PodSvojoStreho.net
Toplotni most temeljna plošča... - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16)
+--- Tema: Toplotni most temeljna plošča... (/showthread.php?tid=79399)

Toplotni most temeljna plošča... - H20 - 25.12.2020

Del hiše-vogal je zamaknjen na notri, da imam verando 3 m2. Plošča v enem kosu leži na 12 cm xps. Pod estrihi bo samo 5 cm izolacije. Tu bo kar nekaj toplotnega mostu. Zidovi bojo obloženi s 15 cm eps. Bolje bi bilo, da bi ploščo pod verando naredil popolnoma ločeno, vendar bi pa verjetno prišlo do različnih posedanj. 
Ima kdo podobno zgrajeno. Me zanima, kako ste rešili ta toplotni most.

In pa zanima me še, kako imate rešene toplotni most nad drugo ploščo. Podstrešje nebo izdelano. Nad ploščo bom položil 30 cm neke izolacije. Problem pa je kolenčni zid in pa špica...

RE: Toplotni most temeljna plošča... - BojanF - 25.12.2020

Na mestu verande je pač potrebno zunaj temeljno ploščo izolirati tudi z zgornje strani.
Na podstrešju pa je potrebno vse stene izolirati z obeh strani do višine najmanj 1m nad tlemi (zunanje stene so z zunanje strani itak že izolirane do vrha s fasadno izolacijo).

RE: Toplotni most temeljna plošča... - Verdox - 25.12.2020

V zamaknjenem delu ne daš plošče ampak položiš tlakovce, kar se tiče podstrešja imaš odgovor zgoraj

RE: Toplotni most temeljna plošča... - BojanF - 25.12.2020

Ja, pozabil sem omeniti, tudi to je opcija, da temeljne plošče v tem vogalu ni, seveda če zadevo potrdi statik. Glede na to ,da je previsni del majhen, je stvar najbrž izvedljiva na tak način.

RE: Toplotni most temeljna plošča... - novitu - 25.12.2020

Po mojem boš bolj kompliciral, če delaš ločeno. Jaz imam enotno, pri čemer imam na vogalu TP steber, ki podpira previs. Spodaj je 20cm XPS, na strani 25cmXPS na delu terase pa 10cm XPS. Plošča je na delu terase v celoti oblečena še v HI.

RE: Toplotni most temeljna plošča... - H20 - 26.12.2020

Hvala za mnenja.
Temeljna je že narejena in tukaj nimam kaj več. Znotraj pod tlaki bom imel 5 cm in samo študiram, če bo to sploh kaj pomenilo na zunanjem delu. Razmišljam o spremembi na notranji strani. Dodal bi še vsaj 5 cm, da bi potem zunaj dal 10 izolacije + 5 tlaka. Obod celotne hiše bo izoliran z 12 xps.

Glede zidov v mansardi. Ni dovolj izolirat samo 1 m z notranje strani. Tudi tam se bo naredil toplotni most. Verjetno bom izolirsl z vsaj 5 cm., da bo vsaj nekaj.
Poblem je še kapna lega. Ali lahko pod njo dam xps.Iz zunanje strani bo fasadna izolacija do strehe in pa špirovci zaprti v škatlo. Z notranje strani podstrešja pa bi izolacijo zaključil pod lego (venec). Ravno tako med špirovc in špico.

Na verandi bo lesen steber. Betonski ali opečnat ima prevelik toplotni most. Razrn. če bi ga dobro izoliral. Ni pa nikoli tako trdno, vedno lahko kakšen vogal poškoduješ...

RE: Toplotni most temeljna plošča... - H20 - 29.12.2020

Kako pa imate narejen zasuti del izolacije po obodu temelja-zidu (cokel), do katere višine? meni je tisti cokel, 0,5m visoko al kakorkoli, ogabno. Je obvezno da je odkap? Fasadno izolacijo bi spustil čisto do tal, do prodnika....

RE: Toplotni most temeljna plošča... - H20 - 2.1.2021

Kakšne dimenzije kovinskega stebra bi lahko dal namesto betonskega 30? Če betonskega izoliram bo izgledalo preveč glomazno. Neizoliran bo pa velik toplotni most.