![]() |
|
Mrzli radiatorji - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Energijski viri (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=18) +--- Tema: Mrzli radiatorji (/showthread.php?tid=79230) Strani:
1
2
|
Mrzli radiatorji - Olimpicus - 28.11.2020 Pozdravljeni, Prosim ta malo pomoci.Imamo TC Zubadan 12kw, ki ogreva glede na kompenzacijsko krivuljo.Trenutno bi moralo biti pri 0 stopinjah voda v radiatorju 40 stopinj in tako tudi sistem kaze. Prihaja pa nam do tega da imamo po uro ali dve mrzle radiatorje.In tudi ko se segrejejo so vec ali manj mlacni. Ima kdo kaksno resitev? RE: Mrzli radiatorji - Hudiček - 28.11.2020 A ni poanta TC, da skoz dela? Ni to pec na drva, ki zagreje radiatorje v par minutah. 40 stopinj pa tudi ne more biti dovolj za kaj vec kot mlacno. RE: Mrzli radiatorji - Hanzi - 28.11.2020 40 se z roko res čuti samo kot mlačno. A te v hisi sicer zebe? Regulacija je kako? Sobni termostat, termostaske glave na radiatorjih. Bo treba mal opisati, pa se mal po menujih TC sprehoditi RE: Mrzli radiatorji - geronimo77 - 28.11.2020 (28.11.2020 ob 09:24)Olimpicus Napisal: Pozdravljeni, Jaz se letos tudi prvič grejem z toplotno črpalko. Opažam podobno kot ti, včasih so radiatorji kar lepo topli, drugič zelo mlačni, tretjič skoraj hladni in tako naprej. Očitno to non stop niha pri TC. Imam pa notranjo temperaturo okoli 22 stopinj, vtok 37 stopinj. V dnevni sobi je pa tudi kamin, če nas zebe. Me pa zanima koliko je npr. razlika v porabi elektrike, če imaš notri slabih 22 stopinj ali pa npr. 24? RE: Mrzli radiatorji - sašo65 - 28.11.2020 40 se pa res ne čuti kot mlačno, 36,7 imam trenutno in je lepo topel radiator....32,33 je pa res mlačno.... RE: Mrzli radiatorji - bozgom - 28.11.2020 (28.11.2020 ob 16:00)geronimo77 Napisal: Jaz se letos tudi prvič grejem z toplotno črpalko. Opažam podobno kot ti, včasih so radiatorji kar lepo topli, drugič zelo mlačni, tretjič skoraj hladni in tako naprej. Očitno to non stop niha pri TC. Imam pa notranjo temperaturo okoli 22 stopinj, vtok 37 stopinj. V dnevni sobi je pa tudi kamin, če nas zebe. Očitno nimaš zalogovnika. Meni s 300 l zalogovnikom so radiatorji bolj ali manj mrzli, bolj ali manj mlačni, bolj ali manj topli in bolj ali manj vroči, pač odvisno od razmer zunaj in notri. Nikoli pa niso mlačni in mrzli ali topli in mlačni ali... Se pa seveda splača šparat z opremo za ogrevanje! (28.11.2020 ob 19:58)sašo65 Napisal: 40 se pa res ne čuti kot mlačno, 36,7 imam trenutno in je lepo topel radiator....32,33 je pa res mlačno.... Nekaj nazaj sem napisal temperature, katere za moj kraj meri ARSO, kaj izmeri TČ na zunanji enot, kaj izmeri zunanji senzor TČ in kaj mi izmeri moj WiFi senzor vremenske postaje. Niti ena tempertura ni bila enaka, Razlike min-max so vile za več °C. Torej- tvojih 40°C se lahko meri enako kot mojih 50°C če pač nimaš ustrezno pritrjenih senzorjev, obloženih s termalno pasto in ustrezno izoliranih. Tak da... možno da imaš vse OK, možno pa tudi ne... RE: Mrzli radiatorji - Olimpicus - 28.11.2020 (28.11.2020 ob 16:00)geronimo77 Napisal:(28.11.2020 ob 09:24)Olimpicus Napisal: Pozdravljeni, Koliko vam na mesec porabi TC ce imate ta podatek? (28.11.2020 ob 16:00)geronimo77 Napisal:(28.11.2020 ob 09:24)Olimpicus Napisal: Pozdravljeni, Koliko vam na mesec porabi TC ce imate ta podatek? RE: Mrzli radiatorji - markII - 28.11.2020 Kako je pa s temperaturo zraka v prostorih, najbrž ne niha prav dosti, včasih se dogaja, da tipamo radiatorje, če niso topli v celoti nas že avtomatsko zebe... mogoče bi malce dvignil krivuljo ogrevanja, če se je to možno, bo pa verjetno povečana poraba energije. RE: Mrzli radiatorji - csamo001 - 29.11.2020 Nehajte že šlatat radiatorje. Glavno, da je v prostorih željena temperatura in ta ne niha. Radiatorji so lahko hladni, ker je dosežen setpoint in se TČ vgasne, lahko so hladni zaradi defrostov, itd. RE: Mrzli radiatorji - Poldee - 29.11.2020 Tocno tako. Glej termometer, radiatorje pust 'pr gmah' :-) RE: Mrzli radiatorji - first1 - 29.11.2020 Razložita vidva to boljšim polovicam, ki pridejo iz sprehoda in bi si rade malo roke pogrele. Takrat ne gredo skozi tudi kake seksistične izjave, sprobano
RE: Mrzli radiatorji - Poldee - 29.11.2020 Vem. Potem ne ostane drugega, kot da povisas temp. Ali pa pogrejes kako drugace :-) RE: Mrzli radiatorji - Forex - 29.11.2020 (29.11.2020 ob 15:51)first1 Napisal: Razložita vidva to boljšim polovicam, ki pridejo iz sprehoda in bi si rade malo roke pogrele. Takrat ne gredo skozi tudi kake seksistične izjave, sprobano Mogoče še malo znižaj krivuljo. Radiatorji bodo več časa ali ves čas vsaj malo mlačni. RE: Mrzli radiatorji - sašo65 - 29.11.2020 (29.11.2020 ob 12:29)csamo001 Napisal: Nehajte že šlatat radiatorje.... dopovej ti sploh starejšim ljudem; mamo v hiši 22,5 radiatorji res še mlačni ne, pravi mama "joj kak mamo mrzlo danes...." Ker mam nočno redukcijo, in zjutraj začnemo pri hudi zimi z 20,5 mi mama eno jutro, ko je DV pravkar dosegel 37c ona se vrti okoli radiatorja, seveda kr lepo topel, vrže ven: " čuj, zakaj pa danes tako vroče v hši, saj se bomo do poldneva skuhali.... ![]() ...in dogajajo se take dogodivščine marsikje, kjer so zamenjali vir ogrevanja....pa je v hißi v povprečju za 1c topleje kot prej na KO RE: Mrzli radiatorji - csamo001 - 30.11.2020 E, brate, vem, verjemi. Imam tudi mamo v spodnjem nadstropju. Mladi starši - majhni problemi, stari starši - veliki problemi. |