![]() |
|
Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Tlaki, izolacija in ostrešja (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=16) +--- Tema: Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah (/showthread.php?tid=77733) |
Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah - Marko1976 - 3.4.2020 Zanima me, kako bi izvedel zaključni sloj v več etapah. Vsako stran hiše bi rad razdelil na dva dela, ločevalna linija bi bila horizontalno približno malo nižje od sredine višine hiše, tako da bi za delo imel 8 ploskev. Črta, profil? (3.4.2020 ob 07:44)Marko1976 Napisal: Zanima me, kako bi izvedel zaključni sloj v več etapah. Vsako stran hiše bi rad razdelil na dva dela, ločevalna linija bi bila horizontalno približno malo nižje od sredine višine hiše, tako da bi za delo imel 8 ploskev. Namreč, na ta način bi lahko naredil zgornji del hiše, ko potrebujem oder, na ključ, mi odpeljejo oder, in naredim še brez odra v miru spodnji del hiše... Je kdo delal takole oz. je ideja dobra? (3.4.2020 ob 07:44)Marko1976 Napisal: Zanima me, kako bi izvedel zaključni sloj v več etapah. Vsako stran hiše bi rad razdelil na dva dela, ločevalna linija bi bila horizontalno približno malo nižje od sredine višine hiše, tako da bi za delo imel 8 ploskev. Še to - kateri zaključni sloj mi priporočate - vrsta, za domačo izdelavo v lastni režiji? RE: Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah - BOBoo - 3.4.2020 Naredi ločilno črto. Delaj z Baumitom (+ Antipilz dodatek proti algam), kontaktiraj potnika za vaš konec, pa ti bo svetoval. Jaz imam SilikonTop. A popolnoma sam boš delal zaključni sloj? Dobi vsaj še 2 pomagača, ker morate naredit celo fleho naenkrat, čene bo joj. RE: Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah - Marko1976 - 3.4.2020 (3.4.2020 ob 08:32)BOBoo Napisal: Naredi ločilno črto. Delaj z Baumitom (+ Antipilz dodatek proti algam), kontaktiraj potnika za vaš konec, pa ti bo svetoval. Jaz imam SilikonTop. Ne vem še, računal sem , da bi sam, sem predvidel, da bi eno polovico stranice že zmogel v enem kosu... Sicer, če ne bom sam, bom dal ponudbo na mojmojster, kar pa že vnaprej vem, da ne bo poceni, menda.... Bistveno mi je, da nekako razdelim na dve etapi - prva z odrom zgornji del hiše, druga brez odra spodnji del in balkon - da lahko delam spodnji del brez odra, ki mi je tudi med drugim v napoto za spodaj, ker je tako nerodno prišla pohodna površina, da je treba sključen delat pri tleh. Ali lahko tudi armiranje ločim na horizontali enako kot zaključnega? Logično verjetno, da lahko? RE: Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah - som16 - 7.4.2020 Marko1976, kolikor sem videl , kako se trudiš, si nikar sedaj je zarij noža v prsa!!! Poišči ekipo, da ti primerno naredi zaključni sloj. Sam ga nikakor ne boš niti približno primerno izdelal. RE: Ideje kako delati zaključni sloj fasade v več etapah - Marko1976 - 8.4.2020 (7.4.2020 ob 14:14)som16 Napisal: Marko1976, Som, res sem se tako odločil, dejansko danes zaključujem z EPSom (sidram) - jutri pride ekipa, bodo naredili armiranje in zaključni sloj. Enostavno ne gre drugače....
|