![]() |
|
Video domofon + kamere - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Video domofon + kamere (/showthread.php?tid=77953) |
Video domofon + kamere - kunguruj - 1.5.2020 V prvi fazi potrebujem video domofon. Želje so sledeče: - zunanja enota s široko kotno kamero, odpiranje električne ključavnice dvoriščnih vrat, opcija odpiranja vrat brez MIFARE kartic ni pa to pogoj - notranja enota, možnost povezave na aplikacijo na pametnem telefonu - najbolj se nagibam k IP tehnologiji, imam nekaj UTP kablov, nekaj bi jih moral še potegniti. - zanima me srednji cenovni razred neka solidna kakovost, najcenejše in najdražje variante ne pridejo v poštev. Če je možno bi se izognik kitajcem, vendar kolikor gledam bo to kar težko. V drugi fazi bi sistem rad nadgradil recimo s tremi kamerami. Rad bi snemal NVR in imel možnost pogleda vseh kamer ter prav tako video domofona na enem mestu. Morda bi nadgradil še s čem, o čemer sedaj sploh ne razmišljam. Slej ko prej bom imel tudi alarm, vendar vprašanje, če bom kombiniral s tem sistemom, verjetno bo neodvisen. Porajajo se mi sledeča vprašanja: - Za katerega proizvajalca se odločiti, s kom začeti ??? - Koliko so IP naprave fleksibilne med seboj, ali imaš možnost kombinirati različne proizvajalce med seboj, ali si obsojen na enega. Po navadi imajo proizvajalci svoje lastne IP protokole ki so nezdružljivi, ni pa nujno. To področje mi je še bolj neznanka. Razmišljam predvsem dolgoročno, če moram kdaj kaj zamenjati, da imam na razpolago rezevne dele oz možnosto kombinacij. - montažo bi izvedel v lastni režiji, da se malo pozabavam in kaj novega naučim Hvala za vsak odgovor RE: Video domofon + kamere - yeo - 1.5.2020 Amazon ima veliko izboro domofonov in video sistemov. Videosistem s 4 kamerami, snemalnikom in pregledom na telefonu v zivo stane 200 eur... Glej da bodo kamere POE. Te kamere imajo napajanje preko UTP in ne potrebuješ vleči še napajalnega kabla. RE: Video domofon + kamere - mucek - 1.5.2020 Sam sem dahuo iz digitklika in na drugi strani je android tablica, ki je se za ostalo, kar je avtomarizacije. RE: Video domofon + kamere - letalec007 - 2.5.2020 (1.5.2020 ob 16:36)mucek Napisal: Sam sem dahuo iz digitklika in na drugi strani je android tablica, ki je se za ostalo, kar je avtomarizacije. Tole deluje preverjeno . Lahko vzameš tudi police kar je dahua samo drugo ime.torej lahko mešaš oboje med sabo. RE: Video domofon + kamere - kunguruj - 3.5.2020 Gledam tudi Hikvision, podobna zadeva kot Dahua (Police), morda mi je za nijanso bolj všeč Hikvision. Še vedno pa smo pri Kitajcih. Pozna kdo kaj podobnega kakšnega Evropskega proizvajalca? Meni še ni uspelo najti. RE: Video domofon + kamere - Aljaz30 - 3.5.2020 malo si bom sposodo temo in sicer me zanima če je že kdo ki se je igral z video domofoni ki so povezani direkt prek tvja , da se ti preklopi ko pozvoni in vidiš v veliki resoluciji kdo je pred hišo ter ni vmesne enote oz male tablice v hiši RE: Video domofon + kamere - matejm - 4.5.2020 (3.5.2020 ob 09:29)kunguruj Napisal: Gledam tudi Hikvision, podobna zadeva kot Dahua (Police), morda mi je za nijanso bolj všeč Hikvision. Še vedno pa smo pri Kitajcih. Pozna kdo kaj podobnega kakšnega Evropskega proizvajalca? Meni še ni uspelo najti. vsi boljši pametni telefoni so tudi delani v aziji. Hikvision in Dahua so priznane firme, ki se jih na veliko uporablja tudi v poslovne namene RE: Video domofon + kamere - kunguruj - 5.5.2020 (4.5.2020 ob 21:59)matejm Napisal:(3.5.2020 ob 09:29)kunguruj Napisal: Gledam tudi Hikvision, podobna zadeva kot Dahua (Police), morda mi je za nijanso bolj všeč Hikvision. Še vedno pa smo pri Kitajcih. Pozna kdo kaj podobnega kakšnega Evropskega proizvajalca? Meni še ni uspelo najti. Saj me ne moti sam proizvod, ki je izdelan na Kitajskem. Pri domofonu bi rad uporabljal storitev, ko lahko preko aplikacije pogledaš kdo zvoni. To pa gre vse preko nekih Cloudov, ki so na Kitajskem. Ta del pa mi ni simpatičen. Vseeno imamo v Evropi višji nivo zaščite posameznikov in njegovih pravic kakor na Kitajskem ali verjetno v ZDA. Zato mi dišijo bolj Evropski proizvajalci. Recimo Bticino je zelo dober, ima dobre ocene v vseh testih. Je pa tudi dražji od Kitajcev. Na njihovi strani sem prebral, da se pripravlja skupen IP protokol, ki bi združel različne proizvajalce opreme za pametne hiše, ki naj bi zaživel prihodnje leto https://www.bticino.com/news/products/google-amazon-and-apple-together-for-a-unique-smart-home/ RE: Video domofon + kamere - csamo001 - 5.5.2020 (3.5.2020 ob 17:52)Aljaz30 Napisal: malo si bom sposodo temo in sicer me zanima če je že kdo ki se je igral z video domofoni ki so povezani direkt prek tvja , da se ti preklopi ko pozvoni in vidiš v veliki resoluciji kdo je pred hišo ter ni vmesne enote oz male tablice v hiši Kaj pa takrat, ko se ne gleda TV? Jaz mam sicer od Emosa poceni igračko, trenutno linkano kar na moj telefon, imam pa sredi hodnika že instalacijo na steni, kamor bo prišla ena tablica (ki bo prikazovala še sistem hišnega ogrevanja in zunanjo temperaturo). Kar se zanesljivosti tiče je zadeva toliko zanesljiva, kot je zanesljiv internet. Zunanjo enoto imam na UTP kablu in ko je telefon znotraj hišnega omrežja zadeva deluje brez težave. Ko pa nisem doma in gre za prenos podatkov, pa je to že druga pesem. Ampak to je najbrž pri vseh težava, ker proizvajalec videofona ne more jamčit zanesljivosti delovanja internetnih providerjev. https://shop.emos-si.si/3010001139-zunanja-kamera-ip-wifi,-emos-h1139 |