![]() |
|
Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. (/showthread.php?tid=78238) |
Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - MarkoSkace - 18.6.2020 Pozdravljeni, kupil sem hišo v 4. gradbeni fazi, kar vključuje tudi elektro instalacije. Zaradi težav z izvajalcem elektrike (neodzivnost, potencialno znanje) mi je investitor "neformalno" predlagal, da naj najdem drugega električarja. To bom najverjetneje tudi storil, bom pa seveda zahteval znižanje kupnine. Tu pa nastopi moja težava in sicer, da nimam nobenih izkušenj s tem, kakšna je cena elektro instalacij za hišo velikosti 175m2. Ima kdo od vas kako idejo? Vem, da je lahko cena zelo različna in je odvisna od več faktorjev, ampak meni se niti o rangu ne sanja, tako da bi bila vsaka informacija zelo dobrodošla. Hvala. Marko RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - pentax - 18.6.2020 Kako si razlagaš, da ti kdo kaj uporabnega napiše, če je edini podatek kvadratura hiše? Mene je eno nadstropje 100m2 - uradni predračun od firme prišel nekaj čez 4k€, z mojim izvajalcem in nekaj moje pomoči njemu, je bila na koncu številka nekaj nad 1k€. Zgornje nadstropje mi je sosed štromar uredil brezplačno v kompletu, materiala je pa bilo za nekaj 100€, nekaj pa kar je ostalo od spodnjega nadstropja. Piknik in pogostitve niso vštete ... za občutek, da vidiš koliko lahko niha neka cena storitve in končanega dela...vsi ti moji stroški ti nič ne povedo, če ne veš koliko je kakšnih zadev in koliko kakšnega materiala je šlo v stene.
RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - spirou - 18.6.2020 Lahko ti povem kaj men računajo: 40€/izvod za grobo inštalacijo, 18€/izvod za fino. Tu domnevam da so grobe zadeve razpeljevanje cevi, fine pa montaža doz/vtičnic/stikal. Precej zasoljena cena ampak kaj dost izbire nimam, ker nimam časa da bi delal sam. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - MarkoSkace - 18.6.2020 Hvala za informacijo, vsekakor je koristna. Bi napisal kaj več kot je le kvadratura, ampak to je nivo informacij, ki ga žal imam, pa tudi nobenega znanja ali izkušenj nimam iz tega področja.
RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - mirator - 18.6.2020 Ker gre za znižanje kupnine, niti ni pomembno, koliko bo končna cena izdelave el. inštalacij. Predlagam, da si pridobiš dve ponudbi na dejanski popis del in s tem verodostojno pristopiš k pogajanju za znižanje kupnine. Za kakšno ceno pa boš inštalacijo naredil pa je odvisno, koliko dela boš vložil sam, koliko materiala boš kupil sam in kakšnega izvajalca boš dobil. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - pentax - 18.6.2020 Največji vic so pa v mojih očeh bile tiste meritve, katere moraš izvesti in priložiti elektru, če se ne motim...izvedemo instalacije v spodnjem nadstropju, izvedemo meritve, vse bp...Se menim s sosedom štromarjem, dve leti kasneje in ga vprašam: a meritve za zgornje nadstropje rabim delat in komu kaj posredovat? Pa se zasmeji in reče, ja, midva jih bova izvedla vse v kompletu, tudi premerila vsa fit stikala itn...uradno pa ne rabiš nič delati...smešni zakoni. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - Energetik81 - 18.6.2020 (18.6.2020 ob 09:38)pentax Napisal: Največji vic so pa v mojih očeh bile tiste meritve, katere moraš izvesti in priložiti elektru, če se ne motim...izvedemo instalacije v spodnjem nadstropju, izvedemo meritve, vse bp...Se menim s sosedom štromarjem, dve leti kasneje in ga vprašam: a meritve za zgornje nadstropje rabim delat in komu kaj posredovat? Pa se zasmeji in reče, ja, midva jih bova izvedla vse v kompletu, tudi premerila vsa fit stikala itn...uradno pa ne rabiš nič delati...smešni zakoni. No, meni je uradni merilec (zrihtana 1 soba za uradni priklop) rekel, da bi se načeloma moralo delati meritve na vsakih X let (8?), vendar da tega nihče ne počne. