PodSvojoStreho.net
Problem s toplotno črpalko TERMOTEHNIKA - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Problem s toplotno črpalko TERMOTEHNIKA (/showthread.php?tid=9652)

Strani: 1 2 3

Problem s toplotno črpalko TERMOTEHNIKA - apnos - 8.10.2007

Imam toplotno črpalko Termotehnika zrak-voda.
Ker ima hrup 91 decibelov imam probleme s sosedi. Ponoči se mi zdi kot, da živim ob tovarni.
Po dolgem času so le prišli iz Termotehnike in zamenjali skorja pol toplotne črpalke.
Rezultat ? Isti !!
Ima kdo isto izkušnjo ?
Ali se lahko vgradi, kakšen drug del, ki bi povzročal manj hrupa, ker se z Termotehniko ne da nič rešiti.

- vincent - 8.10.2007

malo poglej kako glasnots navajajo v porspektih oz. koliko naj bi bila na papirju - ter potem nekaj takega tudi zahtevaj.

91 db spravijo skupja zvočniki ko jih nažigaš...tako da je res precej (pre)huda zadeva.

- frank - 8.10.2007

apnos,...
ne vem, zakaj imam občutek, da si prodajalec TČ konkurenčne firme :wink: :wink: :wink:

Termotehnika je namreč precejšen trn v peti raznim uvoznikom in prodajalcem pri nas,..

91dB; od kje pa si tole dobil ??
kot je napisal Vincent;
to je kot bi reaktivni avion stalno vozil...

kater model pa imaš
o
jakosti zunanjih enot TČ so cca 56dB do 63dB, ...
ne vem kake razlike med TČ pa ne bi smelo biti;
radijalni ventilator in satovje je pri vseh več ali manj isto
res pa je, da če je zunanja enota pod spalnico ali nasproti sosedovi hiši in njihovim spalnicam je tudi 50dB preveč,..

zaradi tega in drugih ralogov se tudi zunanje enote TČ montirajo v same hiše in potem pripelje kanale, s čemer se bistveno zmanjša hrup

- Hess - 8.10.2007

Ali si dal meriti, da operiraš s podatkom, da je točno 91 dB?

Koliko pa bi moral biti glede na prospekte?

LP

- apnos - 8.10.2007

Sem že dobil rešitev.
Raziskat moram samo, katera firma v Idriji dela te dele, ki jih jaz iščem. Zamenjavo bom plačal sam, bremenil pa bom Termotehniko.

Merit sem dal kolegu, ki uporablja ta merilc v službi. Pravi, da hladilniki dajejo cca 40 decibelov, tipkalni stroj 120 decibelov ,...
V prospektih nima Termotehnika nič navedenega. Logično, zakaj pa bi dali v javnost ta problem.

toplotna črpalka zrak/voda - termal - 8.10.2007

Spoštovani Frank

apnos ni prodajalec konkurenčnega proizvajalca, ker jih vse poznam.
proizvodnje toplotnih črpalk zrak/voda ( ogrevanje objektov) se loteva predvsem Termotehnika v Sloveniji.

pri nas inštaliramo kar precej sistemov toplotnih črpalk ( zemlja/voda in voda/voda)ne želimo pa inštalirati tč drugje, kakor nas obali ( slovensko primorje).

ob našem zadnjem obisku v švici pri proizvajalcu geosond, so nam pojasnili, da se je povečalo število vgrajenih tč zrak/voda iz zanimivega razloga: objekti so prodani z ogrevanjem s tč in ker je konjuktura po izvajalcih rudarskih del previsoka nadomeščajo tč zemlja/voda s tč zrak/voda, vsaj začasno. Čakanje na izvedbo vgradnje geosond je do enega leta.
tč zrak/voda je energetsko zahtevna v času nižjih temperatur in moteča za svojo okolico.

termal

- lesar2 - 8.10.2007

POzdrav!

Tudi jaz imam TČ Zrak voda od Termotehnike... pa se sosed zaenkat ne pritožuje (jaz tudi ne). Kar je slišati je samo ventilator v izmenjevalniku... pa mi ni jasno kako je lahko ta še tišji?

Kateri del boš kupil..mi lahko prosim napišešš...morda p ana PM!

