PodSvojoStreho.net
so to realne cene za opremo parcele z elektriko - Print verzija

+- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum)
+-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4)
+--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17)
+--- Tema: so to realne cene za opremo parcele z elektriko (/showthread.php?tid=78037)

so to realne cene za opremo parcele z elektriko - magi - 12.5.2020

pozdravljeni,

prosila vas bi, da mi poveste ali so to realne cene. količine in potreben material je že preverjen, tako da to nekako ni stvar debate. gre pa za napeljavo elektike na komunalno še neopremljeno parcelo.

Hvala v naprej za komentarje.

RE: so to realne cene za opremo parcele z elektriko - dragoF - 13.5.2020

Cene so kar realne. Manjka še kakšna postavka, kot je meritve zemeljskega kabla pred priklopom, sam priklop in pa nadzor.

RE: so to realne cene za opremo parcele z elektriko - Origin - 13.5.2020

zelo realno.

RE: so to realne cene za opremo parcele z elektriko - mirator - 13.5.2020

Kot so ti že odgovorili s pripombami:
- Kabel PP00-A ni primeren, mora biti skladen s tipizacijo to pa je NA2XY-J,
- podstavek za prostostoječo omarico mora biti iz enakega materiala kot je omarica (betonski podstavek ni v redu),
- količina pocinkanega valjanca je premajhna. Dolžinsko mora biti enaka dolžini kabla,
- mankajo zemeljska dela
Glede na zgornje pripombe mislim, da je ta popis iz zelo starega projekta, ki ni več veljaven. Da ne boš potem presenečena boš imela mogoče še dodatne stroške izdelave nove projektne dokumentacije. Če boš naročila izdelavo po tem popisu, ti elektro ne bo prevzel oz. objekta priključil na NN omrežje.

RE: so to realne cene za opremo parcele z elektriko - Nike_Laker - 13.5.2020

(13.5.2020 ob 11:04)mirator Napisal: Kot so ti že odgovorili s pripombami:
- Kabel PP00-A ni primeren, mora biti skladen s tipizacijo to pa je NA2XY-J,
- podstavek za prostostoječo omarico mora biti iz enakega materiala kot je omarica (betonski podstavek ni v redu),
- količina pocinkanega valjanca je premajhna. Dolžinsko mora biti enaka dolžini kabla,
- mankajo zemeljska dela
Glede na zgornje pripombe mislim, da je ta popis iz zelo starega projekta, ki ni več veljaven. Da ne boš potem presenečena boš imela mogoče še dodatne stroške izdelave nove projektne dokumentacije. Če boš naročila izdelavo po tem popisu, ti elektro ne bo prevzel oz. objekta priključil na NN omrežje.

Omarico in priklop sem delal tega januarja in imam še dokaj sveže informacije. 
    - Glede kabla nimam pojma (sem strojnik). Dal sem takšnega, kot ga je elektro specificiral v projektnih pogojih - oznaka je bila takšna (ali pa vsaj podobna), kot je napisal mirator - kabla je bilo za cca 12 m po zemlji in še 15 m po AB plošči.
    - Podstavek sem naredil betonski in omarica je plastična z dvema okencema. Nihče ni omenil da kaj ne bi bilo OK.
    - Valjanca sem dal 17 metrov - nanj sem priklopil tudi valjanec od ene stare hiše, ki sem jo podrl - meritve so pokazale, da je OK (ilovnata zemlja).
    - material 550 €, meritve 80 € (priklopljena samo gradbena omarica), delal sam (elektriko mi je zvezal oče), elektro pa si je vzel še okoli 800 €.

RE: so to realne cene za opremo parcele z elektriko - mirator - 13.5.2020

Izjeme so seveda možne, vendar so redke. Lepo bi bilo, če bi zapisal na območju katere Elektrodistribucije si delal. Mogoče je tudi OP od tam in ne bo imela težav, ki sem jih prej opisal.

RE: so to realne cene za opremo parcele z elektriko - matejm - 13.5.2020

Dejstvo je da so cene realne! Če je pa narejen po projektni dokumentaciji oziroma če je nimaš pa po zahtevah distributerja pa vprašanje. Vsekakor se pozanimaj kako ima narejen z valjencem, če ga zahtevajo po celi dolžini kabla....