Splošno > O cenah materiala in storitev
Odkup - odpadni BAKER

Ocena teme:
  • Glasov: 0 - Povprečje: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Odkup - odpadni BAKER
#16
nič - in na kateri koli lokaciji - ni več sveto pred Cigani:
http://www.najdi.si/news2/preview.jsp?q ... 32afc4cf9b
#17
Vidim, da imate nastudirane odvoze teh materialov.. Smile

A se komu sanja kam v tujino z raznimi racunalniskimi odpadki? Smile pri nas je nekaj firm, ki za smesne denarje odkupujejo te zadeve.. Prodajajo pa baje nekam v avstrijo, kjer to solidno odkupujejo.. Google mi nic pametnega ne najde.. Nabrale so se nam pa ze konkretne kolicine, za katere bi pri nas dobili za par tankov bencina, kot vsa leta doslej..
#18
RobertoB Napisal:Odpeljes na surovino in dobis od 3 do 4,5 eur za baker , odvisno v katero kategorijo spada :> Nap. v Mariboru mas Dinos ali pa Surovina . Denar dobis takoj. LP

ja odpelješ že-že toda ko prodaš jim moraš priložit svojo davčno št. tako da ti gre v dohodnino kot dobiček od prodaje
#19
Pozdravljeni

Zaradi prenove strehe imam kar nekaj odpadnega bakra, kakšna je trenutna odkupna cena?
#20
http://www.dinos.si/resitve-za-obcane - pokličeš,

http://www.alcu.si/novice/cenik-za-odku ... in-19.html - prebereš,

...

sicer ti pa na licu mesta povedo.
#21
Cu pločevina je samo 70 odstotni baker, ostalo so primesi. V boljšem primeru se dobi drugo klaso, v slabšem tretjo. DDV moraš plačati takoj, oziroma si ga država takoj odračuna od zneska, ki ga dobiš izplačanega. Zato tudi potrebuješ DŠ. Odkupne cene pa so lahko zelo različne. Na Dinosu in Surovini se ne izplača prodajat, običajno imajo nižje cene kot privatni centri za odkup surovin. Če je tega več, se splača malce potelefonirati. V Ljubljani ima nekje najbolj ugodne cene odkupa "Remats" na Koprski cesti (nasproti Tuša).
#22
Če prodajaš lastne ostanke bakra ti ne zaračunajo dohodnine, kajti vse dajatve za ta baker si plačal ob nakupu le tega.

DINOS - izplačajo v gotovini zneske do 125 €, res pa je, da ti obračunavajo II. ali pa III. klaso.
#23
Odkar je v veljavi ddv so si ga ob prodaji bakra čisto vsakič zaračunali. Vsaj meni, pa ga dokaj redno prodajam. Dostikrat ga je bilo preko 100 kg, pa ni bil nikoli problem izplačila (zneski preko 400€). Seveda se Dinosa ogibam v velikem loku. Mora pa Dinos brez dvoma izplačati tudi prvo klaso. Ve se, kaj je prva klasa: "elektro baker", ki ima čistost preko 99%, brez slehernih dodatkov v obliki priloženih raznih kabelskih čevljev, ostankov izolacije, očiščen in ne skurjen. Skurjen je avtomatsko tretja klasa. Čim ti na vagi vmes najde kak kabel čevelj, ti celotno vago zabrišejo v drugo klaso, tako da se kar splača doma posortirati zadeve. Kje piše, da si baker kupil z obračunanim ddv in čemu to sploh dokazovati? Ker je to tvoj dohodek, si država nedvoumno vzame svoj del pogače.
#24
Citat:Kje piše, da si baker kupil z obračunanim ddv in čemu to sploh dokazovati? Ker je to tvoj dohodek, si država nedvoumno vzame svoj del pogače.

Teoretično je vse, kar lastnega prineseš v prodajo že bilo obdavčeno. In ne, to ni tvoj prihodek, to je samo "refundacija". Tisto kar ti je ostalo oz. kar si odstranil, vračaš oz. omogočas reciklažo.

DDV za to je bil plačan ob nakupu stvari.

Povsem druga pesem pa je, če si električar in pri prenovi napeljav zbiraš ostanke starih žic in nato periodično prodaš po 100 kil bakra. Tudi "strojani" delujejo na ta način, vendar so oni temeljiti. Avto zažgejo, da pridejo do čiste žice ... :mrgreen:

Mene je blagajničarka vprašala, če prodajam SVOJ baker. In odgovoril sem DA. Na DINOSu, ker vsi ostali so cene skrivali bolj kot kača noge.

LP
#25
Ne samo teoretično, tudi dejansko si je država vzela svoje del že prej. In si ga na koncu še enkat, ko prineseš tisti baker na odkup. Pa če trdiš da je tvoj ali pa enkrat že kupljen in ob tem plačan ddv te bodo cepnili še enkrat. Greva stavit?
#26
Arbajter, nimam kaj stavit, ker sem opisal svoj primer. Izplačala mi je cca 70 EUR na roke, podpisal sem prejemni list in ni zabeležila moje davčne številke.

Zgolj na podlagi mojega odgovora, da prodajam svoj baker.

LP
#27
Hvala bogu, ti nisem fouš. Si pa prvi tak primer, za katerega sem zvedel.
#28
Hvala bogu, ti nisem fouš. Si pa prvi tak primer, za katerega sem zvedel.
Kaj pa če je bil (npr., samo razmišljam) ddv vštet že v odkupno ceno bakra? Meni napišejo odkupno ceno za kg bakra krepko preko 4€, skoraj 5.
Če pa ti odkupovalec plača slabe 4€ za kg in se ob tem dela "lepega" (kao je brez ddv) je pa to ista figa.
In za konec - kdo pa prodaja tuj in ne svoj baker? Še brajdiči prodajajo "svojega". :?:
#29
Živjo!

Morda kdo ve, kakšne so sedaj kaj cene odpadnega bakra?

Mel bi namreč nekaj ostankov bakrenih cevi in aluminija, kar nekaj rabljenega bakra iz starih izmenjevalcev toplote.

Ali pa, če ima kdo kakšen link odkupovalcev bakra.

LP
#30
Kliči na Dinos, meni so se zdeli korektni vedno do sedaj.


Skok na forum:
Zadnje novice

Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
17.03.2023 ob 14:13:43
Pomladni ZERO EMISSION® dnevi Lumar
Inovativna gradnja LUMAR - V ŽIVO na edini slovenski certificirani aktivni hiši in izjemno priljubljeni hiši Lumar Primus-D... Beri dalje »
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
17.03.2023 ob 10:07:26
1. Marlesov sejem inovativnih bivalnih rešitev
V Marlesu verjamemo v zdravo in tehnološko napredno okolje. Verjamemo, da z uporabo sodobnih zelenih tehnologij pri snovanju... Beri dalje »