- gradimo - 8.10.2007

da ni apnos kar termal.
zanimivo je namreč, da pozna vse in ve da apnos ni konkurenca. jaz včasih še sebe ne spoznam, kaj šele tistih, ki jih osebno poznam.

sam poznam še izvedbo zrak/voda, ki jo ponuja tilia, pa tudi knut mislim, da ima nekaj na zalagi.

v kurilnici imam tč zrak/voda za sanitarno vodo, sistem verjetno izredno podoben, pa se v sosednjem prostoru živi in to lepo. mnogi imajo na hišah obešene klime, tudi dvojne zunanje eniote, ali celo več dvojnih, pa vseeno ni težav.

edini primer težav sem zasledil pred leti, ko je bilo dogovorjeno, da se klime ponoči ugaša, saj je šlo za centralno klimo, ki je ohlajala več kot 1000 kvadratov površin v stanovanjskem naselju.

tko da.

ps

čudn da soseda ne moti, ko žena jamra. al je ena tistih, ki ne jamrajo.

- frank - 8.10.2007

Spoštovani Termal
Če se bo pojavila kaka nagrada za najbolj iznajdljivega prodajalca, te bom nominiral

( neverjetno; vsako debato o problemih preusmeriš
na svoj mlin, če pa nadaljujem namig "gradimo"
pa prej problem še "generiraš" )

BRAVO

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ti od srca želim uspešno prodajo
da boš imel manj časa za tovrstno "smetenje"
:wink: :wink:

glede slovenskih proizvajalcev( sestavljalcev ) ;
tu sta še Termohlad in Lentherm
pa še kup "sestavljalcev",
ki kupujejo kose pri uvoznikih

NASVET - FIS - 8.10.2007

Zadeva zveni precej ribiško. V naslednjem koraku bo verjetno že preko 100 dB. Pa če že imaš težave jih verjetno ne boš rešil tu, pa če še tako napihuješ zadevo.

- tinatom - 9.10.2007

Recimo tole je dobro pogledati, da se ve, kaj pomeni 91dB! To, da je glasnost 91 dB skoraj ne verjamem, razen če so ti vgradili dieselsko TČ?
[url]httpunichr("58")//wwwunichr("46")sengpielaudiounichr("46")com/TableOfSoundPressureLevelsunichr("46")htm[/url]

- Diofant - 9.10.2007

Na forum se oglašam predvsem zaradi »cvetke«, ki sem jo zasledil glede famozne glasnosti, saj tale črpalka potem presega motorno kosilnico, pa pnevmatsko kladivo je blizu ipd…Skratka, s podatki o glasnosti imam občasno opravka in vem, da je potrebno z njimi ravnati zelo previdno. Izmeriti glasnost (izračunati Lwa) sploh ni enostavna zadeva in zahteva profesionalno merilno opremo, kjer ne smemo pozabiti na gluho oz. vsaj polgluho komoro. Procedure merjenja so opisane in standardizirane, formula izračuna iz merjenj v predpisnih točkah okrog naprave je definirana, tako da je vsako žongliranje na pamet skoraj preveč. Verjamem pa, da je kar pravilno zapisal nekdo zgoraj, ki je omenjal podatke okrog 60 dB, pa še za to bi rekel, da je verjetno nekje zgornja pričakovana vrednost.
Seveda pa se lahko v izrednih primerih najde zelo neugodna lega postavitve, ko dimenzije prostora - bližnje stene omogočajo resonančna ojačanja, ki znajo biti v nekaterih smereh neprijetna.

- ralliart - 9.10.2007

frank Napisal:Spoštovani Termal
Če se bo pojavila kaka nagrada za najbolj iznajdljivega prodajalca, te bom nominiral

( neverjetno; vsako debato o problemih preusmeriš
na svoj mlin, če pa nadaljujem namig "gradimo"
pa prej problem še "generiraš" )

ti od srca želim uspešno prodajo
da boš imel manj časa za tovrstno "smetenje"
:wink: :wink:

Uporbanik termal je meni itak ze grozil po zasebnem sporocilu da nej ne zavajam ljudi z napacnimi podatki da se toplotna crpalka z sistemom geosonda povrne sele okol po 30 letih,pa sem mu dejal naj debato odpre da bomo zadeve izracunal in predebatirali pa od teg seveda ni bilo nic.

Da se ne omenja da je njegov vsak post voda na svoj mlin in vsakemu ki je mozno ponuja in predlaga sistem, geosonda ki stane komplet 17keur.
In takoj ko na centralni peci na trda goriva ven pade vijak,ze predlaga nakup TC ker se tam to ne more zgoditi.

- telmos - 9.10.2007

Šumnost zunanje enote pri 14 in 16Kw Daikin Althermi ne presega 52 db, pri 11Kw pa 51 db..

- nadaa - 10.10.2007

Mi imamo TČ za sanitano vodo od Termotehnike in je skoraj neslišna.