PodSvojoStreho.net
Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18)
+--- Tema: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje (/showthread.php?tid=83541)

Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - mihic - 6.6.2023

Pozdravljeni, 
v pripravi na poletje sem si omislil novo klimo. Imam pa problem, da se iz zunanje enoto sliši čuden zvok, kot žuborenje potoka. Zenkrat sem to opazil na načinu razvlaževanja, ko klima deluje že vsaj nekaj minut (sicer na načinu hlajenja tega nisem opazil, ampak v načinu hlajenja se dokaj hitro izklopi ker ohljaja majhen prostor, vročine pa še ni prave). 
Kolikor razumem so ti zvoki normalni ob zagunu ali zaustavitivi, v mojem primeru pa so konstantni in glasnejši od zvoka kompresorja in ventilatorja.
Prilagam še video: https://drive.google.com/file/d/1zm4JHy-n9haJTwyb5OwCXOkrES-Zsyhy

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - matofill - 6.6.2023

Ja Črički se oglašajo, vse ostalo pa normalno, je bila po montaži zvakumirana, ali ne ni bila, ni potrebe po mnenju šalabajzareskega monterja ?

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - sassapo - 7.6.2023

Pri takšnih in podobnih vprašanjih, je na prvem mestu tip klime, dolžina instalacije, višinska razlika in seveda kvaliteta izvedene montaže.
Brez podatkov, ve odgovor samo bogWink

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - scuba123 - 7.6.2023

Ker je omenjena višinska razlika,....
Pri nas bo zunanja enota na tleh, višina do notranje enote ki bo stropna je med 5,5 -6 metri. Skupna dolžina cevi bo cca 12-13 metrov.
Bi to bil problem za dobro delovanje?

Če gre za kasetno napravo, načelom ni pričakovati težav. V primeru zunanje zgoraj, notranje spodaj, pa brez lovilnika olja ne bi šlo dolgo.

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - mihic - 7.6.2023

Gre za navadno split klimo, Samsung AR09TXCAAWKNEU/AR09TXCAAWKXEU. Dolžina inštalacije je zelo kratka, kar se vidi cevi na posnetku, notranja enota pa je takoj na drugi strani zidu in prekriva luknjo v zidu. Dolžina cevi je torej nekje 1-2m, višinske razlike pa 0.
Za kvaliteto inšstalacije pa ne vem. Izvedel nek loklani inštalater, izbrali so ga v spletni trgovini kjer sem kupil. Nisem jim gledal preveč pod prste - zdaj vem, napaka. Niso montirali tja kamor smo se zmenili, pa tudi notranja enota je preveč blizu stropa.

Zaradi čudnega zvoka(kot da mi za hišo teče majhen potok), me skrbi da so kaj zafurali, pa si želim mnenje strokovnjakov iz foruma (in če so, kako se lotit popravila).

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - scuba123 - 7.6.2023

če je odgovor sassapo-ja zame , potem bo v redu z cevmi , ...
Pred izvedbo toplotne izolacije smo vse cevi dali pod stiropor , in zakaj bi zunanjo enoto obešali na 5 metrov višine če je lahko spodaj in dosegljiva za servisiranje.
Stropna bo kasetna, nagibamo se vseeno k samsungu, mini wind free 3,5 kw,, predištalacije so pripravljene, cena komplet je cca 1.720€

scuba... vse bo ok.
Ti pa toplo svetujem, da se izogneš Samsunga. Klima ni telefon ali TV.
Vse ostalo (Daikin, Mitshubishi, Panasonic, Fujitsu, Fuji) bo delovalo bolje in precej dlje.

mihic... Verjetno gre za nepedantno montažo in so v sistemu ostale nečistoče ...

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - mihic - 7.6.2023

sassapo
A me ima kaj za skrbet (poleg tega da sem kupil samsung Big Grin)? Ali pac uporabljam in upam da ne bo problemov?
Nekaj sem bral po internetu in "gurgling noises" so lahko tudi posledica prevelike kolicine plina. V navodilih za instalacijo sem nasel da naj bi bila minimalna dolzina napeljave 3m. A bi lahko to bil problem?

RE: Nova kilma - čuden zvok, žuborenje - mucek - 7.6.2023

Imam jaz isto "težavo", ki to sicer ni (ni moteče), se pa sliši. Klima je Daikin kasetna (ima tudi črpalko za kondenz, predvidevam, da je to to) in se ob izklopljeni občasno sliši neko pretakanje itd. iz notranje enote.

LP, g