![]() |
|
Zaključni sloj struktura - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Zaključni sloj struktura (/showthread.php?tid=78859) |
Zaključni sloj struktura - xtron - 5.10.2020 Pozdravljeni, ko sem gledal tele "naše" majstre fasaderje kako delajo zaključni sloj, ga vsak dela drugače...eni "raztegnejo" zaključni sloj tako, da so zrnca res zelo narazen....drugi dejansko samo z gladilko vlečejo čez in skoraj brez "zaribavanja"....tretji spet drugače... No jaz sem malo testiral silikonski zaključni sloj in seveda nisem šparal z materialom.... Kaj menite o strukturi 1, 2, ali 3 RE: Zaključni sloj struktura - pentax - 5.10.2020 Prva in druga fotka bi rekel da je enaka struktura, pri tretji pa edino levi zgornji del mi deluje kot bolj groba površina, ostalo pa mi deluje enako kot prve dve sliki. Bi ti rekel tako kot fasader, ki mi je delal na hiši...barvo lahko premalaš v drug odtenek kadar maš cajt, izolacijo pa enkrat delaš. Strukturo boš opazil ti, ki jo boš delal ali pa plačal, noben drug tega ne bo opazil, če te to skrbi .
RE: Zaključni sloj struktura - xtron - 5.10.2020 Delal bom sam, to so slike testnega poligona (nadstrešek garaže)....nekako se mi zdi, da bi moralo biti tako zapolnjeno, ker videl sem tudi že, da ga redčijo in potem razvlečejo, da so zrnca zelo narazen....kar pa seveda ni ok. Dobrodošel še kakšen nasvet oz. kakšen trik oz. zadeva med nanašanjem kar "leti" dol za kar sem sprva mislil, da je šlamparija, ko pa sem začel nanašati sam, pa sem videl, da je to pač tako. Nanašal že narsikatere omete, zaključnega pač še ne :-) RE: Zaključni sloj struktura - Guardian - 11.10.2020 Zdravo xtron, par nasvetov če lahko. - tu je bolje, če "šparaš" z materialom, ker mora biti normalen, tanjši nanos. Meni se zdi po fotkah sodeč, da si ful preveč nanašal - preden se karkoli lotiš, bi ti predlagal, da res pogledaš, da imaš lepo v nulo zglihano podlago, zato da ne bi karkoli glihal z zaključnim nanosom, ker ne služi temu namenu - kaj bo, ko ti materiala zmanjka, ko ga bo treba ponovno zmešati - zato ti ne predlagam da delaš to sam - ne smeš računati na neko veliko fleho za zaključevanje, bolje je, da si ločiš fasado po pasovih, daš več pasov na fasado, lahko različne barve - in tudi zaribavanje samo, mehko zapestje, vse z občutkom, nič na silo, pustiš zapestju, da dela samo, lepo, umirjeno Moj najboljši nasvet je, da delata najmanj dva, če ne trije, en mora biti vedno pripravljen mešati, en nanaša, drugi hodi za teboj in zaribava. Nisi omenil koliko so velike flehe. Če pa boš vseeno to počel popolnoma sam, potem kupi že zmešan zaključni sloj, ko boš nanašal nanašaj toliko debel sloj, da ga boš lahko pobiral dol, zato da si prihraniš dovolj časa-katera koliko točka, kjer bo ostala dlje časa nedotaknjena (ker boš vmes pobiral material drugje in zaribaval) naj ima več materiala gor, zato da te pričaka še "mokra" , da ne padeš v časovno stiskoPremisli o več pasovih, saj si tako zmanjšaš površino |