![]() |
|
Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Kar naredi dom (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=6) +--- Forum: Vrt in okolica (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=24) +--- Tema: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo (/showthread.php?tid=77753) Strani:
1
2
|
Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - MatUrb - 5.4.2020 Živjo, poleti nameravamo izvesti nastrešek, ki bo na eni strani oprt na hišo zato da se "znebimo" stebrov vsaj na eni strani. Namen je že sedaj, ko hiša še nima fasade pripraviti konsolne nosilce in jih fiksirati na steno hiše. Zanima me kako se pravilno lotiti izvedbe oz. fiksiranja nosilca posebn oiz vidika preprečitve toplotnega mostu in morebitne kondenzacije za fasado. LP, M. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - BojanF - 5.4.2020 Prvi korak za pravilno izvedbo je pridobitev gradbenega dovoljenja za prizidavo hiše. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - gradnja_menges - 5.4.2020 Kako pa je zdaj glede gradbenega dovoljenja za nadstresek? Kakor jaz vem je dovoljeno graditi nadstrešek brez gradbenega dovoljenja do 20m2 RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - firefly - 5.4.2020 Ne ce je pritrjen na hiso. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - darkside - 5.4.2020 Kako pa je s tem če mu doda še dva stebra in je čisto do stene? Ker tako kot on želi rabi definitivno gradbeno RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - mm6840 - 5.4.2020 (5.4.2020 ob 09:30)MatUrb Napisal: Živjo, 1. Gradbeno dovoljenje, ker je vpeto v drug objekt 2. isokorb so elementi (https://www.schoeck.si/sl/isokorb) za preprečevanje toplotnih mostov lp RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - csamo001 - 5.4.2020 Gradbeno dovoljenje za nadstrešek? OK, po propisima. Mi pa na njegovem mestu na kraj pameti ne bi padlo, da bi se s tem zajebaval. Razen, če bi s tem nadstreškom šel tako blizu sosedu, da bi posegal v "varovalni pas". RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - BojanF - 6.4.2020 Saj jaz se tudi ne bi s tem ukvarjal. Pač bi dodal še tista dva stebra, da bi bil nadstrešek samostojen objekt, ne pa prizidava k hiši, in potem bi ga gradil kot enostaven objekt brez gradbenega dovoljenja oziroma kot nezahteven objekt z enostavnim gradbenim dovoljenjem, odvisno od velikosti nadstreška. Je pa še vedno prvi korak pridobitev lokacijske informacije, da izveste kakšne so zahteve v prostorkem načrtu v zvezi z nezahtevnimi in enostavnimi objekti, ker tudi enostavni objekti ki sicer ne potrebujejo gradbenega dovoljenja morajo biti grajeni skladno s prostorkimi akti. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - csamo001 - 6.4.2020 A pa dejansko na katerem koncu Slovenije komplicirajo glede tega? Mi smo recimo delno pokrili teraso na način da se je konstrucija sidrala v spodnji del zgornjega balkona, drugi del pa v teraso. Skratka, enih 12m2 nadstrešnice je nastalo. Pa niti pomislil nisem, ali je treba glede tega kje kaj preverjat. Ne, ker ne bi hotel, ampak ker res sploh pomislil nisem, da delam karkoli narobe. Je pa to sredi parcele, daleč stran od mej s sosedi, pa stran od ceste. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - wolfram - 6.4.2020 Dokler te nihče ne prijavi, ni komplikacij. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - Nike_Laker - 6.4.2020 Verjetno bo najbolje tako kot so nekateri že predlagali - samostoječ nadstrešek - ki pa ga lahko še vedno pritdiš na hišo, da ni reže. Nekako tako tudi jaz delam. RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - firefly - 6.4.2020 No.... ne pozabit da je zdaj dodatek... "funcionalna" pritrditev. Ce se drzi s hiso je povezano. Tudi ce ni. Tko kot terase. Garaze. Vetrolovi. Drvarnice. Zimski vrt itd. Za vse kar se skup drzi naj bi gradbeno uporabljal... Ce se kje preverja? Ponavadi ne. Tko kot se ne preverja ce se kje dodatna "sara" dvigne. Pa ce ni 45 ampak 35 streha. Pa ce se okno potolce dol in vrata naredi. Itd. Ce bi se striktno preverjalo bi blo itak 75% his nelegalnih... RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - MatUrb - 6.4.2020 Fantje. Dali ste mi tipičen slovenski odgovor, ki nima veze z vprašanjem. A sem kje vprašal glede gradbenega dovoljenja? Nisem! Torej vprašal sem zgolj za tehnično izvedbo, vi pa razvijete celo debato okoli gradbenega. Da ne boste filozofirali dalje, vam pomagam. Gradbeno je kot mora biti! In ja drži, če se samo tišči bajte je zadeva povezana. Torej zanima me, če način izvedbe ustreza oz. me zanima kako drugi/vi to rešujejo. Ali se te "konzole" kaj izolira npr s podlogo iz purinita ali kaj podobnega. Ali je to potrebno ali ne. Projektant pravi da ne. Znancu pa je projektant dal obvezno "izolacijo". RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - firefly - 6.4.2020 Tako kot imas v gradbenem, tako moras narediti. A ne? RE: Izvedba pritrditve nadstreška na hišo - MatUrb - 6.4.2020 FIrefly: Oprosti, ampak ne morem prijazno odgovarjat. Zopet tipičen odgovor, bolj papežki od papeža ai pa samo bralno nepismen. Seveda imam projekt vedar vidim, da vsi projektanti ne delajo isto oz. imajo drugačno mnenje. Zato me zanima kako imajo/imate to izvedeni drugi. A je to tako težko razumet? Poleg tega obstajaja na koncu tudi PID. A ne? |