![]() |
|
Odpadna voda iz greznice - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Odpadna voda iz greznice (/showthread.php?tid=80385) |
Odpadna voda iz greznice - Olimpicus - 29.5.2021 Zdravo, Leta 2010 smo kupili hiso,kjer ni kanalizacije in ima greznico.Iz nje gre cev do ograje in ob njej cez polje v naravni kanal.Kanal je speljan do naslednjega objekta,kjer je velika betonska cev ki vodi pod avtocesto naprej na polja in skrbi tudi da se dezevnice odlivajo naprej. 10 let nismo imeli tezav sedaj pa je ob tem jarku zraslo parkirisce kjer je izvajalec celo polozil velike betonske cevi a je pred tem od kopanja z bagrom ostala nasuta zemlja ki preprecuje sploh prihod vode tudi v novopolozene cevi.Posledicno se voda iz nase greznice nima kam odvajat in se nam greznica polni. Ker zemlja kjer poteka jarek ni nasa in se nasuta zemlja,ki preprecuje odvod vode tako nahaja na tuji parceli se pocutim nemocnega. Kaj sploh storiti?Je cistilna naprava resitev?Koliko sploh znasa strosek postavitve cistilne naprave? Vsako mnenje dobrodoslo.... RE: Odpadna voda iz greznice - Sebek - 30.5.2021 Tudi čistilna naprava potrebuje odtok za vodo, ki je v tem primeru dokaj čista. Torej vgradnja čistilne naprave tebi nebo odpravila osnovnega problema. Lahko pa narediš čistilno napravo in nekje na tvojem zemljišču še ponikovalnico iz betonskih cevi, kamor spelješ odtok od čistilne in odtoke od žlebov. Tu bo vsa tvoja voda poniknila. Tako boš odpravil svoj osnovni problem, čistilne bi pa tako ali tako moral imeti vsak objekt do konca leta 2021. RE: Odpadna voda iz greznice - kadotr - 30.5.2021 Nikoli ne bi meteorne vode in vodo iz čistilne mešal skupaj. Za čistilno naredi svojo ponikovalnico, čimbolj oddaljeno od tiste za meteorno vodo. RE: Odpadna voda iz greznice - spirou - 30.5.2021 Naj ugibam, da je to posledica MOLove politike zgoščevanja poselitve znotraj AC in posledičnega pozidavanja vseh nekoč redno poplavljenih travnikov, gozdičkov itd. In še huje bo. Pred kratkim sem odkril, da MOL samoiniciativno preverja možnost spreminjanja namembnosti na sosedovem privat zemljišču. Če še tam iz gozda nastane "vila" blok smo najebal konkretno. Komaj čakam na razgrnitev predloga OPN. Mi sicer nimamo težav s kanalizacijo, imamo pa z meteorno vodo. Ker smo še skoraj edina parcela na nekdanjem nivoju terena, vsi ostali so pa višali osnovo in zasipali graben s poddimenzioniranimi cevmi. Zdaj niti ni potrebno neko hudo deževje, da pridemo blizu razlivanja. Prejšnjih 60 let se je kaj takega zgodilo vsega 2x. RE: Odpadna voda iz greznice - čukimuki - 30.5.2021 Služnosti za cevi imate urejene? Kako je načrtovano odvajanje odpadnih voda v projektu? Ali je pretočna greznica in njeni izpusti ok (po načrtu)? Preden kaj ukrepaš predlagam, da preveriš ali imaš odvajanje odpadnih voda izvedeno skladno s predpisi in načrti ter urejene vse služnosti za cevi itd .... Drugače pa tako kot je zapisano. MČN in ponikovalnica. RE: Odpadna voda iz greznice - Hanzi - 30.5.2021 Jebe se obcinarjem, če prava oseba pride s pravo idejo (kuverto ali VIP) do njih. Kjer sem nekoč živel. "Potok" širine cca 5m,.povprečne globine cca.pol metra recimo. Na.levem bregu stavbe, na desni razlivno območje. Pride oseba na občino in dobi GD za gradnjo za trg nekih 8 enot na desnem bregu ob pogoju da parceloo nasuje za cca meter ali celo več. Ali je treba napisat kaj se je ob tem zgodilo tistim na levem bregu? Oziroma se jim bo ko bo potok narastel. In ta ista občina meni napiše v.lokacijsko informacijo da ne smem delat kleti ker sem na poplavnem območju. Parcela je cca 50m višje od ravnine. Hkrati pa imajo v Domžalah vse stavbe kleti in povsod ob nalivih gasilci črpajo vodo. Na parceli kjer mi ne dovolijo graditi kleti se ni bilo gasilcev. Pa čeprav je klet že 60 let. RE: Odpadna voda iz greznice - matofill - 30.5.2021 Greznica sploh ne sme puščati, mora biti izključno vodotesna, če pušča, je hudo narobe in proti vsem predpisom. Torej se lahko samo pogovarjamo o čiščenju in odvozu fekalij iz vodotesne greznice in o ničemer drugem. So se predpisi zelo zelo zaostrili. Enega osebno poznam, ko so mu našli, tak način, kot navajaš, ker občini ni naročal odvozov in je bila kazen blizu 2400 eur, tako, da ni se za igrati s tem.... Gre pa za okolico Ljubljane. RE: Odpadna voda iz greznice - Hanzi - 31.5.2021 Če hočemo v Sloveniji ustreči tvoji zahtevi matofil potem moramo najprej kupiti nekaj tisoč kamionov za praznjenje greznic in zaposliti nekaj tisoč komunalcev. Pri meni bi moral biti komunalc po tvoji logiki vsak teden. Je pa enkrat na dve leti se mi zdi Iz troprekatnih greznic kot vem še vedno popolnoma legalno spuščas odplake v naravo. Seveda pa že nekaj časa ne dobiš več gd z greznico. Problem so razni odvodi direkt v vodotoke/naravo. Ali pa eno prekatna greznica "brez podna". Je pa precej idej (zagotovo tudi izvedene nekatere) kjer odplake enostavno spravijo v nekdanje vodnjake. Tukaj pa je tvoja kazen prenizka. |