj časa ni bila naseljena. Ponavadi je tako, da, če ni vseljena in ograje, začnejo sosedje lesti na tuje zemljišče in jim ni nikoli dovolj.

Nekdo je zgoraj napisal, da, če se pot uporablja več kot 30 let, da je to javno dobro, kar ni res. Zasebna lastnina naj bi bila nedotakljiva in si jo ne more nekdo kar prisvojiti. Poleg tega pa se občine zasebnih cest branijo, ker morajo potem skrbeti zanje, vsaj pri nas je tako. Če jo daš občini, jo mora ona asfaltirat, plužit vzdrževat.


Skok na forum:
Zadnje novice

Posedanje temeljev na šibkem nasipu
01.12.2023 ob 09:34:39
Posedanje temeljev na šibkem nasipu
Ustrezna strokovna priprava temeljnih tal je za stabilnost gradbenega objekta ključnega pomena. Za potrebe temeljenja najprej odstranimo... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »