upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? - Print verzija
PodSvojoStreho.net
upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://www.podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Nepremičnine (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=3)
+--- Forum: Nakup, prodaja in pravna vprašanja (https://www.podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=10)
+--- Tema: upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? (/showthread.php?tid=83217)upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? - jasnaaaa - 27.2.2023

zaradi slabe strehe/terase je prišlo do vdora meteorne vode v spodnje moje stanovanje in je nastal velik madež na stropu/steni, vse je bilo mehko na otip....in da je problem še večji je bil večji del za bojlerjem v kopalnici
upravnik je po več mesečnem klicanju da zamaka le prišel s krovcom in so začasno pokrpali nekaj na strehi, od takrat je zadeva urejena, sedaj ne zamaka več. 
račun krovca je bil plačan iz rezervnega sklada in objavljen na oglasni deski

sanacija mojega dela pa je bila tragikomedija :
najprej sem čakala da se je sušilo več mesecev,
upravnik ni hotel oz ni mogel priporočiti pleskarja/vodoinštalaterja, ker ne more odgovarjati za delo v mojem stanovanju,
po več klicih in dveh ki sta prišla samo na ogled in ugotovila verjetno da je premalo dela sem le dobila dva da sta delala v tendemu,
ko je prišel predračun je predsednica sveta rekla, da ne bo podpisala, ker ni sigurno če je vir mojega problema streha in da je znesek previsok in da lahko sama pokrpam in da vsak skrbi za svoje stanovanje sam oz da naj dam na zavarovalnico..
poslala na zavarovalnico, ki je sicer plačala, vendar z opozorilom, da ene dvakrat bo plačala, ampak naj se streha popravi
zanima me, ali je upravnik ravnal prav, ko ni poslal mojstre, ki jih ima v malem mezincu, da uredijo tudi v moje stanovanje oz ni niti hotel priporočiti koga naj pokličem
zanima me, kako naj bi reagirala, ko so plačali račun krovca iz sklada, za mojega  pa moram sama poskrbeti
zanima me, kako naj sedaj dokažem (upravnik želi imeti zapisnik, slike) da je vdor vode res prišlo iz slabe strehe, druga možnost ki je bila pred krovcom izključena je ena  delna garsonjera nad nami, vendar je vodovodar s kamerami pregledal in izključil puščanje vode.

Kakšen nasvet ?


RE: upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? - cosmo - 27.2.2023

V čem je problem? Iz zavarovalne police plačaj škodo. Zavarovalnici poveš zakaj je do tega prišlo, pošlji sliko računa od krovca in naj se potem oni bodejo z njimi naprej. Ti dobiš vse povrnjeno.

Dokazilo upravniku je to, da sedaj ko so sanirali ne zamaka več. Več ni potrebno.
RE: upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? - Beri - 28.2.2023

Ko je bilo frišno,bi morala poklicati zavarovalničarja,da poslika,ker on bi točno vedel na koga mora pritisnuti.


RE: upravnik vdor vode v stanovanje slaba streha stroški bremenijo mene?? - blokovc - 28.2.2023

Tvoj prispevek je precej luknjast, a naj bo.

- upravnik ni narobe ravnal, ker ti ni želel priporočiti mojstra za dela v tvojem stanovanju. S tem se je izognil pritožbam v primeru, da bi ti priporočeni izvajalec tokrat čisto po nesreči naredil "štalo" in po običajnem mnenju plačnika zaračunal preveč. Ti bi seveda za to delno krivila upravnika, ki pa je itak že kriv za vse ostalo. (pa ne branim upravnika, da smo si na jasnem).

- predsednica sveta? to ne vem kaj naj bi bilo, a da bi imela pooblastila ostalih da o takšnih stvareh lahko sama odloča skoraj ne verjamem. Sploh pa -- na čem temelji njena ocena, da je račun previsok. Se ji je o primerjalnih cenah sanjalo ponoči ali kako? Sprašujem zato, ker pišeš, da ti je zavarovalnica (kjer prekleto dobro vedo koliko kaj stane), škodo povrnila. 
Sedaj pa smo pri tem - ali govoriš o svojem ali skupinskem zavarovanju.? Če si uveljavljala skupinsko zavarovanje potem je "predsednica" očitno ravnala prav. Ne sicer iz pravih razlogov, a kljub temu.  
- če so plačali račun krovca iz sklada verjetno ni nič narobe. S tem so preprečili, da se ti dela večja škoda. Ni pa mi jasno zakaj te je upravnik pozival k predložitvi fotografij in zapisnika - če pa pišeš, da je bil s krovcem na strehi in sta nekaj flikala. Potem mora imeti zapisnik in slike on, menda? Pa ne ja, da je od tebe zahteval, da se plaziš po strehi in fotkaš, potem pa sestaviš zapisnik kaj je bilo prej in kaj po flikariji? Tega preprosto ne verjamem...... ali pa gre za katerega od velikih upravnikov, ki jim dol visi za stranke in je življenjsko in poslovno važno le koliko bodo postrani pokasirali na vaš račun. 
In sedaj te še zanima kako naj dokažeš da je do vdora vode prišlo res s strehe? Ja ljuba duša, pišeš, da je na oglasni visel račun krovca. Pokliči ga, a ne in naj ti da izjavo, pa tudi na računu verjetno piše kaj je počel in sigurno ne piše - "sm zaflikou strehu za 500,00€."Zadnje novice

Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
05.07.2024 ob 13:49:24
Sodobni arhitekturni trendi: letne kuhinje
Letne kuhinje so postale nepogrešljiv del sodobne arhitekture in oblikovanja domov, saj urejena in dobro načrtovana zunanjost... Beri dalje »
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
05.07.2024 ob 09:49:30
Sodobni arhitekturni trendi: odprti prostori
Si sploh še lahko predstavljate, da bi bila kuhinja od jedilnice ločena z vrati, ta pa s še enimi od dnevne sobe? Ali pa... Beri dalje »
Sanacija hiš po poplavah
13.09.2023 ob 12:58:03
Sanacija hiš po poplavah
Poplave avgusta 2023 so prizadele veliko območij v Sloveniji, poškodovanih je bilo tudi veliko hiš. Lumarjevi strokovnjaki... Beri dalje »