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - MarkoSkace - 18.6.2020 (18.6.2020 ob 09:31)mirator Napisal: Ker gre za znižanje kupnine, niti ni pomembno, koliko bo končna cena izdelave el. inštalacij. Predlagam, da si pridobiš dve ponudbi na dejanski popis del in s tem verodostojno pristopiš k pogajanju za znižanje kupnine. Za kakšno ceno pa boš inštalacijo naredil pa je odvisno, koliko dela boš vložil sam, koliko materiala boš kupil sam in kakšnega izvajalca boš dobil. Hvala, sem tudi sam tako razmišljal in bom pridobil ponudbe. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - Samojed - 19.6.2020 (18.6.2020 ob 09:38)pentax Napisal: Največji vic so pa v mojih očeh bile tiste meritve, katere moraš izvesti in priložiti elektru, če se ne motim...izvedemo instalacije v spodnjem nadstropju, izvedemo meritve, vse bp...Se menim s sosedom štromarjem, dve leti kasneje in ga vprašam: a meritve za zgornje nadstropje rabim delat in komu kaj posredovat? Pa se zasmeji in reče, ja, midva jih bova izvedla vse v kompletu, tudi premerila vsa fit stikala itn...uradno pa ne rabiš nič delati...smešni zakoni. Meritve je treba izvesti po izvedbi, po spremembi ali večji okvari in periodično. Za stanovanja oziroma hiše je rok 16 let. Prve meritve zahteva elektro ob priklopu, potem pa ni nikogar, ki bi to kontroliral ali zahteval. Torej ker ni "kazni", se ne izvajajo. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - elektroinstalacije - 21.6.2020 lahko se mi javiš na zasebno sporočilo pa ti povem kaj več kakšne imaš želje in koliko bi bila cena lp RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - Popson31 - 21.6.2020 (18.6.2020 ob 12:56)Energetik81 Napisal:(18.6.2020 ob 09:38)pentax Napisal: Največji vic so pa v mojih očeh bile tiste meritve, katere moraš izvesti in priložiti elektru, če se ne motim...izvedemo instalacije v spodnjem nadstropju, izvedemo meritve, vse bp...Se menim s sosedom štromarjem, dve leti kasneje in ga vprašam: a meritve za zgornje nadstropje rabim delat in komu kaj posredovat? Pa se zasmeji in reče, ja, midva jih bova izvedla vse v kompletu, tudi premerila vsa fit stikala itn...uradno pa ne rabiš nič delati...smešni zakoni. Jaz sem meritve naredil, tik preden so nam spustili strom v hiso in kasneje ob priklopu vseh porabnikov v hisi oziroma tik pred vselitvijo. Mi pa v porocilu pise, da se morajo meritve izvajat na 4 leta se mi zdi. Preverim jutri za ziher.. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - matejm - 21.6.2020 (21.6.2020 ob 22:05)Popson31 Napisal:(18.6.2020 ob 12:56)Energetik81 Napisal:(18.6.2020 ob 09:38)pentax Napisal: Največji vic so pa v mojih očeh bile tiste meritve, katere moraš izvesti in priložiti elektru, če se ne motim...izvedemo instalacije v spodnjem nadstropju, izvedemo meritve, vse bp...Se menim s sosedom štromarjem, dve leti kasneje in ga vprašam: a meritve za zgornje nadstropje rabim delat in komu kaj posredovat? Pa se zasmeji in reče, ja, midva jih bova izvedla vse v kompletu, tudi premerila vsa fit stikala itn...uradno pa ne rabiš nič delati...smešni zakoni. Za hišo veljajo meritve maksimalno 16 let, če ma pa strelovod pa maksimalno 4 leta. Merilec lahko ta čas zmanjša, če oceni, da inštalacije ne bodo zdržale 16 let ali 4 leta za strelovod. Nekateri pa namerno dajo manjši rok, da imajo prej ponovno delo. RE: Cena elektroinstalacij v 4. fazi. - Salpi inzeniring - 25.6.2020 (18.6.2020 ob 08:56)MarkoSkace Napisal: Pozdravljeni, Pozdravljeni. Napisite nam na mail vase zelije pa dobite cene. salpi.ing@gmail.com LP |