![]() |
|
Predračun elektroinštalacije hiša - Print verzija +- PodSvojoStreho.net (https://podsvojostreho.net/forum) +-- Forum: Gradnja in obnova (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=4) +--- Forum: Napeljave (https://podsvojostreho.net/forum/forumdisplay.php?fid=17) +--- Tema: Predračun elektroinštalacije hiša (/showthread.php?tid=77373) |
Predračun elektroinštalacije hiša - mp9 - 3.2.2020 Pozdravljeni, prosim za komentar cen izvedbe elektroinštalacij (delo+material) RE: Predračun elektroinštalacije hiša - matejm - 3.2.2020 (3.2.2020 ob 20:12)mp9 Napisal: Pozdravljeni, Da ti bo kdo lahko kaj več povedal, boš moral opisati malo več, kako velika je hiša, itd... RE: Predračun elektroinštalacije hiša - Fery - 3.2.2020 Zakaj? Saj je vse na metre, kose, kubike itd. Meni se zdi ok. Za pol manj, moraš v roke pljuniti. RE: Predračun elektroinštalacije hiša - mp9 - 3.2.2020 (3.2.2020 ob 22:32)matejm Napisal:(3.2.2020 ob 20:12)mp9 Napisal: Pozdravljeni, Postavke so konkretne : npr. polaganje in dobava cevi na m = xy€ Zakaj je tu pomembna velikost hiše? Hiša ima 92 m2 neto P+M (3.2.2020 ob 23:28)Fery Napisal: Zakaj? Saj je vse na metre, kose, kubike itd. Meni se zdi ok. Ali kdo ve približno koliko časa bo vse to delo vzelo električarju. Koliko ur dela je to? RE: Predračun elektroinštalacije hiša - Beri - 4.2.2020 (3.2.2020 ob 23:31)mp9 Napisal: Ali kdo ve približno koliko časa bo vse to delo vzelo električarju. Ne plačuješ po času,ne plačuješ samo delo ampak tudi znanje. Še vedno je električar cenejši od vodovodarja. RE: Predračun elektroinštalacije hiša - Fery - 4.2.2020 Dobi še par ponudb in glihaj. Ali pa naredi sam. Drugo ne obstaja. Res je mogoče malo dosti, za en mali kurnik. Kje pa maš to? RE: Predračun elektroinštalacije hiša - mp9 - 4.2.2020 (4.2.2020 ob 15:23)Fery Napisal: Dobi še par ponudb in glihaj. Ali pa naredi sam. Gorenjska RE: Predračun elektroinštalacije hiša - som16 - 5.2.2020 mp9, če berem prav, imaš " 2 x 45 m2 ""? Ali "" 2 x 92 m2 ""? Za prvo je kar dosti denarja. Pri dolbljenju imaš kar rezerve za samo delo. Pri materialu pa " še poglihi ". RE: Predračun elektroinštalacije hiša - mp9 - 5.2.2020 (5.2.2020 ob 09:35)som16 Napisal: mp9, Imam 2 x 45 m2 (P+M) Količine niso čisti točne ampak je to ocena in vem da bodo manjše kot so v ponudbi. Točno bo električar naredil popis po izdelavi načrta elektroinštalacij. Bolj me zanima vaš komentar na cene na enoto ( npr. eur/m dolbljenja sten, eur na m cevi.... RE: Predračun elektroinštalacije hiša - matejm - 7.2.2020 Za neko normalno inštalacijo, kar imaš ti glede na predračun se ponavadi po mojih izkušnjah porabi cca 1,5 ure na kvadratni meter. Ne me držati za besedo, ker hitro lahko pride do odstopanja ![]() Materiala na popisu imaš za cca 1000€, ostalo je delo. Tako da vsekakor še probaj drugje dobiti kakšno ponudbo
RE: Predračun elektroinštalacije hiša - slovenc8 - 10.2.2020 Huh, kar precej so ti upalil. Sam sem dal tu nekje za skoraj 4x večjo hišo, pa sem sam le štemal in vezavo UTP kablov naredil. |