![]() |
|
Nakup Hiše ... Pregled s strani strokovnjaka? - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Nepremičnine (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3) +--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10) +--- Tema: Nakup Hiše ... Pregled s strani strokovnjaka? (/showthread.php?tid=8607) |
Nakup Hiše ... Pregled s strani strokovnjaka? - TRIROG - 13.8.2007 Pozdravljeni ... sem v fazi nakupa hiše ... zagledal sem se v hišo staro 7 let ... problem je v tem ker sem pri pregledu opazil par zakrbljujočih stvari ... npr : - v kotu mansardne sobe se je pojavila plesen ... gre za kot med streho in zunanjo steno ter notranjo steno ( ta notranja stena potuje vse od kleti do podstrešja) - v drugi sobi v mansardi na steni, ki še ni fino obdelana (pač grobi omet in prebeljeno) tam kjer so dimniške tuljave, vidi svetlorjav krog premera cca 40 cm, na isti steni na drugi strani se pravtako pojavlja nekakšen madež(podoben plesni) ... mesti sta na otip suhi, vendar me skrbi ... (je možno da sta ta madeža posledica kondenza v tuljavah v omenjeni steni so namreč 3, saj gre za neizdelano mansardno sobico (estrih, knauf) trenutni lastniki jo uporabljajo kot shrambo) Ker se nebi rad zaplezal pri nakupu me zanima ali obstaja pri nas kakšno podjetje ki za določen % od kupnine ali pa za določen znesek pregleda hišo in poda dejansko stanje... ali pa če mi morda znate namigniti na koga naj se obrnem glede zgoraj opisanih skrbi ? Hvala in LP! - frank - 14.8.2007 moje mnenje; prvi problem je posledica pomanjkanja toplotne izolacije, oziroma toplotnega mostu tam, kjer se pojavlja plesen, je je ta nastala zato, ker je v steni več betona in se temperatura na notranji steni spusti pod 17 stopinj in pride do kondenzacije in s tem izločanja vode. če se le ta ne more sušiti dovolj hitro, pride do plesni to je klasičen pojav pri hišah , kjer so nosilni deli izdelani iz armiranega betona, ki potem ni dovolj izoliran iz zunanje strani isti problem je lahko pod balkoni, nad okni ( preklade )... rešitev tega problema je dokaj enostavna, a ne poceni potrebna bo dodana izolacija+fasada to pa si verjetno hotel slišati (- $$$$) drugi problem; če je mogoče, pojdi v podstrešje, kjer se še vidi, kako je bil dimnik narejen,.. sem že večrat slišal, da zidarji "radi" napačno obrnejo zidake dimniške tuljave in ga obrnejo narobe v takem primeru pride do tega, da gre kondenz skozi ... če je to to, .. podrti dimnik in naredit na novo ( -$$$$ ) ?? za pravo "težo" pripomb si najdi si kakega nadzornega, ki je po možnosti še zaprisežen sodni cenilec - Samojed - 14.8.2007 Tako kot si že zvedel. Če je samo to, po mojem strokovnjaka ne rabiš. Ali hiša že ima fasado? Koliko je izolacije. Če še ni do konca izdelana, ni čudnega da je plesen. Če pa je in če je vsaj 10 cm izolacije, je plesen lahko tudi posledica prehitre vselitve in neogrevanih/neprezračenih prostorov. Namreč tam, kjer se enkrat zaredi, se sama ne umakne. Ko pa enkrat premažeš z bviocidom in prebeliš, je pa več ne bo. Drug problem je če slučajno tam zamaka - to bi pa po dežju videl. Pri dimnikih pa verjetno res kondenz ven udari. Zadevo bi bilo najbolje sanirat z vstavitvijo rosfrej tuljave. - TRIROG - 14.8.2007 Hiša je dokončana ... no razen tistega dela ki sem ga omenil ...( ampak tudi tista ena sobica potrebuje samo parket in beljenje ...) Izolacije je bojda na zunanjih stenah tiste sobe, kjer se v kotu nabira plesen, 12cm. skrbi me predvsem to, ker kot sem rekel ne gre za stičišče vseh 3 zunanjih sten ampak 2 zunanjih in notranje ... @frank Kako misliš narobe obrnejo tuljave? kako se pa to vidi? torej mi lahko predlaga kakšnega nadzornega ali kaj podobnega za kamnik s katerim bi se lhako dogovoril za pregled ?? Hvala in LP - Samojed - 14.8.2007 Tuljave imajo en del zožan, da se "vštekajo" ena v drugo. In ker dim potuje navzgor, večina ljudi misli, da mora tudi tuljave tako obračati, da je ozek del na vrhu. Vendar ni res, ke morajo biti obrnjene navzdol, da kondenz na spoju ne pride ven, ampak steče v naslednjo tuljavo izd. Podobno kot bi odtočno cev za wc obrnil narobe. Za nadzornega pa ne vem. - TRIROG - 16.8.2007 Ve kdo torej za koga ki bi lahko pregledal hišo pred nakupom? - gremlin - 16.8.2007 Napiši, s katerega konca SLO si - oziroma kje je hiša. lp - TRIROG - 16.8.2007 gre za nepremičnino v komendi / moste - gradimo - 16.8.2007 jaz poznam nekoga, ki ti bo povedal kje so napake, kako se odpravijo, koliko bi to lahko stalo. ne bo ti zbijal cene, ne bo ti rekel, da je strošek garantirano tak. saj veš, vsak se znajde po svoje. kolikšna je vrednost hiše? več pa na ZS. - TRIROG - 17.8.2007 Ponovno pozdravljeni! Med tem ko malo prebiram forum sem naletel na temo v kateri pišejo, da Tegola NE diha ... ker je hiša o kateri teče beseda pokrita s tegolo, me zanima ali je lahko posledica ne-dihanja tegole tista plesen v mansardni sobici v kotu ... na stiku med streho in notranjimi stenami? - nezanimiv - 12.9.2007 Tudi sam razmišljam o nakupu stare hiše (10 let)...glede na to, da se ne spoznam ravno na gradbene zadeve, bi potreboval kakšnega strokovnjaka za ogled hiše ter da mi pove možne ali dejanske napake/težave... Okolica Lj. Re: Nakup Hiše ... Pregled s strani strokovnjaka? - gregabog - 19.6.2011 Pozdravljeni, Tudi sam se odločam za nakup starejše hiše in bi potreboval pomoč strokovnjaka, ki bi me opozoril na morebitne napake in na stvari potrebne obnove ter stroške povezane s tem. Hiša je v okolici Ljubljane. Prosim za pomoč. LP Grega Re: Nakup Hiše ... Pregled s strani strokovnjaka? - airmike - 30.11.2011 Planiram nakup hiše stare 32 let, pa bi rabil kakšnega strokovnjake za gradnje, ki bi ocenil stanje hiše. Hiša je na Dolenjskem. Vsak kontakt dobrodošel na ZS. Hvala Lp |