![]() |
|
Cena obnove prvega nadstropja - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Splošno (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=7) +--- Forum: O cenah materiala in storitev (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=37) +--- Tema: Cena obnove prvega nadstropja (/showthread.php?tid=81966) |
Cena obnove prvega nadstropja - NeZnanje - 6.5.2022 V hiši starih staršov bi si rad uredil prvo nadstropje. Gre se za starejšo hišo zgrajeno okoli 1970. Ker sam nimam ne izkušenj ne znanja, se obračam na ta forum za pridobitev informacij. Hiša je v velikosti 9x11. Trenutno ima okoli tretjina tlake in stop. Največji prostor pa je brez tega. V nekaterih prostorih je že urejena električna inštalacija, vseeno pa bi bila vrjetno potrebna nagradnja. Največji problem bo vrjetno z vodo in odtoki saj te napeljave še ni. Okna bi bila potrebna zamenjave, in po možnosti se dograditev še kakšnega novega. Fasada je narejena, a z minimalno izolacijo, če je možno bi to uredil naknadno. Torej moje vprašanje: približno kakšen znesek je potreben za obnovo opisanega? Če je potrebno lahko posredujem še več informacij. RE: Cena obnove prvega nadstropja - pastir - 6.5.2022 Približno med 100k in 200k, če bodo drugi delali "na ključ" Oziroma ustrezno manj, kolikor se bo vložilo "lastnega truda" RE: Cena obnove prvega nadstropja - Verdox - 6.5.2022 Tvoje vprašanje je v rangu kupujem avto, mora biti modre barve, imeti 4 vrata in klimo. Koliko bi stal takšen avto? Cena podana zgoraj je lahko točna ali mimo moja kristalna krogla je namreč na popravilu zato ne vem ali drži ali ne. Tudi če nimaš znanja lahko danes z googlanjem ČE JE VOLJA !! prideš do precej bolj natančnih podatkov, prav tako boš ob googlanju ugotovil kateri podatki so potrebni za oceno stroškov, ki ti jih v končni fazi lahko poda SAMO gradbinec po ogledu in popisu tvojih želja. RE: Cena obnove prvega nadstropja - matjazmd - 6.5.2022 GOI (gradbeno obrtniška dela) cena za 3 GF na ključ novogradnje je danes 1800 € / m2 .... tako vsaj polovico tega lahko računaš , če ne več ... RE: Cena obnove prvega nadstropja - sundance - 7.5.2022 Hmmm kakšni odgovori. Sam sem ravno 1 leto nazaj obnavljal podobno hišo. Nove elektro inštalacije, vodovodne instalacije, vsi ometi, tlaki, okna, vrata, strop knauf, toplotna crpalka, pravzaprav vse novo razen opeke, ploše, grušta. Streha in fasada me se cakata. Od oka cca. 100.000 eur za cca. 250m2. Aja pa materiali niso bili najcenejsi mozni, precej stvari je bilo visje kakavosti. In delal nisem sam. Če bi cene, ki so jih navajali pred mano drzale oz. bi obrtniki vedno delali po teh cenah, bi bili vsi v roku 3 let miljonarji. Mnogi med njimi dejansko so, mnogi pa tudi placajo take cene... sedaj pa naredi s to informacijo, kar želiš. RE: Cena obnove prvega nadstropja - windhager - 7.5.2022 Ti odgovori niso verodostojni. Za 250 kvadratov je 100.000 izredno malo in je na min. cena obnove. Saj že matematični račun pove da je to 400 eur na kvadratni meter. Tudi omete, tlake ti ne delajo pod 10 eur na kvadratni meter. In ti imaš 750 kvadratnih metrov sten. Tukaj tudi ne govoriš kaj si obnovil od opreme. Jaz lahko povem, da sem dal za 120 kvadratnih metrov 100.000 eur. Tu je všteto vse 2 kuhinje, 2 kopalnice, vse inštalacije, okna, vrata, nova upljijevalna peč višjega cenovnega razreda itd. In po tem izračunu je obnova prišla 830 eur na kvadratni meter. Lahko povem, da je za delo in gradbeni material šlo 330 eur na kvadratni meter, ostalih 500 eur na kvadratni meter pa je šlo za opremo, talne obloge, vrata, okna itd. |